Quaestor károsultak megmentéséért
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Érdekes, hogy még senkit sem vettek őrizetbe.
Akkor nem is történt csalás, és minden rendben?
Azonnal fizessék vissza az egész bentlévő pénzünket.
Az MSZP elnök-frakcióvezetője, Tóbiás József azt várja Matolcsy Györgytől, hogy ismerje el a jegybank felelősségét a brókerbotrányokban, és biztosítsa a betéteseket a teljes kártalanításról.
Ismét felszólította Matolcsy Györgyöt, a Magyar Nemzeti Bank elnökét, hogy álljon ki a nyilvánosság elé, ismerje el a jegybank felelősségét a brókerbotrányokban, és biztosítsa a betéteseket arról, hogy teljes egészében kártalanítják őket. Ma a károsultak joggal várják el, hogy a kormány finanszírozza a veszteséget
Tóbiás József bejelentette, létrehozták a károsultakat segítő érdekvédelmi fórumot. Minden településen, ahol irodájuk van, várják a károsultakat, akik felvilágosítást kaphatnak arról, milyen lehetőségük van arra, hogy büntetőfeljelentést tegyenek.
Vállalja az állam a kártalanítást
mivel az állam hatáskörébe tartozó felügyeleti szerv hibájából nem jutnak hozzá a pénzükhöz a betétesek, az államnak helyt kell állnia mind az önkormányzatok, mind a vállalkozások, mind pedig a lakossági ügyfelek tekintetében, és vállalnia kell a teljes kártalanítást.
Re:
Bocs,ánat én nem vagyok fennt a Facebook-on idős ember vagyok,kérem ha segitene a további
lépésekben.üdv Kati
Mi van még a Tarsolyban?
A kormány nem foglal állást az ügybeb... ez TŰRHETETLEN!!! Legalább az ígérnének valamit, hogy valamelyest megnyugodjunk... de semmi... emberek 10-100 ezreit így magára hagyni... ELKÉPESZTŐ!!!
Én károsult vagyok most is elővettem olvastam aQ-szerződést.Kötvény szó sehol nem szerepel benne.mindenütt pénzügyi eszköz van irva.Mi a vélemenyétek erről? Köszönöm szépen Kati
Re:
Nagyon jó ötletnek tartom az utcai demonsrációt. Ott valóban mindenki aláírná a petíciót.
A Q-ban volt saját megtakarításunk a férjemmel és a szüleimé is. Mivel szüleim idősek, betegesek, így a Q. ügyintéző rábeeszélt, hogy azt is tegyük az én nevemre, hogy könnyebben hozzáférhessek, ha ne adj Isten szükség lenne rá, pl. elhalálozás miatt. A mi megtakarításunk is csak az én nevemen van, nem mondta, hogy meg kellene osztani a BEVA határ miatt a férjemmel. Így én most kb. 20 millió forintot bukok el, ebben nem csak a saját, hanem a szüleim megtakarítása is benne van, 4 ember kemény munkával nehezen megszerzett gyümölcse. Mindig azt mondták, hogy itt semmi gond nem lehet, tőkegarantált, a tőkét semmiképpen nem veszíthetem el, max. a kamatot.
Nekem a kamat nem is kell, csak a befizetett tőkémet adják vissza, mert most 4 ember nem alszik egy hete. Nem tudom, hogy mi lesz...:-(
Szerintem itt nem jön szóba a BEVA, és nem csak 6 millióig kell kártalanítani az embereket, hanem teljes egészében. El kell adni az MNB által vásárolt luxus kecókat, meg luxus zongorát, és abból meglesz a pénz a teljes kártalanításra. Majd az állam behajtja a Q-on a tartozását, eleve jobb az igényérvényesítő lehetősége, mint egy kisembernek.
Ne feledjük, hogy az önkormányzatoknak 200-300 millió is beragadhatott, nekik így a működésük kerül veszélybe. Viszont ha őket megsegíti - kártalanítja - az állam, akkor nem diszkriminálhatja a magánszemélyeket, őket is kártalanítani kell, méghozzá teljes mértékben. (A BEVA sem teljes, mert 1 millió felett csak 90%-ot ad 6 millióig).
Szerintem a kamatról mindenki lemond. (De tényleg: hova tűnt a kamatadó?????????)
Az nagyon furcsa, hogy 150 mrd forintnyi megtakarítás eltűnik a magyar gazdaságból, és senki nem vette észre, hogy ez hol lehet, hol foroghat? A pénz útját meg szerintem is könnyű lekövetni.
Azt felejtik el, hogy itt nem csak a 200.000 befektetőről van szó, hanem kb. kétszer ennyiről. Mert ha Marika néni ebbe tette az összes pénzecskéjét és most mindent elveszített, akkor nyilván a gyerekének/gyerekeinek kell gondoskodni róla, anyagilag támogatni, nem hagyhaják, hogy éhen haljon, vagy ne tudja kiváltani az életmentő gyógyszereit, tehát a hozzátartozókat is ugyanúgy anyagilag hátrányosan érinti a dolog. Ez a dolog, ahogy mindig, most is továbbgyűrűzik.
Másrészt fölvetődik az eljárás elégtelensége, mivel azonnal zárolni kellett volna a cégrészeket is, hogy a cégvagyont ne tudják a csődeljárás alatt kimenteni. A cégvezetők számláit zárolni kellene, és azonnali vizsgálatot indítani az egyéni számlamozgásokról.
Már az felháborító, hogy az MNB alá helyezett PSZÁF öt éve nem vizsgálta meg a cég működését, vagy ha igen, azt rendben lévőnek találta, még 2015 év elején is. Követeljük a mielőbbi jogorvoslatot, és megtakarításunk kamatos kifizetését.
Várjunk már, honnan tudjuk, hogy nincs meg a pénz?
Ezt senki nem mondta, vagy igen?
Az MNB alelnök azt mondta, hogy 150 mrd fiktív kötvényt bocsátottak ki, de azt is, hogy még nem tudják, hogy mekkora a kár, hogy van-e rá fedezet. És ha van?
Sajnos nem lehet linket betenni, így bemásolom:
Tarsoly Csaba orosz befektető segítségével mentené meg az ETO-t
Nem akarja veszni hagyni a brókerbotrányba került Tarsoly Csaba a Győri ETO FC-t, ezért oroszországi kapcsolatait mozgósítja.
Bár Orbán Viktor miniszterelnök azt kérte Borkai Zsolttól – Győr polgármesterétől, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökétől –, hogy aktivizálja magát az ETO megmentése érdekében, úgy tűnik, Tarsoly Csaba maga próbálja megoldani a kialakult helyzetet.
Eddig úgy tűnt, hogy cégcsoportja más részeiből kívánt különböző összegeket átcsoportosítani az üzletember az ETO részére, ám a Borsonline információi szerint Tarsoly már moszkvai kapcsolatait is mozgósította. Orosz befektetőt akar találni, aki finanszírozná a klub működését – írja a lap. A Borsonline azt is megtudta, hogy a csapat játékosai nem furikáznak sokáig Audikkal.
...
És már megint csak az ETO megmentéséről van szó!!!!!!!:-(
Kit érdekel 200.000. vagy még több elkeseredett kisbefektető, akik közül sokan akár földönfutóvá is válnak??? Senkit! Csak az ETO megmentése, ez a lényeg, hát persze! Felfordul a gyomrom most már ettől a hozzáállástól!
Ja, és ez: "Eddig úgy tűnt, hogy cégcsoportja más részeiből kívánt különböző összegeket átcsoportosítani az üzletember az ETO részére..."
Tényleg???????????? Nem a károsultak kártalanítására kellene a cégcsoport más résszeiből különböző összegeket átcsoportosítani kedves Tarsoly úr???? TÉnyleg a győri ETO a legeslegfontosabb???????????
| This discussion has been closed. |
lebeszéltek róla.Több mint 10 éve vagyok az ügyfelük.