Szabjunk gátat a pornónak!


Vendég

/ #14 Re: Re: Re: Re:

2014-07-09 19:11

#13: Saulus.Pal - Re: Re: Re:

>>"Hogy a pornó káros-e? Na ez viszont már tények és statisztikák alapján simán eldönthető"

>"A kért link: http://www...."

A linkelt kutatás semmit nem mond a pornó káros hatásáról. Viselkedészavart egy csomó, önmagában nem káros dolog is okoz. Gondolj bele hányféle, a táplálkozással kapcsolatos viselkedészavar létezik.

"Az általad felsorolt országok nem azért vannak nyomorban...."

Te javaslod, hogy tiltsuk be a "pornót", mert ettől a társadalom globális mentális egészségének, boldogságának a javulását várod. A tapasztalat azt mutatja, hogy miközben sok országban ez a tiltás létezik, ott az emberek nem boldogabbak, és nem kiegyensúlyozottabbak, se keresztény, se liberális, se semmilyen szempontból vizsgálva. Természetesen a tiltó országok másban is különböznek, nemcsak a pornóhoz való viszonyban, de nem gondolod, hogy mielőtt tiltást követelsz ennél komolyabban kéne megmagyaráznod azt, hogy a tiltás gyakorlata miért nem sikeres ott, ahol tiltanak? (Mert gondolom abban egyetértünk, hogy a tiltó országok egyikében sem "jó" az élet.)

""tény, hogy a táérsadalom jelentős részét egyáltalán nem foglalkoztatja a pornó." - itt most akkor kérlek te küldj releváns hivatkozást, én ugyanis nem így tudom..."

A netforgalom-tartalom-keresés statisztikák szerint az erotikus tartalom a net 5-8%-át teheti ki (tartalomban, forgalomban, "használatban" egyaránt). Ennek kb. fele hagyományos "pornó", fele meg "erotikus tartalom" (aktust nem mutató, pl. művészi célú aktok). Természetesen  létezik a "pornó", de szerintem messze nincs szó arról, hogy globális szempontból túl sok lenne. Ha a túlzott használatot pl 50%-ban definiáljuk, akkor eszerint a nethasználók max. 10%-a néz túl sok pornót. Az alkohol ennél nagyobb társadalmi probléma, mégse akarjuk betiltani.

"A pornó az pornó. Beírod a keresőbe és elég egyértelművé válik."

Ne haragudj, nekem nem az. Az általam hozott példákról:

"...nudista strand, vagy a Dávid szobor? A fehérneműt reklámozó óriásplakát?"

pl. én nem tudom eldönteni, hogy az-e. Érdekelne a te véleményed pl. erről a három dologról.