ÚJRA ESZENYIT!

Nagy György

/ #123 Re: Nagy György figyelmébe ajánlom

2013-10-01 17:25

#121: Jóember2 - Nagy György figyelmébe ajánlom 

 Igen, "Jóember"2, emlékszem, én írtam, miért ne vállalnám. 

 Én a magam részéről továbbra is fenntartom, hogy Eszenyi Enikő nem politizál, legalábbis, ha összevetjük Balázs Péter jobbos, vagy Dörner György szélsőjobbos eszméivel, akkor biztosan nem. Ha politizál, azt nagyon kultúráltan teszi, mint az Ön válaszleveléből is kitűnik. Csak a sorok között olvasva találhat a politikai nézeteire utalást, azt is inkább bemagyarázza Ön.

Írja, hogy politizál-e az, aki elsőként veszi pártfogásába a Nemzeti színház önkéntes menekültjeit. A Nemzeti "önkéntes menekültjei"-t is meg kéne kérdezni, hogy önkéntesen menekültek-e, vagy kénytelenek voltak önkéntesen menekülni? Szép számmal vannal olyan művészek, akikke a művésznő egy színpadon játszott, ismeri őket, ismeri a játékukat. Én nem tartom tőle méltatlannak, hogy befogadja azokat, akiket ocsmány módon igaztalanul máshol lapátra tettek.

Úgy érzem, nem gondolkodunk egyformán, engem emberből, érző emberből alkottak, így érzem jól magam. Empatikus vagyok azokkal szemben, akiket igaztalanul bántanak és úgy látom, a művésznő gondolkodása is az. Ha ezt politikának nevezik, hát legyen politika.