Mentsük meg a Nemes Nagy Ágnes Kollégiumot!


Vendég

/ #68 Bezárnak bennünket?

2011-05-17 09:18

A döntéshozók úgy gondolják, - és velünk is ezt akarják elhitetni – hogy ez már eldöntött kérdés. Nem az! A közgyűlés 2011 május 26.-án dönt! Ők persze szeretnék, ha mi, a kollégium munkatársai, lakói, a szülők, és mindenki, aki velünk szolidáris, ezt elhinnénk. Vajon mért van az, hogy fel sem merült, "nagyjainkban" azt megvizsgálni, milyen más alternatíva lehetséges. Csak ahhoz kerestek mondva csinált, szakmaiatlan indokokat, hogy mért az NNÁ-t kell bezárni…. Pedig még az általános kihasználtsága a város kollégiumainak 75%, az NNÁ -é 95-100% évek óta. A koleszt a legtöbben csak kívülről látták, az ott folyó munkáról semmilyen információjuk nincs.
Gyerekek érdeke, szakmai érvek, közel négy évtizedes múlt, kit érdekel? Az Oktatási Bizottságot, ( tudom már új neve van, de így közismert) ill. a Közgyűlést biztosan nem, hisz az ig.nő által elmondott érvekre oda sem figyeltek a tisztelt testület tagjai. Ettek, ittak, olvasgattak, ki – be sétálgattak, beszélgettek. Tisztelet a kivételnek, mert azért volt kivétel is. Mentségükre szolgáljon(?) nem csak az ig.nőt nem tisztelték meg figyelmükkel, egymást sem.
Kollégiumi ellátás alanyi jogon jár minden középiskolásnak, függetlenül attól, hogy milyen iskolát választott! Most megszűnik a kolesz, aztán néhány iskola, mert a szülő nem akarja, nem is tudja albérletbe küldeni a 15 éves lányát, vagy nem tudja vállalni, hogy autóbusz bérletet vegyen, - hisz a menzát is alig tudta kifizetni - mert az iskola és a kollégium másként nem elérhető, és ez beindít egy lavinát... Ezt azonban csak az látja, aki tud és akar kicsit távolabbra is nézni. Nekem úgy tűnik, felelős (?) vezetőink, csak a holnapi napot látják, a holnaputánit már nem.
Sajnos a gyerekek, a szülők, az alkalmazottak, véleménye, érdeke, hangja, csak azon a szinten érdekli a döntéshozók egy részét, hogy ne legyen túl hangos…
Ezért aztán tesznek is,
 a Fejér megyei médiák alig, vagy legalábbis „érdekesen” tálalják a velünk kapcsolatos információkat,
 a pedagógusokat úgy „hívják meg” a Városházára, hogy a "beszélgetés" elején lajstromba vesznek bennünket, - nehogy becsempésszünk valakit?- aztán ultimátumszerűen közlik, hogy a megfogalmazott szándék már döntés, abban legyünk konstruktívak, hogy a bezárás után mi lesz, ha fontos a hivatásunk…
 Mindezt röviden, mert a „meghívónknak” kevés az ideje

Vajon mért várják tőlünk, hogy az első hírre adjuk meg magunkat? Mért „hisztériakeltés” az, - hogy az egyik, most épp független.. városatyát idézzem - ha összegyűjtjük az érveinket, ha kinyilvánítjuk, hogy legalább nekünk fontos mindaz, amitől ez a kolesz a Nemes Nagy Ágnes Kollégium?
Még ha fenntartónk, a város számára ez csak egy épület jó helyen, jó adottságokkal, ami valakiknek sokat ér. Olyan sokat, hogy bár azt kommunikálják, hogy ez egy megalapozott, előkészített döntés, de kollégiumunkkal csak 2011 május 03.-án közölték, a szülőkkel még most sem, a véleményezéseket most kérik be. Vajon elolvassák, vagy csak kipipálják, hogy ez is teljesítve? És mért nem lehet a 2011- ben várható új Közoktatási törvényt megvárni?
Öregek otthona egy mákszemnyi udvarral, 9 emeletes épületben? gyermekotthon? Ugyan kérem! Kell az épület, vagy a terület valakinek.
És ez az épület, ez a terület kell, különben több variációt vizsgálna a „tisztelt” testület.