Összefogás társadalmi párbeszédért a Pannónia u.-i óvoda sorsáról

Összefogás

az október 10.-i képviselőtestületi döntés elhalasztásáért és társadalmi párbeszéd kezdeményezéséért

a XIII.ker. Pannónia utcai óvoda-telek sorsáról

Újlipótváros Bessenyei utca – Pannónia utca – Tutaj utca – Hegedűs Gyula utca által határolt területén van egy használaton kívüli óvoda, hatalmas kerttel.

A XIII. kerületi önkormányzat készítetett egy új szabályzási tervet a területre, amivel lehetővé válik az ingatlan tömbszerű, magas épületekkel való beépítése, a telek értékesítése ingatlanbefektető részére.

A 2013. szeptember 24-én megtartott tervbemutatón megjelent  lakosok, szülők, civil szervezetek és érdeklődök egyöntetű véleménye volt, hogy a területnek más funkciót kell szánni  (pl. sportpályák, közösségi ház, közpark, iskolakert stb.), és jelezték az önkormányzat felé, hogy a tervet ilyen formában ne fogadják el.

Aláírásommal támogatom azt a kezdeményezést, hogy  a XIII. kerületi önkormányzat képviselőtestülete  a fent megjelölt területre javasolt Kerületi Szabályozási Tervet  az érintett felekkel  (lakosok, diákok, szülők, civil szervezetek) folytatott érdemi egyeztetés nélkül  ne fogadja el!

Az érdemi egyeztetések lefolytatására minimálisan fél év türelmi időt biztosítson!

Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/Pannonia77 Itt követhetitek az eseményeket.

Az aláírással engedélyezem Csaba Kocsis, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.