Petíció a férőhelyek miatt Dunakeszin

Dr. Kulcsár Zoltán
Vendég

/ #45

2011-04-17 22:49

Tisztelt Zs!

Ön szerint hogyan kell működnie egy felvételi eljárásnak? Aki megfelel a kiíró szempontrendszerének, azt felveszik, aki nem, azt nem.
Így van ez egy álláspályázaton és egy egyetemi felvételin is. Akit pedig nem vesznek fel, általában kritizálja az intézményt, vagy az eljárást. Ahogy Ön is teszi.

Kicsit ellentmondásos a bejegyzése. Akik megfelelnek az egyház elvárásainak, azoknak 2 perc, akik pedig többgyermekes dunakeszi lakosok, azoknak 2 óra várakozás - írta Ön. Gondolom percenként kinézett valaki, hogy a sorban állók közül megfelel-e valaki ránézésre az egyház elvárásainak, azokat behívták, míg Önök 2 órán át kinn álltak. Hihető.

Én azt olvastam, csak dunakeszin élő szülők gyermekeit veszik fel. Ön azt írja, fóti, gödi, újpesti lakost is felvettek. Bizonyára - miután Ön nem volt szimpatikus a felvételi bizottságnak - megosztotta a bizottság Önnel azt az információt, mely településekről vettek fel gyermekeket. Én nem gondolom, hogy 1-2 különösen méltányolható esetet kivéve olyan gyermekeket vettek volna fel, akik nem Dunakeszin élnek.

És ha 150-160 dunakeszi gyermeket felvesznek, az bizony enyhíti a város óvodai problémáit. A tényekkel vitatkozni nem túl bölcs dolog, de Ön tudja...

A szociális ellátásnak és az óvodai ellátásnak nem tudom mi köze van egymáshoz.

De a lényeg: Ha ilyen hozzállása van a katolikus óvodához, miért csodálkozik, hogy nem nyert felvételt gyermeke?