Quaestor károsultak megmentéséért


Vendég

/ #238 Re:

2015-03-16 19:47

#234: -  

 Nagy baj akkor lehet, ha ezek a kötvénykibocsátások azért történtek, mert a Questor nem tudta jövedelmezően felhasználni a pénzt és a kibocsátásokból a működésüket finanszírozták, illetve a korábbi kötvényeket fizették vissza...

(ugyanis a kötvényt azért vettük, és azért fizetett a tuti biztos államkötvénynél jóval magasabb kamatot, mert a Quaestor úgy gondolta, hogy ennél jövedelmezőbben be tudja fektetni és abból fizeti vissza nekünk).

Ugyanis ekkor nem történt csalás, hanem csak simán bejött az üzleti kockázat...

 

Kis túlzással, ha nincs meg a pénz, akkor annak kell örülni ha csalás történt, mert akkor van honnan visszaszedni, van kit perelni és van is alapja. A másik esetben csak arra lehet hivatkozni, hogy nem megfelelő volt a tájékoztatás. És akkor lehet nézni, hogy a kibocsátási tájékoztató megfelelő volt-e, lehet elővenni a hangfelvételeket ha vannak. Ez nagyon necces lenne szerintem.

 

Már nem is tudom, hogy minek örüljek, ha kiderül, hogy nincs meg a pénz. Lehet hogy kiderül, hogy szerencsére! nem rendes kötvényt vettünk hanem fiktívet és így csalás. Ha rendes kötvény lett volna, akkor nagyobb baj lehet.