Petíció a férőhelyek miatt Dunakeszin


Vendég

/ #27 Re: Kovácsné Telekes Judit

2011-03-29 11:51

#24: tjuca - Kovácsné Telekes Judit

Kedves Kovácsné Telekes Judit !

Először is le szeretném szögezni, hogy tisztelet az egyháznak, hogy észrevéve a problémát, és az önkormányzat finoman szólva is impotenciáját, és saját maga cselekvésre szánta el magát. Még nagyobb tisztelet a vallásos szülői közösségnek, akik lehetőségükhöz mérten hozzájárultak a megvalósításhoz. Azt is természetesnek lehet venni, hogyha egy magánintézmény ( egyház, alapítvány, egyesület stb...) közfeladatot ellátó intézményt hoz létre, azt - a lehetőségéhez képest - az állam ( jelen esetben az önkormányzat .) támogassa. Mind az építését, mind a működését.

Mivel ez az intézmény magánintézmény, teljesen jogosan válogatja meg, hogy kiket vesz fel. Furcsa is lenne, hogy mondjuk muzulmán, zsidó, egyéb más vallású gyermek kerülne be oda. Véleményem szerint az sem szerencsés, ha vallásos meggyőződéssel nem rendelkező szülők (abbéli kényszerből hogy legyen óvodai férőhelye a gyereknek.) vallásosnak mondják magukat, aztán otthon az óvodai nevelési elvekkel ellentétesen foglalkoznak a gyerekkel. Itt nem kell deviáns dolgokra gondolni, például a gyereket megzavarhatja az is, ha az oviban kell mondani áldást az ebéd előtt, otthon meg nem. ( ez csak egy apró példa, és számos másikat is lehet felhozni.)

A fentiek miatt is van az, hogy közintézmény építése állami feladat, és nem magánintézményeké, az pedig abszolút problémás, hogy az önkormányzat „saját” fejlesztési eredménynek mutatja be az egyházi ovi építését.

És akkor a bölcsődei férőhelyhiányt még nem is említettük. Az mindenkinek probléma. Ezért készült a petíció ( nem is az első.) nem valakivel, vagy valamivel szemben.

 

Üdvözlettel:

Radnóti Henrik