Az akác legyen hungarikum!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Az akác legyen hungarikum! petíció automatikusan generált fórumtémája

Akác rajongó

#951

2014-02-08 22:37

Nincs túl nagy telkem, de a gyümölcsfák mellet van egy akácfám is, mert tavasszal, amikor virágba borul, olyan gyönyörű, mint egy menyasszony, az illata pedig csodás. Imádom!

Vendég

#952

2014-02-08 22:41

Az akácosok kiírtása átgondolatlan, pontosabban fogalmazva agyrém. Pontos tükre a szakmai nihilizmusnak. Az igaz, hogy nem őshonos növény, de a magyar élet, a táj alapvető részévé vált. Nem vitatható a gazdasági értéke, akár az akácmézet, akár a fa minőségét, akár a fűtőértékét nézzük. Arról nem is beszélve, hogy viszonylag gyorsan fejlődik, a kevés betegsége jól kezelhető. Pollene nem allergizál! Helyette górcső alá kellene venni a szöszölő un. "Kanadai Nyárfa" haszontalanságát. Bár tévesen azt gondolják hogy allergizál, azonban csupán arról van szó, hogy a talajra telepedve és onnan ismét a levegőbe kerülve (szél, közlekedés, stb.) egy csomó fertőző és most már allergizálni is képes anyagot megkötve jut be a légutakba. No erről kellene először gondolkozni.

Vendég

#953

2014-02-08 22:48

Örülnék, ha az akác hungarikum lenne, sőt nagyon szeretném, mivel nem csak mézelő de gyógynövény is.

Vendég

#954

2014-02-08 22:51

Csak egy lehetőséget látok akácfa ügyben:MARADNAK !

Vendég

#955 Re: Re: Re: Re: Re: Akác - az igazság

2014-02-08 22:55

#938: - Re: Re: Re: Re: Akác - az igazság

Palesztinoknál az olajfát irtják, hogy ellehetetlenítség az ottani embereket, nálunk az akácot akarják hasonló okból. Ki van ez találva!

akác rajongó

#956 Re: Akác - az igazság

2014-02-08 23:18

#821: Valaki, aki olvasni is megtanult - Akác - az igazság

A házunk előtt, az utcára, telepítettek szilva- és meggyfákat is, amelyeket szorgos kertészek vad alanyra oltottak. Na, ha az akác agresszíven szaporodik emberi beavatkozás nélkül, akkor érdemes megnézni a kertemet a kerítésen belül, ugyanis a vad alanyok százszámra, és jó 10 méteres körzetben kiírthatatlanul hozzák a vadhajtásokat. a fűben, a virágok között, a kerítés mellett, stb. minden évben.  A hátsó kertemben pedig van egy fehér akácfám kb. 25 éve, ismétlem, EGY akácfám, amelynek még soha nem kellett vadhajtását írtanom.  Egyébként nekem, olvasni nem tudónak lenne még egy meglátásom: - Szerintem minden növény képes szaporodni emberi beavatkozás nélkül, megfelelő körülmények között az élőhelyén, ellenkező esetben nagy gondban lennénk, mert megérnénk bepalántázni a Földet.

Ui.: Ha netán pollenallergiád van, az nem az akác, vagy a parlagfű hibája, olvass utána!

szuszi 62

#957 Akác legyen hungarikum!

2014-02-08 23:50

Védjük meg akácosainkat összefogássa

Vendég

#958

2014-02-08 23:53

Szeretem az akácot, szép és gazdaságos. Elegem van abból, hogy mindig mások mondják meg és abból is, hogy egy tollvonással életeket vesznek el legyen az bármilyen.

Vendég

#959

2014-02-09 04:27

Az Uniónak azzal kéne foglalkoznia hogy bürokratikus üzemelése olcsóbb legyen és ne kettős mércével mérje az államokat. (Szegény és gazdag ország) A kicsi országoktól és annak többségben lévő, megélhetési gondokkal küzdő lakosaitól még azt a természet adta élelmezési (egészségügyi forrást)is elvenné)...Ez már tűrhetetlen.

Vendég

#960

2014-02-09 05:23

Felháborító, hogy mit ki nem találnak.

Vendég

#961

2014-02-09 05:44

Évente 50-60 kiló mézet fogyasztunk négytagú családunkkal ennek fele akácméz.

Vendég

#962

2014-02-09 05:54

Csatlakozzatok ti is!
ác

#963 akácfa

2014-02-09 06:16

szeretem az akác illatát a mézét és télen melegedni a vágott fájától-javaslom én is, hogy legyen hungarikum az akácfa

Vendég

#964

2014-02-09 06:17

Vigyázzunk akác erdeinkre!

Vendég

#965

2014-02-09 06:40

Magyarország erdőállományának nagy része akác,és mint tudjuk, az erdő a természet tüdeje és ne hagyjuk, hogy ezt is elvegyék tőlünk.

Vendég

#966

2014-02-09 06:47

Örülök a petíciónak!
Tudjuk jól, hogy Trianonnal mennyi erdőnk veszett
oda. Nem adjuk az akácunkat!
Akik kitalálták a kiirtását, a saját országukban
irtsák ki az erdőket. Mi ültetünk!

Vendég

#967

2014-02-09 06:51

Évszázados magyar értékeinket védjük meg.
AZ AKÁC IS HUNGARIKUM.
Régen a falusi porták, tanyák elképzelhetetlenek voltak akácfa nélkül.
Az akácot gondozással, igenis kordában lehet tartani.
NEM ENGEDJÜK KIPUSZTÍTANI, A SOKUNKNAK KENYERET ADÓ FÁKAT.
Az EU már így is sok mindent elvett a magyaroktól, de ezt ne engedjük.


Vendég

#968

2014-02-09 06:59

Elutasítom a globális hatalom irányítását.
Magyarország a Szent Korona értékrend védelme alatt áll.Ez a törvény a mérvadó!Isten áldásával!Így van!

Vendég

#969

2014-02-09 07:28

Nyíregyházán születtem,Ibrányban nevelkedtem fel,tudom,mit jelent az ott élőknek az akácfa. Alig ismertünk volna zöldet-e nélkül..
Maximálisan támogatom a kezdeményezést,és tiltakozom a fák kivágása ellen!

Vendég

#970

2014-02-09 07:29

neeeeeeeeeeeeee

Vendég

#971 petíció

2014-02-09 07:30

neeeeee!!!!!!!!!

Vendég

#972

2014-02-09 08:03

ok
ifjpalyizoltan

#973 A legtámogatottabb 5-ben!

2014-02-09 08:12

Tisztelt Hozzászólók!

Örömmel tájékoztatok mindenkit, hogy jelen aláírásgyűjtés azon túl, hogy a leadott aláírások száma tegnap ötszámjegyűre bővült, mára a hazánkban valaha indított 5 legtámogatottabb elektronikus aláírásgyűjtés közé került.

Köszönet minden eddigi és leendő Aláírónak!


Üdvözlettel!



a Kezdeményező
egy nyírségi erdőmérnök

Vendég

#974 Re: Re: Akác - az igazság

2014-02-09 08:22

#956: akác rajongó - Re: Akác - az igazság

Kedves akác rajongó!

 

Nyugodt hangnemet ütöttél meg és példákat hoztál fel mondandód alátámasztására. Ez az a ritkaság, amit hiányoltam. Megtisztelsz vele és köszönöm szépen! :)

Én a nyugodt hangnemet és a példákat az eredeti, de általam csak bemásolt írásban jelenítettem meg. Ahol le van írva az is, hogy az EU - legalább is jelenleg - nem akarja kiírtani az akácot, csak a kéretlen terjedését akarja visszaszorítani és nem, nem csak Magyarországon, hanem bárhol az EU területén. Ráadásul nem önkényesen akarja ezt megtenni, hanem a magyarok javaslatait várja, hogy figyelembe vehesse azokat. Mindeközben nem kevés pénzt juttatva az országnak, az itt élő gazdáknak stb. Ezt persze nekem nem kell elhinni, hiszen csak azért, mert én mondom, még nem lesz igaz! De az ellenkezője sem lesz igaz, csak azért, mert pl nem szeretjük az Uniót (én sem szeretem, de ez itt és most lényegtelen!) vagy egyszerűen csak azért, mert a hasunkra ütve mondunk valamit! (Elhinni semmit nem kell, ez nem hit alapú párbeszéd kellene, hogy legyen!) Mindezeknek utána lehet járni.

Másrészt nem is lehetne kiírtani az akácot, hiszen annyira elterjedt és sok helyen - szerintem is! - teljes létjogosultságban létező növényről van szó! Gazdasági haszonnövényről. De ez is le van írva az eredeti szövegben!

Mivel azonban a természet, az őshonos életközösségek még mindig nem nagyon tudtak mit kezdeni az akáccal (ez tény, ki kell menni egy akácosba és egy tölgyesbe és kész!), ezért azokon a helyeken, ahol pedig nem kívánatos az akác jelenléte, lehetne - és kell is -  őshonos alternatívákban gondolkodni. Ám ez is benne van a bemásolt szövegben.

Hosszasan lehetne még az érveket sorolni, de az eredeti, bemásolt szöveggel ezt én megtettem. Az összes többi felesleges szóváltás csak értelmetlen hőbörgés volt.

Hiszem, hogy az erdészet, a vadászat és a természetvédelem egyazon nagy kép részleteit alkotják és helyesen gyakorolva őket, a közös jó elérése a cél!

A hozzászólásom eredeti címe, az "olvasni is megtanult", annak szólt, hogy korábban ezt a szöveget és másfélét is, mások is bemásolták ide, ám a kommentek azt tükrözték, hogy a legtöbben vagy el sem olvasták, vagy elolvasták, de élből ignorálták a benne foglaltakat. Márpedig egy, a dolgokat előrébb vivő párbeszéd nem arról szól, hogy én csak a magam igazságát szajkózom és nem vagyok hajlandó meghallgatni a másikat. (Illetve de, a valóság így működik, ezért égették meg régen azt, aki azt merte mondani, hogy a Föld gömbölyű és gyakran ezért törtek/törnek ki a háborúk - elég naív lennék, ha ezt nem látnám be. Viszont akkor ne lepődjünk meg, ha ezt valaki számonkéri rajtunk!) A provokatívabb címadás tehát azért volt, mert reméltem, hogy néhány embert mégiscsak rávesz arra, hogy elgondolkojon azon, hogy vajon minden információval rendelkezik-e egy felelősségteljes döntés meghozatalához. A válaszok tartalma és stílusa azonban azt sugallja, hogy szándékom nem érte el a célját. Mivel azonban a korábbi, kedves hangvételű "ellenzéki" hozzászólások sem váltottak ki érdemi párbeszédet, fölmerül a kérdés, hogy vajon tényleg hibáztam-e ezzel a címadással? :)

Akkor hát mi a megoldás, hogy izomból "politizálunk" és kész? Remélem, hogy nem!

Maradok tisztelettel: az, aki hajlandó figyelembe venni mások érvelését is (ezen pedig megint lesz, aki meg fog sértődni és nem azt nézi, hogy mit írtam) :)

U.I.:

- nekem is van a kertemben akác, ott pont jó helyen is van

- az akác terjedőképességéről érdemes lenne megkérdezni azokat a gazdákat, akik nem szerették volna, hogy megjelenjen a földükön

- a növények megfelelő körülmények között tényleg jól tudnak teremni, a kritikus pont itt a "megfelelő körülmény" kitétel és bizony egy konkurens/kompetitív faj megléte is körülmény (Ezen megint lehetne vitatkozni, de felesleges. Számomra lenyűgöző az a jelenség, hogy többféle szakma évszázados ismereteit sokan hajlamosak a számítógép elől, a kanapéról, vagy csak azért, mert ők mást láttak, elvetni. Ahhoz tudnám hasonlítani, hogy most kinézve az ablakon, látom, hogy süt a nap, ergo nincs is olyan, hogy hó, meg tél! Remélem, hogy nem vagyok annyira arrogáns, hogy idejussak!)

- nincsen pollenallergiám, de akáctól az nehezen is alakulna ki :)

- a családomban vannak méhészek és erdészek is, ám őket elsősorban nem a zsebük, hanem a szakma szeretete motiválja és érdekes módon, velük nem is vitázunk semmiről :D

- figyeld meg, hogy bár most nyugodt hangvételt ütöttem meg és próbáltam racionális alapokra helyezni a beszélgetést, továbbra is lesznek, akik hőbörögni fognak ... és ez már nem engem minősít ;) (de ezt nekem megint csak nem kell elhinni, hanem próbáld meg objektíven szemlélni a hozzászólások állításait és stílusát - kérlek) :)

- részemről ennyi volt az "okoskodás", remélem, hogy nem mi, laikus hozzászólok döntjük el a dolog sorsát, hanem a szakemberek

sokkk

#975 akác

2014-02-09 08:31

sziasztok
a probléma gyökere az eu. mert ha nem lenne eu akkor a mi országunk lenne a leggazdagabb egész európában. így meg az eu lényege. ha mindenki megfigyeli afejlődésben lévő országok lerombolása mind gazdaságilag mind kultúrálisan.csak figyeljétek meg ahíreket a változásokat a különböző értelmetlen szabályozásokat.Én ha tehetném kiléptetném az országot az eu ból.nem lenne hitel az ország nyakában hanem valóban munkahelyek alakulnának új piacok jelennének meg. és felvirágzás kezdődne.És persze az adózás is másképp lenne mert ugye , nincs imf nincss mmonetáris bank aki lenyomja a forintot és hitetlt erőltet az országra mert ha nem akkor csőd lesz az ország sorsa minden ki és beszállítás megáll a pénz elértéktelenedik hatalmas árak.. hadd ne soroljam. azt nem tudom hogy valaki tudja e hogy a föld öt nagy és nagyon agyon gazdag család kezében van? Az amerikai bankok a közelkelet olajmágnásai. Ők irányítanak minket engem téget bárkit akaratukon kívűl.szóval. Eu nem kell és nem lesz kiírtva az akác mert itt megél sok van belőle és valakiknek a szemét igencsak piszkálja.minden olyan intészkedés ami az országot hátráltatja a fejlődésben.csak egy kérdés még. amikor az oroszok voltak itt. akkor jobb volt?ugye nem volt olyan hogy munkanélküliség.ami azt jelentette hogy az ország jól működött.köszi.