Közalkalmazotti bértábla
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Re:
Én is most megyek szabadságra. De az sem jobb. A gyeremek kérdezi, hogy "Anya? Mi hova megyünk nyaralni, még eddig soha sehová nem mentünk. Most megyünk?"
Mi is lehetne a válaszom?
A pedagógusok, amikor még bejárogattak júniusban az évzárás után, az interneten azt nézegették, hogy ki hova, milyen szállodába megy? Olaszország? Görögország? Siófok? Lillafüred...stb.
Sajnos, nekem még az útiköltségre sem futja, nem hogy szállásra, étkezésre...!!!!
Nem tudom, hogy mit mondjak a gyereknek. Mi miért nem megyünk...!!!!
Megfelelő fizetés mellett biztosan költenénk ilyesmire is, a gazdaság is jobban menne az országban, mert lenne aki vásárol!!! De mit mondjak a gyerekemnek, ha épp túrórudit kíván???? Nem egy ökör ára, de én ezt sem vehetem meg!!!!
...egy anyuka.. akinek már a szülei sem élnek, és csak magára számíthat, szinte száraz kenyeren és sötét szobában élünk, húst se igen tettem már az asztalra hónapok óta... SEGÍTSETEK!!!!
Óvodatitkár
Kérdezem én: hol vannak itt a ledolgozott évek elismerve, megfizetve???
Kormányunk tagjai szerint 49.000.-Ft-ból meg lehet élni! Akkor ők miért nem próbálkoznak a 118.000.-Ft nettójából: 77.290.-, vígan megélni???
Szintén 38 év munkaviszony után minimált bért keresek, ami valóban megalázó. Mire elég ez? és mennyi lesz a nyugdíjam? egy iskolatitkár
Felháborítónak tartom, hogy ennyibe nézik a dajkák munkáját.Minden tiszteletem a pedagógusoké,de végre minket is vegyenek ember számba!!!!!!!!!!Mi miért nem kapunk bér emelést???????Pedig mi 8 órát dolgozunk a minimál bérért,nem 6,5-órát!!!!!
Re:
Nagyon örülök a kezdeményezésnek,reméljük sikerül.Nem beszélve a gazdasági ügyintézőkről,akiket senki nem említ,pedig az Ő munkájuk nélkül nem tudom mi történne(akik a teljes munkaügy,gazdaság KIR,pénzügyet végzik)!
Borbélyné Varga Erzsébet
Mégegyszer köszönöm!
szégyen gyalázat,hogy ennyi pénzért dolgoznak még emberek!Amikor a politikus urak milliárdokat síbolnak el!!!
Re:
Talán kevesekhez jutott még el a petíció. Örülök, hogy végre valaki a gazdasági ügyintézőket is megemlíti! Érthetetlen módon mi az egyéb munkakör kategóriába kerültünk a köznevelési törvény szerint, míg az iskolatitkár, rendszergazda és pedagógiai asszisztens kollégák nevelő-oktató munkát közvetlenül segítők lettek.
Mindenkinek megvan a maga keresztje... de sajnálatos tény, hogy egyre kevesebb az őszinte mosoly, és egyre több a feladat. A pedagógus életpálya modell bevezetése üdvözlendő. Azonban a bérek tekintetében szakadék keletkezett a pedagógusok és technikai dolgozók között, megjelent a bérfeszültség. Jómagam - két diplomával - jelenleg 70 ezer forinttal kevesebbet keresek nettóban, mint a korábban azonos besorolású pedagógus kollágáim. Szeptembertől ez az arány még kedvezőtlenebbül alakul a technikai dolgozók részéről. Ez nem megalázó?
Egy intézmény szekere csak úgy jut előbbre, ha mindannyian egy irányba húzzuk. De ha a lovak nem egyformán kapnak zabot, megkérdőjeleződik a hatékonyság.
Teljesen egyetértek a pedagógiai munkát segítők kérésével. Intézményvezetőként tudom alátámasztani, hogy az én segítőm, az iskolatitkár kolléganőm milyen sok munkát végez (ez főleg a KLIK felállása, ill. az átláthatóságot biztosító adatszolgáltatás óta jellemző). Rendszeresen az iskolában marad velem akár estig is, munkája számomra nélkülözhetetlen. Lehetőségem nincs, hogy anyagilag honoráljam rengetek túlóráját, csak erkölcsi elismerésben tudom részesíteni, ami neki sokat jelent, én viszont szeretném, ha nem minimálbérért kellene mindezt megtennie, amelyből megélni egyedül is nehéz, főleg, ha valaki még gyermeket is nevel. Remélem a döntéshozók is megértik a problémát, és a petíció pozitív eredményre vezet.
Üdvözlettel: Ráczné Juhász Éva
Eger
| This discussion has been closed. |