Kérjük, ne vegyen részt a budapesti Városliget tönkretételében!

valo.világ

/ #153 Városliget

2014-06-11 16:52

A bontásra ítélt (ez a legegyszerűbb) PECSA szabadtéri mosdói tökéletesen ki szolgálhatná a városligeti kocogók illemhelyi és fürdési, öltözési igényét. Úgy hallottam a bérlők szívesen belevágnának, de előbb a futópályát kellene megépíteni, ahogy a Margitszigeti, van. Ehhez pénz és politikai akarat szükséges. Felújítani a parkokat, a gyepet, pihenő padokat, sakk és pingpongasztalokat. Ahogy otthon kertünket, udvarunkat vagy járdáinkat locsoljuk itt is locsolni kell. Fúratni locsoláshoz szükséges kutakat, automata locsolórendszeretek szponzorokkal kiépíttetni.
Sokan kisgyermekekkel, családokkal eltölthetnék szabadidejüket. Abba sem halna bele senki, ha a Pecsa e Rendezvénycsarnok egy bizonyos körön belül kizárólagos vendéglátásra kapna engedélyt Ennek „ára” egy elérhető kisebb haszonkulccsal való vendéglátás és a profit a sok vendéggel jönne vissza. Az üzemeletetők érdeke a kulturált szép környezet. Az iparűzési adójukból, szerény bérleti díjból kitermelhető a környezet ápolása, közösségi mosdók üzemeltetése stb. Locsolni nem csak az átmenő út melletti -szép és üdítő látványt nyújtó- virágokat kell, hanem a gyepet is.
Szóval tájépítészekkel, kertészekkel tetessük rendbe, ne építészmérnököket kérjünk fel!!!!! A ZÁNKAI Gyermek és Ifjúsági Centrumot leírták be akarták zárni. Szerencsére győzött a józan ész! Most meglehet nézni milyen munkát végeztek (kellet hozzá 15 év és egy igazi Zánkát szerető kollektíva) és milyen nagyszerű lett a tábor, NEM lebontva hanem újjá építve felújítva!!! ÉS!!!!! Közben működőt, és nem kellet bezárni egy napra sem!