Az akác legyen hungarikum!

Akác rajongó

/ #1114 Re: Re: Re: Akác - az igazság

2014-02-09 23:27

#974: - Re: Re: Akác - az igazság

Sajnálom, hogy így látod!

Engem semmilyen szakember sem fog meggyőzni arról, hogy az a fa, amely tavasszal szemet gyönyörködtet, mesés illatot áraszt, mézet ad, nyáron árnyékot vet, megél olyan talajon is, amelyet elhordana a szél, ha nem kötné meg a gyökérzete, télen a kandallomból áradó meleget neki köszönhetem, a parkettám belőle készül ...  Nem sorolom tovább, de hogy az a fa kártékony és irtandó lenne. ... Ez a fa 30 év alatt vágásérett, és jó minőségű, feldolgozható keményfát ad. Egyetlen hazai fafaj sem képes erre. Na ez a szálka szúrhatja a legjobban az EU szemét.

Nem vagyunk egyformák, nem gondolkodunk egyformán, és ez jól is van így. Én azt kívánom, hogy a józan ész győzzön, mert a "csak' szakemberekkel sokszor megégettük már magunkat. Természetesen a kettő nem zárja ki egymást, ismerek józan eszű szakembert is.

Meddő vita ez, az egymással egyet nem értők között  Ha nem érzed érdemesnek ezt a fafajt a védelemre,  akkor ne védd. Ne írd alá ezt a petíciót. De arra kérlek, hogy tartsd magad a döntésedhez, és zárj ki mindent az életedből, ami a fehér akáccal összefügg. Légy résen, mert a füstölt szalonna meg a kolbász is ide tartozhat!

Üdvözlettel