PETÍCIÓ A SZEGÉNYEKET SÚLYOSAN ELHANYAGOLÓ SZOCIÁLPOLITIKA ELLEN

timurking

/ #75

2013-04-06 13:49

Ma az aláírók számát, valamint az úgy kb. 80 korábbi megosztásom átnézve elégé elkeseredve tapasztaltam, milyen sunnyogás kísérte igyekezetem, s ennek valamennyi csoportban kommentként az alábbiak szerint hangot is adtam:
Nekem úgy tűnik, elég kevéssé veszitek a lapot... MIÉRT?!
Hová enyészett belőletek az a nagy-nagy népmegváltó lelkesedés, ami a kommentekben megnyilvánul?! Ám ŐSZINTE KÖSZÖNET AZOKNAK, AKIK MÁR ALÁÍRTÁK!

A „Munkát, kenyeret” oldalon L. E. től kaptam válaszul az alábbi megosztást:
http://www.pestmegyei-hirhatar.hu/hir/tobb-mint-340-ezer-munkanelkuli-semmilyen-ellatast-nem-kap
+ egy másikat (amit már levett) a 350 ezer éhezőről…

És ISZONYÚ HELYZETKÉPEK voltak ezek, pedig még csak nem is teljesek!!!
Hányan lehetnek vajon, akik az élelmükre sem elég „ellátást” kapnak csupán, és hányan nyomorognak éhbéren?!
A közzétett statisztikák 4 - 5 millió közé teszik azok számát, akik a létminimum alatt élnek, noha mind tudjuk, hogy annak összege a hideg vízre is kevés...
S hogy teljes legyen a felsorolás, ott vannak még, akik borotvaélen táncolva élik meg keserves napjaik – rettegve, hogy meddig képesek még megkapaszkodni valamiféle szalmaszálba – és TÚLÉLNI?!
A szörnyűséges (és nagy valószínűséggel erősen kozmetikázott) hivatalos statisztikák tehát tömegével bővítendők lennének napirenden!
Ami pedig mögöttük van: szenvedés, kilátástalanság arról szívszorító beszámolókat olvashatunk itt és szerte a neten…!
ENNEK KELLENE VÉGRE valahogy GÁTAT VETNÜNK!!!

Tudom persze, ez a petíció csupán csepp a tengerben… Ám a sok-sok kicsi csepp az erecskéből patakká, majd folyóvá duzzadva végül tengerré lehet! Csak egy vezérlő csillagra lenne szükség végre, hogy az utat mutassa, s a tétova cseppeket nem tudná többé felinni a sivatag homokja! (Az én csillagomat RÓNA PÉTERNEK hívják!!!)
Tehát addig, míg a kicsiny cseppecskékből az ilyen és hasonló erecskék egy irányba fordulnak, TEGYÜK A DOLGUNKAT – ha mégoly kilátástalannak tűnik is ma még a pozitív végkifejlet...
Valamit csak-csak segít - és ÉLETEKET MENTHET!!!