Peticiok.com

Tiltakozás a roma gyerekek szegregációjának legalizálása ellen

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Vendég#76 Dec 12, 2014, 16:38

Re:

#11: -  

Senkit,soha ne lehessen megkülönböztetni a származása miatt !

Helyes, ezzel egyetértek! Származása miatt ne, de viselkedése miatt nagyon is de!

Vendég#77 Dec 13, 2014, 09:39
Demokráciát akarunk a törvénykezésben, az üzleti életben, a kultúrában és az OKTATÁSBAN! Ne egy párt terrorizáljon, hanem a többségi vélemény érvényesüljön.
Vendég#78 Dec 18, 2014, 13:55
Köszönöm a kezdeményezőknek. TGM
Vendég#79 Dec 19, 2014, 06:55
Egyenlő bánásmódot kérünk a roma gyerekeknek! A szülőknek tisztességes munkát követelünk! Kérjük a kötelező oktatás visszaállítását 18 éves korig! A szakmai képzésben a tantárgyak bővítését! A szülők tisztességes körülményekhez való jutását, szakmai képzését! A vidéki romák megélhetéshez jutását széles körben! Az éhezés megszüntetését! Minden szegénynek emberi élethez való jogának beteljesülését! Igazságos bírósági ítéleteket! Az esetleges börtönévek felhasználását képzésre és a társadalmi beilleszkedés segítésére.Az iskolai szegregáció megszüntetését! A lakóhelyi szegregáció megszüntetését!
Vendég#80 Dec 29, 2014, 17:57
felháborito
vendég#81 Dec 30, 2014, 15:44

ködfelhő

Az a baj, hogy akik védik a romákat, azok nem élnek a közvetlen környezetükben, nem volt roma osztálytársuk, vagy nincs teli a falu, városrész, és csak azt látják, hogy jajj bántják őket, aki ismeri a fajtát, az nem írja alá... Most jöhetnek a kommentek, hogy én ismerek, nem egy hanem több kedves romát is... ugyan már... kívánom, hogy tudja meg mindenki, mikre képesek.. és nem akarok most nyomdafestéket nem tűrő szöveget írni

Erzsébet Kalányi#82 May 28, 2015, 21:57

A szegregéció nem faji, hanem tudásbeli különbségek alapján, nem mesterségesen, hanem természetesen történik a legtöbb helyen. Ha a gyengébb osztályokba 90%-ban cigányok járnak, az nem rasszizmus miatt van és nem úgy kell ellene tenni, hogy visszadobáljuk őket erős osztályokba az egyenlőség jegyében. 

Igen is jó az iskolai szegregáció. A lemaradott gyermekek így nem húzzák magukkal a többit és a saját szintjükhöz mérten tanulnak. Ez nem faji alapon megy... Jó pár évig dolgoztam iskolában, nekem elhihetitek.