Ne szívd a vagyonőr vérét! Menj el dolgozni!

álmodozó

/ #311 kis álmodozás

2013-02-23 04:58

Szerintem nem kérdés ,hogy szükséges a szakmai továbbképzés. 5 évente? Na ez teszi komolytalanná a dolgot hiszen a biztonsági rendszerek fejlődése évente is jelentős eredményeket mutat fel. A problémák ennek az anyagi teher oldalában merülnek inkább fel. A szakma dolgozói közül majd mindenki 12000 forintnyi kiadást csúnya érvágásként élne meg. Én is!

Ha működő reális bérekben tudnánk gondolkozni akkor is a jogi/ etikai oldala megkérdőjelezhető lenne annak, hogy egy szakmából hogyan lehet kizárni valakit aki a megfelelő képzést elvégezte és erről bizonyítványt kapott.

Ez egy szakma vegyük végre tudomásul!

Amennyiben normális rendszerbe óhajtanák terelni a szakmai képzésünket akkor vagy a BM vagy a HM kiegészítő állományának kéne részét képeznünk. (HM kiegészitésként biztositanánk a szükséges tartalékos katonai állományt..)

A mostani biztonsági cégek meg csupán a logisztikai és nyilvántartási feladatokat látnák el, a kereset meg jönne fix bértábla szerint. Ez garantálná, hogy normális vállalási díjjak melletti azonos bérzést.

A szakmai továbbképzések meg folyamatosak lehetnének az állami szervek részéről természetesen az ő költségükön és amennyiben elbukunk akkor kiesünk az alkalmazásból. A nyugdíjas kollégáim témakörében meg: ez az egész országunk szégyene, mert ha dolgozni akar vagy muszáj neki akkor miért ne tehetné? Normális bejelentéssel és folyamatos szakmai továbbképzés mellett talán nem kollégánk?

Az alap témára visszatérve ami felháborító az a kamara elnökének levele amiben a West balkán egyáltalán megemlítésre kerülhetett holott szakmai hibát a biztonsági oldalról nem az őrök követtek el hanem a megbízó. A másik a Kamarai díjat tisztességesen fizető kitétel. De amint láttam a levelet le is vették a kamara honlapjáról....