Tiltakozás az egész napos iskola ellen
Anonim |
/ #357 Re:2013-08-28 14:54Sziasztok! Hát ennek azért én sem örülök, hogy ez történik. Jó egy részből az jó, hogy a gyerek ne csatangoljon az utcán, de itt vannak sok gondok is. Ha itt tényleg egész napos iskola van, akkor mikor fogja tudni megcsinálni a leckét? Mert hogy ha meg is fogja csinálni, az kb 20:00-kor kezdődne, mert hogy 4-ig az általános iskolás diák bent lesz a suliban. Aztán meg érjen haza majdnem 5-re, és aztán mehet edzésre, ami majdnem estig tart (vagy olyanra, ami nem iskolán kívüli), és 20:00-kor meg megírja a leckét, mikor ilyen tájban kellene aludni a gyereknek. És a másik. Voltam régen én is napközis, csak aztán asszem 8. osztályban szálltam ki a napköziből, mert a napközi nem csak tanulás, hanem hülyülés, játszás, rajzolás. Nem is beszélve arról, hogy fél 4 körül már újra kint vannak az udvaron. (Mert kb 2-ig vannak kint ebéd után az udvaron és annyi idő alatt tanulja meg a leckét) És nem olyan régen, amikor volt a városi kiszebáb égetés, bent maradtam a suliban, és vártam a fél 4-et, mert ekkor indulás a helyszínre. Közben ott kint ültem a folyosón, bent meg az volt, hogy telefonozás, beszélgetés, hülyülés, játszás. És hát ilyen és hát ehhez hasonlókat hallottam máshonnan is. De még olyat is hallottam, hogy szinte majdnem az egész napközit a számítástecnikateremben töltötték. Vagy hogy kint voltak az udvaron egész délután, vagy sétáltak a városban, és még sorolhatnám. Ja és pénteken is bent fog lenni a diák fél 4-ig? Mert szerintem némileg ez is pofátlanság lenne, mikor ezen a napon már engedik ebéd után haza a népet, hogy hazaérjen időben. Sőt akkor lenne még pofátlanság, ha szombaton is egész nap bent kellene lenni a suliban (ezt arra értem, ha országos munkanapok vannak szombaton) Sőt mi lesz majd télen? Mikor majd a sötétben fog hazaérni a gyerek? Vagy azt megoldják, hogy fél 4-ig lesz napközi? Ja és olvastam egy olyan kommentet is itt, hogy inkább jobban jár a gyerek, ha bent marad a suliban délután, mint ha otthon csinálná meg a leckét. Na ezzel kicsit értek egyet, mert mint írtam, hogy azért jó, hogy a diák ne csavarogjon délután. De vannak olyan szülők, akik megbíznak gyerekében, sőt otthon tud is tanulni, mert csend van nincs nagy zaj. Mert ha inkább a suliban tanulna, ott azt megértem ha segítenek, de hogy tanuljon a zajtól? Sőt ha két olyan osztály lenne, aki más és mást tanul. (pl 1. osztály és egy 6. osztályos) Ja és vinni is kéne kaját, ahol sok iskola meg sem engedi, hogy amit vettél kaját, vagy csináltál otthon kaját azt ne edd meg, hanem fizess ebédpénzt, hogy az ottani kaját edd, és ne azt, amit te csinálsz. Nem csak arra megy az egész, hogy egész nap legyen bent a gyereked a suliban, hanem fizessél is ebédet neki. És a végére azt tudom mondani, hogy ezt köszönhetjük H. Rózsának, mert ez az ő nagy hülyeségük volt. És ha így haladunk, az állam fogja irányítani a gyereket. Főleg, ha a 18 éven aluli 20:00-tól másnap reggel 6-ig ne tartozkodjon kint az utcán (mert ilyet is emlegettek egyszer). Viszont még jó, hogy szakiskolásokat ezt nem érinti, de én sem kiabálnék el semmi. Ne hogy olyan legyen, hogy az iskola dönthet abban is, hogy jó kis diákjai vannak, és jó lenne, ha ők is 4-ig maradhatnának. Köszönöm aki ezt elolvasta, és írjátok alá sokan ezt a petíciót, mert lehetne értelme. (Jó avval értek csak egyet, hogy ne csatangoljon kint a gyerek az utcán, de a többivel nem, és ez sem fog semmit sem érni.) |
|
Más felhasználók által támogatott petíciók
Tiltakozás az isaszegi szénhidrogén kutatófúrás ellen
Tiltakozzunk a HUN-REN - egykori MTA - Kutatóhálózat egységének megőrzéséért!
Védd meg a margitszigeti mókusokat! Egy aláírással támogasd, hogy közterületen csak pórázon lehessen bevinni a kutyusokat!
Mentsük meg a Rómait az árvizektől
Igazságot Sebestyén József nemzettársunknak!
Van valami, amit meg akar változtatni?
A változást sosem azok indítják el, akik csendben maradnak. A petíció szerzője kiállt mellette és cselekedett. Ön is ugyanezt fogja tenni? Indítson egy társadalmi mozgalmat egy petíció létrehozásával.
Kezdje el saját petíciójátTovábbi petíciók, amik érdekelhetik
Koszta Péter műsorvezető legyen az Rtl-nél vagy a Tv2-nél
1787 Létrehozva: 2025-07-18
Traff Park Visszahozása
1137 Létrehozva: 2025-07-29
🎤 We Want Stray Kids to Visit Hungary in 2026!
1017 Létrehozva: 2025-07-16
Igazságot Sebestyén József nemzettársunknak!
3477 Létrehozva: 2025-07-11
Szilas Természetvédelmi Terület közvetlen közelében giga lakópark építésének felfüggesztése és környezetvédelmi vizsgálat kezdeményezése
638 Létrehozva: 2025-07-22
Rebeccát vissza a Dóm térre 2026-ban is!
614 Létrehozva: 2025-07-30
Maradjon a csopaki volt BAHART mólószár közhasználat elől el nem zárható parti sétány az új Vízparti Tervben is!
606 Létrehozva: 2025-07-20
‘Kuss’nál kuss!
1643 Létrehozva: 2025-07-01
Petíció a Farkasréti temető összes bejáratának nyitvatartásáért
496 Létrehozva: 2025-07-16
Lana Del Rey 2026 sziget fesztivál
414 Létrehozva: 2025-08-09
A kassai magyar oktatás jövője
1086 Létrehozva: 2025-07-04
Legyen a setlisten a spanom2
359 Létrehozva: 2025-07-29
Ne tartsa be a Ferencváros férfi labdarúgócsapata az MLSZ 4+1 magyar ajánlását !
293 Létrehozva: 2025-07-26
Hétköznaponként nyissák meg a rakpartot és a Lánchidat a budapesti közlekedés normalizálása érdekében!
1902 Létrehozva: 2025-06-30
Vác város közbiztonságának sürgős javítása!
2041 Létrehozva: 2025-07-10
Ne hagyjuk szó nélkül!
211 Létrehozva: 2025-08-07
M2: ne az időt, hanem az aszfaltot húzzák!
189 Létrehozva: 2025-07-20
Tisztességes sportfogadást a TippmixPro-n – Tiltsák el az értelmetlen korlátozásokat
188 Létrehozva: 2025-07-14
Kicsieko koncert
162 Létrehozva: 2025-08-02
Heves, Heves város Gyorsétterem
148 Létrehozva: 2025-08-04