PETÍCIÓ A SZEGÉNYEKET SÚLYOSAN ELHANYAGOLÓ SZOCIÁLPOLITIKA ELLEN


Vendég

#51

2013-03-24 11:00

Szégyenteljes , lassú holokaust folyik Magyarországon. Auswitzá alakították át az egész országot ahol az emberek minden egyes nap morális. egzisztenciális, fizikális minusszal zárnak mely csak a halálhoz vezet. Magyarország megint selejtez.

Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2013-03-24 11:01



Vendég

#53

2013-03-24 13:03

A legnagyobb probléma, hogy a magát nemzetinek nevező kormány éppen a nemzetet nagyobb részben kitevő réteget teszi teszi tönkre, alázza meg és vesz el a megélhetéshez szüksége jövedelmüket.

Vendég

#54

2013-03-24 16:00

Minden demokrata írja alá!

Vendég

#56

2013-03-26 22:52

A minap hallottam Kubatovot. Szerinte azért van szükség stadionokra mert az országban 200000 igazolt futbalista van a négymillió szegény ember valamivel több. Eznem jutott az eszébe.

Vendég

#57

2013-03-27 07:42

"350 ezer magyarnak nincsen semmi bevétele. De miből élnek?

Rengeteg szegény ember került az út szélére: nőtt a munkanélküliek száma, és azoké is, akik már semmilyen ellátást nem kapnak. Úgy tűnik, a legelesettebbek már a közmunkában sem bízhatnak, mert az is alig volt mostanában.

Februárban harmincezerrel többen voltak munka nélkül, mint egy éve. Ez azt jelenti, hogy több mint 676,5 ezer regisztrált álláskeresőt tartott nyilván a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat. 4,6 százalékkal többet, mint egy éve (és 4,3%-kal többet, mint egy hónapja). Iszonyatosan nagy szám. Akiknek még volt állásuk, azok közül minden negyedikre jutott egy álláskereső.

Akik egy forintot sem kapnak

De ami még döbbenetesebb, hogy a munkanélküliek jóval több mint fele semmilyen ellátást nem kap. Az ő létszámuk is jelentősen, több mint 14 százalékkal nőtt tavaly óta. Gondoljunk bele: több mint 351 ezer emberről beszélünk, akik senkitől sem kapnak semmilyen anyagi segítséget ahhoz, hogy megéljenek valahogy, amíg nincs munkájuk. Miből esznek? Mivel fűtenek? És mit csinálnak, ha megbetegednek? Merthogy nekik egyészégügyi ellátás sem jár, hacsak nem fizetik a havi 6600 forintos egészségügyi szolgáltatási járulékot. Márpedig miből fizetnék?

Az, hogy nőtt az ellátatlanok száma, nem véletlen, hiszen a juttatások idejét több lépésben jól megkurtították. Az álláskeresési járadék például csak három hónapig jár, miközben több mint 183 ezer embernek már bő egy éve nincs munkája. S a többségnek egy évnél is tovább tart az álláskeresés. Az esélytelenséget jól jelzi az is, hogy akik még kapták az álláskeresési járadékot, azok közül pedig kevesebb mint feleannyian tudtak elhelyezkedni, mint egy éve.

Ezenkívül szociális juttatást kaphatnak még a munkanélküliek, de a 676 ezer munkanélkülinek kevesebb mint 36 százaléka részesül ilyenben.

A fiatalok is bajban vannak

Szomorú az is, hogy a pályakezdő állástalanok létszáma is jelentősen, jó negyedével nőtt tavaly február óta. Több mint 105 ezer 25 évnél fiatalabbnak és 77 ezernél is több pályakezdőnek nem volt állása.

Csak a diplomás és a megváltozott munkaképességű álláskeresők száma csökkent (előbbieké 1,4 százalékkal, utóbbiaké erőteljesebben, egy év alatt 8,2 százalékkal).

Alig van állás és közmunka

Az elhelyezkedési esélyek romlását az is mutatja, hogy kevesebb mint feleannyi állás volt, mint egy éve: összesen alig több mint 43 ezer, a 676 ezer állástalannak. Tavaly februárban még nyolcvanezerrel több, vagyis 125 ezer állás jutott a 30 ezerrel kevesebb munkanélkülire.

Államilag nem támogatott új állásból 11,5 ezret hirdettek meg februárban (kicsivel többet mint egy éve). Viszont az államilag támogatott munkák száma (ilyen például a közmunka is) majdnem tizedére csökkent. Ahhoz képest, hogy a kormány azt ígérte, 300 ezer közmunkás lehet az idén, ez elég meglepő. Úgy tűnik, a legkiszolgáltatottabbak már ebben sem bízhatnak."

Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2013-03-31 11:10


Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2013-03-31 11:50


Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2013-03-31 20:37


Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2013-04-01 00:33



Vendég

#62

2013-04-01 20:03



Bár minden megmozduláson részt veszek,ami

a kormány politikája ellen irányul mégis

fontosnak tartom a petíció aláírását!!
timurking

#63

2013-04-02 13:23


ÁLDÁS

Légy újra áldott, Édes Hazám,
Neved szálljon fényesen –
Boldog jövőd biztonságát
Irányítsa Értelem!

Megcsalt néped emberségét,
Kérlek, add meg nekik,
Mint kijár minden nációnak
Örök jussuk szerint!

Munka s tudás gazdagítson –
Mind add gyümölcsét népednek:
A hit s békesség erejével
Majd bizton megteheted!

Hegyed, rónád volt már miénk,
Lehessen újra Hazánk,
Ne feledd: már éltél egyszer –
Ne válaszd a halált!

Legyél áldott, Drága Hazám,
Hogy ÉRTÜNK ezt megtehesd –
Csak jutalmazd, ki arra méltó,
S a gonoszt magadból kivesd!

- vándor -
736

Vendég

#64

2013-04-02 18:40

Támogatom a petíciót, mert tűrhetetlen az elszegényedés különösen az eddig is nélkülöző embereknél. Az éhséglázadás bármikor bekövetkezhet jogosan.
Kiss Anikó

#65 Re:

2013-04-02 19:37

#64: -

Köszönet a támogatásért!

timurking

#66

2013-04-03 14:32

ÁLLJ MELLÉ - SEGÍTSD E NEMES KEZDEMÉNYEZÉS SIKERÉT ALÁÍRÁSODDAL, MEGOSZTÁSAIDDAL TE IS!!!
Ne nézd tétlenül az elesettek szenvedéseit - kétségbeesettségüket fokozva!
Ma még csak ennyit tehetünk sorsuk jobbra fordításáért, ám el nem fordulhatunk tőlük, ha valóban egy élhetőbb országért küzdünk!
Köszönet Mindenkinek a segítségért és ŐSZINTE TISZTELET E PETÍCIÓ ELINDÍTÓINAK!

Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2013-04-03 22:19



Vendég

#68

2013-04-04 08:38

Ha pedig a hátránykompenzáció és a tehetséggondozás lobog a zászlókon, hova állhatna a vidéki tanító? Elvárható tőle, hogy ne hamis zászlókat kövessen! Maradjon inkább lámpás ott, ahol használni, hatni tud! De követelje ki a helyét azoktól, akik szájjal bitorolják az országot! A hangzatos jelszavakat kövessék tettek! Köttessenek köznevelési megállapodások azokkal az iskolákkal, amelyek hátrányos helyzetű gyerekek felzárkóztatásával, tehetséggondozásával foglalkoznak olyan országrészekben, ahol erre a szülőknek nincs pénzük, így gyerekeik kizáródnak az oktatásból - másodrendű állampolgárokká válnak.
Böbe

#69

2013-04-04 15:47

Nem tudom,mit lehet ehhez még hozzátenni?!Nem tudom,minek kell még történnie,hogy a társadalom egésze kinyissa a szemét,s végre lássa azt,amit " el akarnak takarni " előle.Nem hozom fel a saját példámat,mert én még korántsem tartok ott,mint jó néhány hozzászólás írója.De nem azért,mert az állam segít,hanem mert jó emberek vesznek körül,akiktől sok segítséget kapok. Vesebeteg,veseátültetett (és még számos betegséggel élő ) fiammal élünk kettecskén 53 ezer ft-ból. Télen,csak a tűzifa többe kerül egy hónapra!Ha a rezsit kifizetjük,marad 20 ezer ft-unk ételre,higiéniára,ruhára.S nem az a legszörnyűbb,hogy nélkülöznünk kell,hanem,hogy kilátásunk sincs másra! Nem tudom elmondani ,mekkora fájdalom egy anyának látni értelmes,okos,jó tanuló,ámde betegséggel megvert fiát mély depresszióba zuhanni,mert nincs jövő,nincs kilátás,nincs esély!Ennél még éhezni/fázni is jobb!
Anna

#70 Re:

2013-04-04 17:59

#69: Böbe -

Próbáljuk több módon, valam változásnak be kell következnie.
A közmédiában jönnek a sikerhírek,  "20000 gyermek kapott 35 klós admánycsmagot", de hogy hánynak kellett volna kapnia és még mit, ahhoz, hogy ne legyen reménytelen, arról semmi hír.


Vendég

#71

2013-04-05 06:39

Feleségem Alzheimer kórban szenved. Se ápolási díj, támogatás nulla. 61-évesen engem se engedtek nyugdíjba, hogy ápoljam. Ezek nem emberek!
Anna

#72 szegényen, betegen ....

2013-04-06 08:46

A szegénység és a keserűség belénk van ivódva, belebetegszünk, testi rosszullétekben jön ki, idegileg kivagyunk, bele vagyunk fáradva. Tavaly kijött a pajzsmirigybetegségem, nagyon vérszegény voltam.Most 44 kilogramm vagyok, és 165 centi, nyáron 34 kilogrammra lefogytam a betegségtől. Tavaly júliusban jelentkezett az, hogy nem tudtam felszállni a buszra, mert pánikroham jött rám, félelem, a házban sem tudtam egyedül lenni.A kertet csináltuk, de tavaly nem tudtam a betegségtől. Egy hónapig feküdtem, az orvos kijárt hozzám (pajzsmirigy), Nem tudtam dolgozni, ájulás előtti érzés volt bennem, muszáj volt feküdnöm, mert összeestem volna. A pánikbetegség miatt nem tudtam buszra szállni, és bemenni a pszichiátriai rendelésre Mezőcsátra. Az önkormányzat eladta a faluautót, a mikrobuszt, így azzal sem tudtam bemenni.
Anna

#73 vergődés: munkával pénzhez jutni

2013-04-06 08:53

"Jelenleg regisztrált munkanélküli vagyok, de nem tudtak felvenni közmunkára, nem volt hely. A napi élelemmel meg kell küszködni, bográcsban főzünk, tűzhelyünk nincs .A J. Kft.-nál dolgoztam fél évig Budapesten, négykor keltem és este fél tizenkettőkor jutottam ágyba. Nem kaptunk fizetést három hónapig, éhen jártunk be dolgozni. Aztán löktek húsz-harmincezret. Végül fél éven keresztül részletekben adták ide a fizetést. Látástól vakulásig dolgoztunk. Itt, az önkormányzatnál azért nem kapok munkát, mert nem szeretem a simliskedést, a hazugságot, és kiálltam az érdekeinkért. Amikor akácerdőt kellett irtani, több ember keze be volt dagadva másfélszeresére; injekcióra jártak, és az irodában volt a kétszáz darab munkáskesztyű, amit nem adtak ki. Azt mondták, hogy nem lehet kiadni, de ez csak fal duma volt. Én kiköveteltem, hogy adják ki. Ezért nem csípik a burámat a tanácson, azt mondják rám, hogy rafinált cigánygyerek vagyok. Kiharcoltam a kesztyűket, és ennek következtében most nem hívnak be dolgozni. A falu a kultúrteremre és az utakra 47 milliót nyert korábban, de a testvérem hiába pályázott, a munkára, a polgármester saját baráti köréből, ismerőseiből került ki az építő cég. A festést, gipszkartonozást, építőipari munkákat megcsinálom, értek az asztalosmunkához, régebben hangfalakat, erősítőket építettem, cserélgettem, ebből pótoltam a kajapénzt. Most nincs faanyagom, azért nem tudom csinálni. Egy egri hangszerárussal voltam kapcsolatban, olyan minőségben csináltam a hangfalakat, hogy mindent átvett tőlem. Megvannak a szerszámgépeim, alapfokon el tudnék indulni, 200 ezer forint alaptőke kellene. A Kiút programban dolgozó hölggyel felvettem a kapcsolatot, mondtam, hogy két embert tudnék foglalkoztatni. Asztalt, íróasztalt, hangfalat tudnék gyártani. A fiam is tudna velem dolgozni. A pénzhiány miatt utoljára a sorszekrényt szétvágtam, és abból csináltam a hangfalakat. Túl olcsón oda kellett adnom."

Vendég

#74

2013-04-06 11:59

Az ilyen rendszert nem abban kell támogatni,hogy fennmaradjon, hanem azonnali hatállyal a szemétdombon van a helyük!!!
Elmebeteg ámokfutó vezeti a hazánkat és még nagyobb idióták a támogatóik!
timurking

#75

2013-04-06 13:49

Ma az aláírók számát, valamint az úgy kb. 80 korábbi megosztásom átnézve elégé elkeseredve tapasztaltam, milyen sunnyogás kísérte igyekezetem, s ennek valamennyi csoportban kommentként az alábbiak szerint hangot is adtam:
Nekem úgy tűnik, elég kevéssé veszitek a lapot... MIÉRT?!
Hová enyészett belőletek az a nagy-nagy népmegváltó lelkesedés, ami a kommentekben megnyilvánul?! Ám ŐSZINTE KÖSZÖNET AZOKNAK, AKIK MÁR ALÁÍRTÁK!

A „Munkát, kenyeret” oldalon L. E. től kaptam válaszul az alábbi megosztást:
http://www.pestmegyei-hirhatar.hu/hir/tobb-mint-340-ezer-munkanelkuli-semmilyen-ellatast-nem-kap
+ egy másikat (amit már levett) a 350 ezer éhezőről…

És ISZONYÚ HELYZETKÉPEK voltak ezek, pedig még csak nem is teljesek!!!
Hányan lehetnek vajon, akik az élelmükre sem elég „ellátást” kapnak csupán, és hányan nyomorognak éhbéren?!
A közzétett statisztikák 4 - 5 millió közé teszik azok számát, akik a létminimum alatt élnek, noha mind tudjuk, hogy annak összege a hideg vízre is kevés...
S hogy teljes legyen a felsorolás, ott vannak még, akik borotvaélen táncolva élik meg keserves napjaik – rettegve, hogy meddig képesek még megkapaszkodni valamiféle szalmaszálba – és TÚLÉLNI?!
A szörnyűséges (és nagy valószínűséggel erősen kozmetikázott) hivatalos statisztikák tehát tömegével bővítendők lennének napirenden!
Ami pedig mögöttük van: szenvedés, kilátástalanság arról szívszorító beszámolókat olvashatunk itt és szerte a neten…!
ENNEK KELLENE VÉGRE valahogy GÁTAT VETNÜNK!!!

Tudom persze, ez a petíció csupán csepp a tengerben… Ám a sok-sok kicsi csepp az erecskéből patakká, majd folyóvá duzzadva végül tengerré lehet! Csak egy vezérlő csillagra lenne szükség végre, hogy az utat mutassa, s a tétova cseppeket nem tudná többé felinni a sivatag homokja! (Az én csillagomat RÓNA PÉTERNEK hívják!!!)
Tehát addig, míg a kicsiny cseppecskékből az ilyen és hasonló erecskék egy irányba fordulnak, TEGYÜK A DOLGUNKAT – ha mégoly kilátástalannak tűnik is ma még a pozitív végkifejlet...
Valamit csak-csak segít - és ÉLETEKET MENTHET!!!