Petíció a férőhelyek miatt Dunakeszin


Vendég

/ #48 Re: Re:

2011-05-10 10:44

#43: Zs - Re:

Kedves Hölgyem/Uram!

Én is voltam a Szent Erzsébet Óvoda beiratkozásán.

Három felvetésem lenne ahhoz, amit Ön írt.

1. Mint katolikus keresztény, én is kivártam a soromat, legalább 1 órát várakoztam (úgy látszik "pont jókor mentem", nem  2 óra lett belőle).

2. Akit ismer az "egyház" és megfelel az egyház elvárásainak, azzal minek beszélgessenek 10-15 percet? Mi az, amit tud még kérdezni, ami iránt tud még érdeklődni az Atya? És azt se felejtsük el, hogy akik igen rövid társalgás után hazamehettek, azoknak feltételezem, jóval több köze van az óvodai építkezéshez (például kétkezi és egyéb segítségnyújtás), mint annak, aki csak most megy el a beíratkozásra. (Megnézném, hol voltak ezek az emberek, amikor társadalmi munkát kért az Atya és 15-20 ember ment segíteni).

3. És arról se felejtkezzünk meg, hogy azért ez mégiscsak egyházi óvoda, nem önkormányzati. Ha jól olvastam, a petíció az óvodai férőhelyekért lett elindítva, nem pedig az egyházi óvoda szapulásáért. Amennyiben valaki az óvodai férőhelyért küzd, az ne az egyházi óvodát támadja.       Egyébként hajrá Waldorf óvoda. Ugyanúgy, ahogy az egyházi óvoda, úgy a Waldorf óvoda is létrejöhet megfelelő társadalmi összefogással. Feltételem, hogy a Waldorf óvodához is lehetne segítséget kérni az önkormányzattól.

Továbbá, aki szeretne a várostól különböző dolgokat kapni, annak ideje lenne ide bejelentkezni, és betenni valamit a nagykalapba, nem csak követelőzni. - Akinek nem inge, ne vegye magára, de nagyon sok lakóparkban lakó ember nem Dunakeszin van bejelentve.

És egyébként tényleg el lehet menni. Én maradok a családommal és a 4 gyerekemmel.

Egyébként a városvezetés óvodai, iskolai elhelyezéssel kapcsolatos ténykedésitől én sem vagyok elolvadva, sok ötlet van, hol lehetne óvodát, iskolát létesíteni megfelelő környezetben.

 

Üdvözlettel

Zsák Ildikó