Szociális ágazat anyagi és erkölcsi elismerése érdekében


Vendég

/ #18

2013-07-09 19:43

Én csak azt kérem a tisztelt Soltész Úrtól, hogy végezze azt a munkát amit mi és éljen meg a szociális ágazatban dolgozók fizetéséből kb. 2 hónapig. Fizesse a rezsit, iskoláztassa a gyermekeit, fizesse a hiteleit, étkezzen egészségesen, kerülje a stresszt, ne legyen beteg,(mert drága a gyógyszer, az orvosi ellátás), ami a mi bérünkből nem finanszírozható! Én a Cs. Á. O.-ban dolgozom, ahol nap mint nap ki vagyunk téve a zaklatásoknak, szinte napi kapcsolatban állunk a rendőrséggel, bírósággal. A dolgozók egyedül viszik a műszakot (a munkavédelmi előírások szerint a dolgozó egyedül nem lehet az intézményben), ennek ellenére többnyire egyedül (hétvégéken, munkaszüneti napokon, éjszaka) végezzük a munkánkat, mert a törvényben a minimálisan előírt létszámmal dolgozunk, ezért a helyettesítés sem megoldott.
A kezdő fizetés ugyanannyi, mint a több éve pályán lévők bére, a szorzók, csak a főiskolai végzettségtől vannak, a többiektől megvonták, a dolgozók tájékoztatása nélkül. A szociális ágazat és az egészségügy szorosan kapcsolódik egymással, ennek ellenére a bérek kompenzációja nem ezt mutatja. Örülök az egészségügyben végrehajtott bérrendezésnek, de mi is elvárjuk az anyagi elismerést
Véleményem szerint a szociális ágazatban dolgozók (de minden dolgozó ember) kezdő fizetése minimum 250.000 Ft. nettó legyen, amiből emberhez méltóan meg tudnak élni.