Állítsák le a műemlékrombolást Kolozsváron!
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Az elődeink által megvalósított értékek iránt felelősséggel tartozunk, szégyen volna kibújni alóla. Ezt szintén különböző okokra hivatkozva megtette egy előző rendszer és a sajnos legtöbb esetben a kár visszafordíthatatlan.
Re: #1
amennyiben az őseid osztrákok meg zsidók is, és nem csak magyarok... :)
na meg a mócokat napszámosnak, szolgának hozták le pl Rákocziék a hegyekből, úgyhogy nem kizárt, hogy az építkezéseken segédkeztek.
Ez a múlt rendszer rombolására emlékeztet, ez barbarizmus, amit Szíriában követnek el napjainkban. Szégyen!
A százéves épület része a közvagyonnak, műemlék kategória. Ha a kürtöskalács izgalmas, akkor ezen épületek állagának megőrzése annál inkább! Még akkor is ha Kolozsváron vannak...
This comment has been removed by the person who wrote it.
Nem hogy a varoshaza büntet hanem ezek utan öket kell büntetni es feljelenteni !!!
Elkepeszto torvenytelensegeket kovet el a magyarsag ellen a tobbsegi vezetes ..s ezt nem lehet szo nelkul turni!
Fájdalmas látni, hogy a szeretett városunkat hozzá nem értő politikusok egy egyszerű döntéssel, egy tollvonással átalakítják, le rombolják, és ész nélkül megsemmisítenek mindent amit elődjeink annyi munkával, lemondással és nem kevés pénzáldozattal hoztak létre. A Jókai utcában laktam. Itt nőttem fel, a kisutcáin játszottam amíg gyerek voltam és mindig el voltam kápráztatva és varázsolva az épületek szépségein ... magamba szívtam a város szellemét, hangulatát.
Igen fáj, hogy ezeket a barbár tetteket szemünk láttára végzik el és semmi beleszólásunk sem lehet.
Mire ez a petíció érni fog valamit addig az események már javában lezajlanak, az épületek egy megváltozott, torz külsővel fognak állni előttünk és magunkban szállva lelkiismeret fordulásunk lesz, hogy nem tudtuk megakadályozni ezt a rémtettet!
Van egy ide illő régi mondás: " ne adj a tehénre gatyát, mert le fossa", azaz sajnos hozzá nem értő egyének döntenek a város sorsáról. Ez a mondás annyira aktuális!
| This discussion has been closed. |
Kötelességünk kiállni az Őseink által létrehozott, épített
alkotások megóvásában.