Kérjük, ne vegyen részt a budapesti Városliget tönkretételében!

Dráma

/ #11 Tények

2014-03-02 12:03

Mindenki láthatja miről szól ez, csináljunk minnél nagyobb felfordulást, juttassunk munkát, megrendelést, szolgáljuk ki a klientúrát.
Van a ligetben annyi múzeum már most, amiből CSODÁKAT lehetne kis munkával ÁT építeni, mindegyik küzd valamivel, leginkább a forráshiánnyal és saját nelső elmaradott álapotaival, de nem, ide tökúj rémálomépületek kellenek, na vajon miért.
ha csak ennek az összegnek a kis töredékét megkapná a létező közlekedési múzeum, és tényleg el lenne költve az intézményre, nem luxusautóra, prémiumra, meg vissza a pártkasszába, európai hírű múzeumot lehetne faragni, de ez igaz az összes többi,. inkáűbb csak időszakos kiállitásaiban látogatott, egyébként ürességtől kongó intézményre.

Ott az a szégyenletes állapotban felhagyott vásárváros, ex hungexpo, egy része romkocsma, más része már 20éve is omladozó faházak és a rohado szocializmus legszebb hagyomáynai szerint mindeféle "ez volt kéznél" feleslegből barkácsolt "putrik". Oda miért nem lehet tenni ezt az egész rémálmot, minnél több ősfa, fasor, zöldterület megmentésével, kikerülésével?
Van a ligetben annyi kisebb-nagyobb épület, vagy azoknak a helye, pl a nagyrét mögött volt valaha egy komplett ókönnyűszerkezetes sátorépület, az alapjai és a fák elhelyezkedése még mutatja hol..
Van különböző korból származó mindenféle, általában 3cm porral az ablakukon rothadnak, embert nem látok hétszámra ott..miért?!?
Ott a vidámpark, amit hamár totál tönkretettek, csődbevittek, amblokk odaadnak az állakertnek, ami kb anynit csinál, hogy a kész szerkezetek, tetők, stb alá állatkifutókat "tákol", az adott utak, lerobbant épületek, stb maradnak. Ez nem keveset árt egyébként az állatkert összképének is, ami egy nagy múltú intézmény, igy meg egy idegen entitást befogadott szörnyszülötté válik. Már a régi "kisvidámparkot" sem tudták szervesen integrálni, tehát a vidámpark területéből, pláne "hátulrol" is számolatlan hektárokat lehetne "kiszakítani" minden probléma nélkül, hamár MUSZÁJ építeni.

Vagy költenék inkább a pénzt a foltokban felgányolt, már megint kvázi működésképtelen jégpálya és tó európai szintű rendbehozására, ne egy mocskos kutyaúsztató betonlavór legyen a tó, hanem tényleg hozzák annyira rendbe és gondozzák(!), hogy kellemes legyen sétálni, neadjisten visszaállíthatnák, hogy körbe lehessen csónakázni, valaha voltak ilyen "napozóstégek" is a tóban, meg lehet nézni most egy enyhe tél után is, hogy néz ki.......!!
Lennen itt mire költeni, ha nem ez lenne a koncepció, mint minden politikai irányzat esetén 25éve, MOST mit tudok nagyot szakítani, nagytomodnani, nagyotkampályolni, 2év mulva meg már a kultúremberek is bokorba csinálnak ,mert egy vécésnénire, egy parkőrre, két egésznap sétálgató közterületesre, egy kertészre, semmire, senkire nincs forrás, sajnos nehéz a helyzet, hű..
Ilyenkor meg számolatlan milliárdok agyatlanul elszórva, kidobva az ablakon!
Annyi felesleges épület, félig vagy teljesen üres beruházás van, pont a liget közepére kell még pár nagy böszme ház. Ott a volt cet, amit nagynehezen befejeztek és gyorsan átkereszteltek, kong az ürességtől, de ha kicsit keresnék, ponteciálisan felhasználható, építési ár töredékért is kapható, lerohadóban lévő épületek és félbehagyott építkezések százait találnám városszerte.