Tiltakozás az egész napos iskola ellen

Anonim

/ #357 Re:

2013-08-28 14:54

Sziasztok!

Hát ennek azért én sem örülök, hogy ez történik.
Jó egy részből az jó, hogy a gyerek ne csatangoljon az utcán, de itt vannak sok gondok is.

Ha itt tényleg egész napos iskola van, akkor mikor fogja tudni megcsinálni a leckét? Mert hogy ha meg is fogja csinálni, az kb 20:00-kor kezdődne, mert hogy 4-ig az általános iskolás diák bent lesz a suliban. Aztán meg érjen haza majdnem 5-re, és aztán mehet edzésre, ami majdnem estig tart (vagy olyanra, ami nem iskolán kívüli), és 20:00-kor meg megírja a leckét, mikor ilyen tájban kellene aludni a gyereknek.
És a másik. Voltam régen én is napközis, csak aztán asszem 8. osztályban szálltam ki a napköziből, mert a napközi nem csak tanulás, hanem hülyülés, játszás, rajzolás. Nem is beszélve arról, hogy fél 4 körül már újra kint vannak az udvaron. (Mert kb 2-ig vannak kint ebéd után az udvaron és annyi idő alatt tanulja meg a leckét)

És nem olyan régen, amikor volt a városi kiszebáb égetés, bent maradtam a suliban, és vártam a fél 4-et, mert ekkor indulás a helyszínre. Közben ott kint ültem a folyosón, bent meg az volt, hogy telefonozás, beszélgetés, hülyülés, játszás.

És hát ilyen és hát ehhez hasonlókat hallottam máshonnan is. De még olyat is hallottam, hogy szinte majdnem az egész napközit a számítástecnikateremben töltötték. Vagy hogy kint voltak az udvaron egész délután, vagy sétáltak a városban, és még sorolhatnám.

Ja és pénteken is bent fog lenni a diák fél 4-ig? Mert szerintem némileg ez is pofátlanság lenne, mikor ezen a napon már engedik ebéd után haza a népet, hogy hazaérjen időben.
Sőt akkor lenne még pofátlanság, ha szombaton is egész nap bent kellene lenni a suliban (ezt arra értem, ha országos munkanapok vannak szombaton)

Sőt mi lesz majd télen? Mikor majd a sötétben fog hazaérni a gyerek?
Vagy azt megoldják, hogy fél 4-ig lesz napközi?

Ja és olvastam egy olyan kommentet is itt, hogy inkább jobban jár a gyerek, ha bent marad a suliban délután, mint ha otthon csinálná meg a leckét.
Na ezzel kicsit értek egyet, mert mint írtam, hogy azért jó, hogy a diák ne csavarogjon délután.
De vannak olyan szülők, akik megbíznak gyerekében, sőt otthon tud is tanulni, mert csend van nincs nagy zaj.
Mert ha inkább a suliban tanulna, ott azt megértem ha segítenek, de hogy tanuljon a zajtól? Sőt ha két olyan osztály lenne, aki más és mást tanul. (pl 1. osztály és egy 6. osztályos)

Ja és vinni is kéne kaját, ahol sok iskola meg sem engedi, hogy amit vettél kaját, vagy csináltál otthon kaját azt ne edd meg, hanem fizess ebédpénzt, hogy az ottani kaját edd, és ne azt, amit te csinálsz. Nem csak arra megy az egész, hogy egész nap legyen bent a gyereked a suliban, hanem fizessél is ebédet neki.

És a végére azt tudom mondani, hogy ezt köszönhetjük H. Rózsának, mert ez az ő nagy hülyeségük volt. És ha így haladunk, az állam fogja irányítani a gyereket. Főleg, ha a 18 éven aluli 20:00-tól másnap reggel 6-ig ne tartozkodjon kint az utcán (mert ilyet is emlegettek egyszer).

Viszont még jó, hogy szakiskolásokat ezt nem érinti, de én sem kiabálnék el semmi. Ne hogy olyan legyen, hogy az iskola dönthet abban is, hogy jó kis diákjai vannak, és jó lenne, ha ők is 4-ig maradhatnának.
Köszönöm aki ezt elolvasta, és írjátok alá sokan ezt a petíciót, mert lehetne értelme. (Jó avval értek csak egyet, hogy ne csatangoljon kint a gyerek az utcán, de a többivel nem, és ez sem fog semmit sem érni.)