Quaestor károsultak megmentéséért


Vendég

/ #428

2015-03-18 05:18

Az MSZP elnök-frakcióvezetője, Tóbiás József azt várja Matolcsy Györgytől, hogy ismerje el a jegybank felelősségét a brókerbotrányokban, és biztosítsa a betéteseket a teljes kártalanításról.

Ismét felszólította Matolcsy Györgyöt, a Magyar Nemzeti Bank elnökét, hogy álljon ki a nyilvánosság elé, ismerje el a jegybank felelősségét a brókerbotrányokban, és biztosítsa a betéteseket arról, hogy teljes egészében kártalanítják őket. Ma a károsultak joggal várják el, hogy a kormány finanszírozza a veszteséget

Tóbiás József bejelentette, létrehozták a károsultakat segítő érdekvédelmi fórumot. Minden településen, ahol irodájuk van, várják a károsultakat, akik felvilágosítást kaphatnak arról, milyen lehetőségük van arra, hogy büntetőfeljelentést tegyenek.

Vállalja az állam a kártalanítást

mivel az állam hatáskörébe tartozó felügyeleti szerv hibájából nem jutnak hozzá a pénzükhöz a betétesek, az államnak helyt kell állnia mind az önkormányzatok, mind a vállalkozások, mind pedig a lakossági ügyfelek tekintetében, és vállalnia kell a teljes kártalanítást.