Tiltakozás a kecskeméti csendrendelet ellen
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
NEM értek egyet a korlátozásokkal. Valóban a diszkóbalesetek meg fognak nőni, a hangoskodás, rongálás, vizelés probléma továbbra is fenn fog állni, csakúgy mint idáig (hanem jobban).
Valóban egy rész megoldást nyújtana, ha több gyalogos rendőr lenne az utcákon, főleg hétvégén, esetlegesen a vendéglátóipari egységek pénzügyi hozzájárulásából fenntartva őket. Így akarjuk a németeket szórakozásra csábítani? Így akarjuk a város fejlődését? Így akar bevételhez jutni a város sör/bor utca idején? Így tombolják ki magukat a mai fiatalok? Megkötve a kezüket szorakozás, levezetés terén majd nőjön meg az erőszakos bűncselekmények száma? Én 20 évesként elmondhatom, rendszeresen minden hétvégén a belvárosban vagyunk és iszunk és ritkán még diszkóba is megyünk, sőt néha igen, MÉG MI IS hangoskodunk/éneklünk. Szerintem ez így a normális. Ez a probléma nem új keletű, valószínűleg még drága "ősapáink" is 50 évvel ezelőtt ugyan ezt csinálták mint a mai fiatalok. Oké, rendben, diszkóba tényleg nem jártak (mert nem volt), de akkoriban is volt pár hangosabb dzsembori és kocsmák szintén. NEM én -és a szórakozni vágyó fiatalok kérték, hogy költözzenek a belvárosba azok, akiket zavar. Költözzenek ki pl Heténybe, nagyon szép kis városrész, 20 perc a központ is. Ott biztos vagyok benne, hogy tökéletesen nyugalom van péntek éjfélkor. Ha eddig működött akkor biztosan lehet valami kompromisszumot kötni akár több rendőr bevonásával is. A vendéglátósokra nem térnék ki, őket is sajnálom, (főleg a West Balkán- féle felújítások miatt) de igazából pont őket sz@rom le leges legelőször
This comment has been removed by the person who wrote it.
Re: az angolok is hamar oltják a lámpát
#24: zsindely P - az angolok is hamar oltják a lámpát
Igen az angolok is 2-kor bezárnak de cdak a külvárosban! De london full belvásosában hajnal 4 ig van nyitva 4 hatalmas disco (Empire, Cafe De Paris, stb!!!!!!!
Re:
Szerintem elég nagy már Kecskemét ahhoz, hogy éjszaka piásan mindenki több 10 km-t gyalogoljon ;)) központ azért központ b*szod, mert ott lehet gyülekezni, találkozni, senkinek nincs túl messze. Egyébként meg az új helyen, amit most csináltak, csak 50 millkáért vettek bútorokat. Megnézném a pofád, mikor csinálsz egy ilyen színvonalú szórakozóhelyet aztán egyszer csak szól a város vezetés, hogy oké, de éjjelre aztért zárd be ;)) itt mindenki sz*pik. nem csak a fiatalok, hanem az összes taxis, akik az éjszakai életből óriási pénzeket szakítottak és gyakorlatilag az összes vendéglátó egység. Szóval ink. maradj csöndbe ha nem tudsz értelmeset mondani! :))
mintha a zenés-táncos szórakozóhelyek előbb lettek volna a belvárosban, mint a lakóházak...
idióták.
Különvélemény
Bár nem kecskeméti illetékességű vagyok, szoros szálak kötnek a településhez és mint kívülálló ezért mertem véleményt alkotni.
ezekre jó megoldás lehet a több gyalogos rendőr bevezetése (a szórakozóhelyek érdeme is h fizessenek akár ebbe, jobb mint a 12-kor zársz féle megoldás)
másrészt az egész város rosszul járna ezzel a rendelettel, mivel az említett taxisok, boltok, szórakozóhelyek stb stb. az este mászkáló egyénekből élnek, természetesen ők is adóznak stb stb, illetve a nem kevés turistának ez az egyetlen szórakozási lehetőség, inkább vállaljunk be pár dünnyögő nyugdíjast, mint rengeteg munkanélküli, kihalt, befektetőktől üres várost....
nem a mostani helyzetre kell figyelni meg pár nyugdíjas jelölést megnyerni, hanem jövőbelátóan cselekedni, és ott azt követeli a józan ész/pénz, hogy igen is, a rendelet ne lépjen hatályba vagy vmi erős kompromisszum (említett növekedett rendőri beavatkozás, amiből persze a rendőrségnek is több bevétele lenne)
Butaság...
Pesten is próbálkoztak a 6-7 kerületben 3 éve nyáron. Sajtos Zsuzsa jegyzőasszony mászkált körbe papírokkal, meg rendőrökkel (! ott se lehettek volna rendőrök). Zárták be az éttermeket, a turisták meg néztek, miért kell félbehagyniuk a levest...
Sajnos az van, hogy a belváros mindenhol "rumlis", az ingatlanárak meg magasak. Szerintem akit ez zavar, költözzön kijebb. A belvárosi lakása áràból sokkal szebbet vehet egy nyugisabb helyen.
| This discussion has been closed. |
Aki itt főiskolás, vagy csak Kecskeméten szokott lenni hétköznap, annak esélye sincs egy jó buliba elmenni. Meg nem ártana az sem, ha a kis 14 éveseket kitiltanák este 8 után minden szórakozóhelyről a gyerekmegőrzőt kivéve, mert igen-igen irritáló, hogy mindenütt beléjük botlik az ember...
A "csendrendelet" pedig egy f@szság, annyit értek el vele, h 10 előtt megvesszük a piát a jokerben, jóval többet, mint amennyi ahhoz kellene, hogy jól érezzük magunkat, de kell az utánpótlás, és már 10 előtt beiszik mindenki...