Összefogás társadalmi párbeszédért a Pannónia u.-i óvoda sorsáról

Mezoand

/ #2 A kerület Nemecsek Ernője vagyunk...

2013-09-27 16:15

A Pannónia utcai óvoda helyére tervezett monstrum építészi előadásán elhangzott, hogy az építészek arra törekedtek, hogy a Cézár-Ház és a Római kert túlhangsúlyozott, hatalmas tömbjét ellensúlyozzák. A beépítést a környéken zsúfoltnak nevezték. Arra kérdésre viszont, hogy akkor miért nem enyhítik a tömör épületrengeteget egy parkkal, azt mondták, a Hegedűs Gyula utca és a Pannónia utca is forgalmas, zsúfolt, kipufogógázzal szennyezett, oda nem érdemes zöldterületet tenni. Inkább kiteszik azokat a Kárpát utcai lakótelep tízemeletes panelházai közé.
Tehát Nemecsek Ernők lettünk. Ha nekiállunk tiltakozni, könnyen akár nemecsek ernők is lehetünk így, csupa kisbetűvel. Miért is? Mert azt mondják, mi már úgyis zsúfoltak vagyunk, akkor miért ne lehetnénk még zsúfoltabbak. Ahogyan szegény Ernővel tették: "Te már úgyis vizes vagy… bújj el a vízzel teli medencében". Tudjuk, mi lett az eredménye ennek a hozzáállásnak a történetben. Tüdőgyulladás. Mi védjük már meg a saját tüdőnket!
Nem akarjuk, hogy kivágják a fákat! Nem akarjuk, hogy beépítsék az óvoda helyét! És megteszünk mindent azért, hogy ez ne valósulhasson meg.