Quaestor károsultak megmentéséért


Vendég

/ #43 MNB, Windisch es a Felugyelet

2015-03-14 20:37

Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta, a Széchenyi Bankkal indult a folyamat, majd a DRB-bankcsoport csődje következett, most a Quaestor dőlt be. Ez mind a Fidesz találmánya, az elmúlt öt évből való - tette hozzá.
    
Az ellenzéki politikus szerint az ügyfelek azért vásároltak Quaestor-kötvényt, mert ott látták a cég vezetőit a miniszterelnök mellett, és azt gondolták, hogy ez egy komoly vállalkozás. "Miután egész eddig jó barátságban voltak, innentől kezdve a kormánynak kötelessége a saját bűnözői helyett helyt állni az ilyen esetekben" - fogalmazott.
    
Közölte, ha egy párt kormányzóképes, akkor rendet csinál ezen a területen, és nem védi tovább a saját bandáját, gazembereit. Jelezte, országgyűlési határozati javaslatot nyújtanak be az ügyfelek teljes kártalanítása érdekében.
    
Gőgös Zoltán beismerésként értékelte Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető Napi Gazdaságnak adott interjúját, amelyben szerinte a kormánypárti politikus elismerte, hogy nincs elég eszköze a Magyar Nemzeti Banknak ahhoz, hogy a felügyelet szerepét jól el tudja látni.