Sajtószabadságot a Debreceni Egyetemen (is)!


Vendég

#1

2014-01-17 14:44

Szégyen, hogy mivé lett a Debreceni Egyetem.
tanár úr

#2

2014-01-18 09:01

Kedves Hallgatók!
Ne ülljetek fel a baloldali pártok provokációjának, hogy épp egy pártlap, a Demokratikus Koalíció, Debrecen Városi Kisz titkár lapja papol a sajtószabadságról.
A petíciót Bajnaiék indították.
eSzPé

#3 Re:

2014-01-18 09:51

#2: tanár úr -

Kedves Tanár Úr!

Ha a Rektori Hivatal nem vezeti be az előzetes engedélyeztetést, akkor nincs tiltakozás. Vonják vissza ezt a pártállami intézkedést. Ez a lényeg. Hajrá!

(Az intézkedés bevezetése pedig a fideszes rektorhoz és az új egyetemi sajtófőnökhöz, Márton Attila fideszes országgyűlési képviselő feleségéhez kötődik. Miről beszélünk?)

sum

#4 Re:

2014-01-19 00:52

#2: tanár úr -

Ember, te tényleg ekkora birka vagy?! ... és közben tanár úrnak hívod magad. micsoda nagyképűség!

március 15. a szabad sajtó napja Magyarországon

1848-ban jó néhányan kiáltak többek között olyan dolgok mellett, mint a cenzúra eltörlése. A sajtószabadság ügye túlmutat piszlicsáré pártügyeken, mint ahogy az elmúlt 115 év is mutatja. Pártok jönnek és mennek, hogy éppen melyik tűzi zászlajára és melyik nem, ebből a szempontból nem fontos.

Ez közügy, pártoktól függetlenül és egyetemesen, itt Magyarországon, az USA-ban és Észak-Koreában ugyanúgy. Ott ahol a sajtó nem tud szabadon működni, az diktatúra és nem demokrácia.

És akkora bénaság még te sem lehetsz, hogy azt gondolod, hogy amit az egyik párt elvett, azt majd a másik jófejségből visszaadja, mikor nem szolgálja az érdekeit, hiszen központilag nem irányítható. Te tényleg ennyire az orrodig sem látsz?

 


Vendég

#5 Re:

2014-01-19 12:15

#2: tanár úr -

Kedves "Tanár Úr"!

Érdekes, a fideszes feleség megjelenéséig semmi ilyesmi nem volt. Hogy jön akkor ide Bajnai? Te sem hiszed el amit írtál, ugye?

dkb

#6

2014-01-20 10:45

Azért nem ördögtől való dolog egy ilyen nyilatkozattételi rend! Egy nyilatkozó nem csak saját magát képviseli, ha a neve alatt az intézmény a neve is megjelenik. Sértheti a munkahelye hírnevét és imidzsét egy rossz mondat vagy megfogalmazás. Természetesen ezt politikai célokra kihasználni nem szerencsés! Bár oktatási intézményről van szó, ahol egyébként sem kellene politizálni. Sok más felsőoktatási intézményben van ilyen rendelet! Ezeknek alapvetően az a célja, hogy a sajtó munkatársai is irányítva (jó értelemben!!!) legyenek. Az újságíróknak is könnyebb úgy dolgozni, hogy bejelentkeznek egy emberhez, aki aztán leszervezi nekik az interjút és a fénykép vagy vágókép készítés lehetőségét.
Ha pedig valakinek olyan véleménye van ami nem az egyetem hivatalos álláspontja vagy eltér attól azért találhat megoldást, hogy elmondja! (Pl. az egyetem bejárata előtt közterületen. Elég egyértelműen jelezhető képileg is,hogy miről van szól a mondandóban.)
Tisztelt "Tanár Úr"! Azt nem értem, hogy miért is baj, ha ez az aláírásgyűjtés a baloldali pártok akciója? Nekik nem lehet véleményük? Szakmai és észérvekkel lehet és KELL vitatkozni! Hogyan jön ide a KISZ? Szerintem mindkét politikai oldalon vannak még bőségesen olyanok akik KISZ vagy MSZMP tagok voltak, és esetleg lelkesen építették a szocializmust! Ha ez Önnek/Önöknek gondot jelent először nézzenek szét saját portájukon! Ha majd sikerül "megtisztulniuk" akkor lesz hiteles egy ilyen "érvelés"!
kolléga

#7 közpénz

2014-01-20 17:01

Az egyetemek közpénzből működnek. Az egyetem polgárainak ezért KÖTELESSÉGÜK a munkájukról a sajtónak, médiának érdemi tájékoztatást adni. Minden ilyen bürokratikus központosítás a gyors és hatékony tájékoztatást akadályozza. Természetesen mindenki felelős a nyilatkozataiért. Az oktatókról feltételezhető, sőt elvárható, hogy világosan és egyértelműen fogalmazzanak, ismertessék álláspontjukat bármely kérdésben. Ki és milyen alapon nyilatkozhat helyettük? Melyik hivatalnok minősítheti "rossznak", "szerencsétlennek" a megfogalmazásaikat?? Természetesen kényes kérdésekben jó, ha vannak egy egyetemen olyan médiával foglalkozó szakemberek, akiktől tanácsot, segítséget lehet kérni. Akik szolgáltatnak, de nem kívánnak ellenőrizni. Egyetemi oktatók, fütyüljetek a "nyilatkozat tételi rendre" - ez az egyetlen jó, működő megoldás
fotós

#8

2014-01-21 08:32

Ez tényleg politikai, nem szakmai ügy, a sajtósok hozzá vannak szokva, h bizonyos játékszabályok között dolgoznak, nem mehetnek csak úgy egy munkahelyre, iskolába, kórházba, műtőbe interjúzni, még egy Loki meccsre, koncertre se. A probléma nem az űrlap, hanem h egy párt politikai alapon nevez ki embereket, a másik párt, a lapja, sajtósai, hívei meg természetesen tiltakoznak ellene.