Védjük meg a Normafát! Normafa - Természetesen!

Felháborodott zuglói
Vendég

/ #76 Fideszes Sukoró?

2013-10-03 09:20

#57: -

Tisztelt volt miniszter úr!

Egyrészt felháborít, ahogy volt miniszterként ilyen jelzőkkel illeti a honpolgárokat. Másrészt ezek az emberek épp nem fognak odajutni az önök által támogatott bérletes sportmegoldásokhoz. Aki nem jár a Normafához most kirándulni, az akkor pláne nem fog, ha fizetős sípályákat építenek. Mert ne legyenek illúziónk, ezek a beruházások nem a köznépnek fognak szólni és nem sokgyerekes családoknak. Főleg azért, mert már egy állatkerti látogatás is egy vagyonba kerül. Ezt a pénzt inkább arra kellene fordítani, hogy az iskolai osztályok - ahogy annak idején, a rendszerváltás megszorításai előtt mi is - valóban ingyen tudjanak heti egyszer uszodába és sportintézményekbe járni. És ezek ez intézmények már megvannak, nem kell újabb uniós pénzeket erre lenyúlni, mert erre megy ki az egész. Mi anno a Margitszigeten szigetköröket futottunk és gimnasztikáztunk. Kevés pénzből jól karbantartottak voltunk. És a logika is fura, pláne női szemmel, mert az ön által említett, jólétben élő nyugati országokban ott van az Alpok. Az Alpokban sípálya van, természetesen, mert ott a hó az év nagy részében. Ez olyan mintha az Alpokban egy műhortobágyot építenének, kilenclyukú híddal. Teljesen irreális. Önöknek nagy a felelőssége. Mert az eddigi "munkájuk" miatt jutottak az ön által lekicsinylett fiatalok oda, ahol vannak. Egyébként nem lehet kategorizálni, mert a jólétben élő tanulók ugyanúgy az ön jelzőivel illethetők. Pedig ők eddig is megengedhették maguknak ezeket a sportolási lehetőségeket. Ahhoz, hogy mi a nyugati jóléti országok közelébe érjünk, ahhoz nem sípályák kellenek.

Uram, ön látja át a legjobban, hogy hány mély nyomorban élő család van ebben az országban. Ha ilyeneket ír, akkor ön tájékozatlan vagy csak azért írta a kommentjét, hogy beosztása révén súly legyen a latban.

Milyen érdekes, hogy azok a bizonyos fejlett nyugati polgárok épp Erdélyben keresnek érintetlen és beépítetlen területeket és vásárolják meg, például Charles herceg, mert náluk már egyre kevesebb az ilyen csodás hely. Nekünk még van egy pár, lásd Normafa, Pilis, Óbudai-sziget, de nem tudni meddig.

Erkölcsös magatartással, példamutatással kell a mai fiatalokat és az elkövetkező generációkat felnevelni, tanítani. Ez nem pénz kérdése. Épp a nyugati világ majmolása, a szennyes tévéműsorok átvétele, a pénz utáni hajsza és annak reklámozása, a szülők teljes kizsákmányolása, az értékrend elferdítése tette a ma fiataljait olyanná amilyenek. Ha húsz év alatt kialakul egy betegség, akkor annak legjobb esetben is húsz évig tartó gyógyítás az ára.

Ahhoz, hogy legalább a következő generációk megfeleljenek az önök elvárásainak pénz kell, de nem sípályákba fektetve. A családok nagy része évek óta nyaralni sem tudott elmenni, egy mókuskerék az életük. Az áfa a szegények és nyugdíjasok plusz adója.

Szomorú leszek, ha átviszik ezt a tervet, de nem leszek meglepve. Ez az ország még mindig a lejtőn van, lejtmenetbe kapcsolva.