Vass Gabit szeretnénk!


Vendég

/ #14 Re: Re: Válasz

2014-06-22 22:52

#8: Egy orvos a Szent Imre kórházból - Re: Válasz

Tisztelt Doktornő!

Nem engem szólított meg, de szeretnék reagálni a levelére.

Gabival szültem néhány évvel ezelőtt. Életem egyik legmeghatározóbb, legcsodálatosabb élménye volt. Szinte nincs olyan nap, hogy ne gondolnék rá, még így több év távlatából is.

10 napot töltöttem a szülés előtt az intézményben, volt alkalmam Önnel többször személyesen is találkozni. Az is meghatározó volt.

Egy kórházi osztályon folyó munkáról a páciensek az ott tapasztaltak alapján döntenek, illetve sokan tájékozódnak az internetről is. Én hosszú órákat töltöttem a neten való keresgéléssel. Melyik intézményt válasszam, hol fogom tudni úgy világra hozni a gyermekemet, ahogyan mindkettőnknek a legjobb? Kik legyenek azok a szakemberek, akiket megkérek, hogy a segítségemre legyenek? Érdemes volt kutakodni, és ezt az ott töltött összesen 13 nap is megerősítette. Mindenkiről lehet negatív véleményt találni, de az általános meglátás egy-egy személyről körülbelül ugyanaz. Vannak "nagy" nevek, népszerű szakemberek, akikről bizony szinte csak jót lehet olvasni és érdekes volt, hogy például X szülésznővel kapcsolatban, akiről azt írják, hogy csak és kizárólag a saját kismamáival kedves és segítőkész, a többiekre nagy ívben tesz, nem túlzóak az állítások. A saját bőrömön tapasztalhattam. Mint ahogyan azt is, hogy Y szülésznő meg az éjszaka közepén is készséges.

Érdemes kipróbálni, rákeresni egy-két kollégára, netán saját magára, nagyon tanulságos lehet. Nyilvánvaló (vagy nem?), hogy az Ön, illetve kollégái szakmai tudásának megítélése nem a páciensek dolga, de az emberi részt, nos, azt bizony az édesanyák az ott tapasztaltak alapján fogják eldönteni.

Biztos vagyok benne, hogy a tavalyi 3000 szülésre nagyon sok elégedetten távozó család jut. De egyre kevesebben lesznek azok, akik egyáltalán bemennek, mert elfogynak azok, akik képviselhetik azt a nézetet, amiről a Szent Imre Kórház szülészete dr. Bálint Sándor óta elhíresült. Ha a kórháznak nem számítanak azok a kismamák, akik Gabi és a hozzá hasonló szemléletet képviselő szakemberek miatt választják az intézményt, akkor szépen lassan tovább fog romlani a statisztika.

 

Kovács Ildikó