Mikesesek az egyenruha ellen!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Mikesesek az egyenruha ellen! petíció automatikusan generált fórumtémája

KOMMUN15T4

#26

2014-01-09 07:35

nem divatbemutato az iskola.. oda akarsz jarni akkor egyenruhat veszel .. ha nem akkor menj a kereskedelmibe vagy a puskasba "tanulni".. vagy kopecre ganyet hanyni.. a szabaly az szabaly.. betartod vagy messz mashova .. a peticiok meg semmit nem ernek.. ugyis lessz egyenruha es az eredmenye az lessz hogy 1-2 "vagany" elmegy a traktorba(mert ugyis kibuktak volna es mahova nem veszik fel oket) .. mas pedig semmi perc alatt megszokja .. mint a roman iskolaban.. ott sem dolt ossze a nagyvilag..
vitéz Beverneky

#27 Re:

2014-01-09 11:45

#26: KOMMUN15T4 -

Igaza van az elvtársnak, да здравствует коммунизм!1!

A

#28 Re:

2014-01-09 12:04

#26: KOMMUN15T4 -

Észlény, nem muszáj a divatbemutató és a diktatúra között választani. Lehet simán csak normalizálni, leszabályozni, amennyire szükséges. Köpecre pedig járjon ganyét hányni, akinek sem az ékezetek, sem a "lesz" szó helyes leírása nem megy.

naaaa

#29 :)

2014-01-09 14:31

Miert ne irhatnak ala olyan emberek akik nem Mikesesek?Lehet,hogy epp 8os Varadisok es a Mikesbe akarnak jonni(ez roluk is szol),vagy masodik felevtol sulit valt valaki,vagy regi Mikesesek:)
nanana

#30

2014-01-09 14:48

az az egyetlen baj,hogy ez a petíció így sajnos nem hivatalos.egyik tanárnő tanácsolta,hogy ha tényleg szertnénk elérni a célunkat,nyyomtassuk ki és hivatalos petíció formájában indítsuk el az iskolában.így majd elfogadja az igazgatóság és fontolóra veszi a dolgot.
anyuka

#31

2014-01-09 15:54

Felháboritó, hogy a szép, fiatal, stilusukat kereső gyermekeket talpig feketébe akarják öltöztetni!!! Demoralizáló !!!!
Egy-két hétig járjanak feketében a tanárok és az igazgatónők is, cask azután nyomják le ezt a butaságot a gyermekek torkán.

Vendég

#32

2014-01-09 18:15

hadjuk a fenebe a komunista vilagot inkabb foglalkozzunk egyebbel.eleg a hulje Mikes alapitvany

Vendég

#33

2014-01-09 18:44



Először is, ,, KOMMUN15T4", szuper a neved, és hogy bebizonyítsam, mennyire külsőség ez az egész egyenruha-dolog, megjegyezném, hogy a ,,lesz" az rövid ,,sz", ezen semmi ruházat nem változtat, még a Puskás-beliek is tisztába vannak ezzel.Másodszor, ha már szóba jött a ,,román iskola", akkor Mihály Vitézbe csak annyit oldott meg, hogy a lányoknak combközépig le van vágva a szoknyája, és épp köldökig ér a dekoltázs..Szerintem a gyerekeket gondolkodni kéne megtanítani, mert ha olyan ,,csomagot" kapnak, akkor nem számít, hogy kinek van 300 lejes farmerje, és kinek nincs.Ötödikben engem is zavart, de egy idő után sokadmagammal túlléptünk ezen, és hál' Istennek az élet sok területén hasznát vettem/vettük ennek a ,,tanulságnak". .. az egyenruha nem fog hozzájárulni a diákok mentális fejlődéséhez, a mobiltelefon mobil marad,olvasni ugyanúgy nem fog a diákok nagy része, ez az egész külsőség. Az egyes osztályokban található saját Wifi szerintem nagyobb probléma. Ezenkívűl ha már a diákok öltözködésében az tükröződik vissza, hogy egy "divatbemutatón" veszünk részt, szerintem a ,,példamutató" tanári karban is szét lehetne nézni eme ügyben..Mindezen felül egy hatalmas pénzmosás, nem ezzel fejezi ki valaki azt, hogy ,,Én büszke vagyok arra, hogy a Váradi József Általános Iskolába járhatok", vagy bárhova, az esélyek ettől nem lesznek egyenlőbbek, ezek csak kifogások, üres magyarázatok. És még csak annyi, hogy: ,, szegeny mai szulok penztarcajat megolni... Engem kiakaszt, amikor egy 16 eves leanyka ugy nez ki, mint egy 30 es ugy jar a suliba, mint egy pornosztar es nem ugy, mint egy diak."-amelyik szülő belemegy ebbe a ,,játékba" az meg is érdemli, hogy rámenjen a pénztárcája.. Még valami, számomra az a legfelháborítóbb, hogy a téli vakáció előtt iskolánk kiadott mindenkinek egy-egy lapot, amelyen meg kellett erősíteni(vissza kellett vinni aláírva), hogy elfogadjuk a szabályzatot, átláthatóan azért, hogyha cirkusz adódik, legyen mivel elsimítani, ez nem valami tiszta húzás az vezetőség részéről..
Tonhal

#34 Re: Re:

2014-01-09 18:45

#28: A - Re:

Saját magad írod le..

ágnes sz

#35 Re: Re: ajjj

2014-01-09 19:07

#2: Szőcs Eszter - Re: ajjj

sziasztok!

 

régen is sok tárgyalás folyt egyenruha ügyben. én akkor diáktanács elnökként álltam egy elég érdekes pozícióban, viszont nem tudom azt állitani, hogy feltétlenül helytelen és szükségtelen az egyenruha.

megközelítés tárgya. személyesen nem tartom rossz ötletnek az egyenruhát, ami nem venne el semmit senki egyéniségéből. nem attól vagy valaki, hogy bizonyos ruhát viselsz, hanem attól, hogy hogyan fejezed ki magad, hogyan mozogsz és gondolkodsz a ruhádban.

szerintem jobb ötlet lenne arra fókuszálnotok, hogy az esetleges egyenruha hogyan fog majd kinézni. nekünk volt régen javaslatunk a desogn-ra vonatkozóan is. hirdessetek versenyt, hogy lássa a vezetőség, hogy mik lennétek az igényeitek. nem muszáj az egyenruhára úgy tekinteni, mint a mihai vitez-es őrületre. olyanra alkothassátok meg, mint amilyen a mikes szellemiség: vagány, ötletes és modern.

remélem végül minden nyugodtan megoldódik!

 

ágnes


Vendég

#36 Re: érvek

2014-01-09 23:01

#11: attila - érvek

1. oké

2. oké, és az EU-ban egész Románia a béka segge alatt, oktatással együtt

3. nem csak a szülők fizetik a tanárokat, hanem minden fizetőképes állampolgár, mert az oktatás közügy, az egész társadalom működését alapozhatná meg.

Ez a "tanárok ne ugráljanak" kicsit összemos ezt-azt: ugráljanak csak, de fontos dolgokért, olyanokért, amelyekkel valóban változást lehet elérni;

másrész, az, hogy a fizetésüket közpénzből kapják, nem jelenti, hogy emiatt rabszolgák lennének: az oktatásnak nagyon fontos szerepet kellene betöltenie, hogy kritikus, rugalmas, nyitott embereket neveljen, és ez a tanárokon is múlik. Ebben az eseteben, és sok másban is, rossz döntés született (változtassunk rajta!), ugyanakkor félrevezető stratégiának találom, hogy "a tanárok" feladatát egy csicska-szerepkörrel azonosítsuk. Nem kell tovább erősíteni a fenálló rendszert, nem kell elfogadni, hogy képzetlen tanárok tanítanak, hogy alultámogatott az oktatás, színvonal alatta a pedagógiai képzés, de a jólképzett tanárok felelősségét, és feladatának súlyát nem oké csökkenteni azzal, hogy kussoló szolgáltatóként tekintünk rá.


Vendég

#37

2014-01-10 01:01

ki vannak egve a tanarok, keves a fizu, a diakoknak szabadsag kell es egyeb faszsagok. :)) ha egy tanar ki van egve akkor menjen kapalni. ha ki van egve akkor minek tartja az allasat. ha keves a fizu, keressen jobbat. ha a diakoknak szabadsag kell, adjatok nekik 1-est meg 2-est, attol helyrejonnek. aki meg nem azt kuldjetek kapalni. de ne baszakodjatok a naci ideologiaval. az kotelezo egyenruha az hitler, tito es ceausescu szagu. hagyjatok abba. ki valaszt meg egyaltalan egy olyan igazgatot egy iskola elere manapsag akinek ekkora baromsagok jutnak az eszebe? a takaritonoi allas epp foglalt volt? a mikes soha nem volt valami kulonleges suli, de azert a liberalisabbak kozott tartottak szamon. ezzel a szarral, meg sulinak is nehez nezni. heil hitler!

Vendég

#38

2014-01-10 01:05

mondjuk ha a kapus elvenne a mobilokat belepeskor, ha 3 nap kicsapas jarna a mobil hasznalatert oran, ha 3 nap kicsapas jarna a pofazasert, azt meg ertenem. remelem az aki ezt a szinvonalas intezmenyt igazgatja, utoljara teszi ezt. meg a kommentet is sajnalom egy ilyen otlettol....

Vendég

#39 Re: Re: Re: ajjj

2014-01-10 01:09

#35: ágnes sz - Re: Re: ajjj

szerinted nem foltetlenul rossz otlet. hat remelem ott a kollektivben ahol jelenleg dolgozol jol ki tudod fejezni a szemelyisegedet az SS-es egyenruhadban. felismernelek 2 milliobol amilyen kulonleges vagy


Vendég

#40

2014-01-10 01:13

a diakoknak elsosorban dolgozni kellene menniuk suli utan, nem egyetemre. sajat szemelyisege annyira van mindegyiknek mint egy ebihalnak a tobbi kozott. a mikes soha nem mutatott fel normalis eredmenyeket, max a sznobizmus teren. egyenruhat nekik! dolgozzanak meg a szemelyisegukert. egojuk az van, felmutatni max a kozepso ujjukat tudjak.

Vendég

#41 Re:

2014-01-10 01:15

#31: anyuka -

szegeny gyermekek. ha nem talaljak a szemelyiseguket, keressek meg a facebookon. ott biztos talalnak meg vagy 200000 magukbol. vegyenek szepen fekete ruhat. az elet szep,de a temeteseket meg kell szokni idoben.

Anikó

#42

2014-01-10 07:15

Tisztelettel kérjük az illetékeseket, mondjanak le erről az egyenruhásdiról, mert a Mikes végleg elveszíti vonzerejét, és csak kulloghat a Mikó után. Már így is elég gáz, sok szülő bánja, hogy ide íratta gyerekét. Felelősen, külső szemlélőként elmondhatom, hogy eddig azok a diákok, akik bár jó eredményeket mutattak fel, de borsózott a hátuk a börtönszerű, merev iskolától, a Mikesbe iratkoztak, mert úgy hírlett, itt nagyobb hangsúlyt fektetnek a humán tantárgyakra, nyelvtanulásra, a diákok egyediségének kibontására, nem csak az rúghatott labdába, aki matek infóból jól teljesített. MOst meg mi folyik? Előírt, diákokra erőltetett választható tantárgyak, nyelvoktatás a béka segge alatt, stb... Emmiatt a kommunista-ízű rendelkezés miatt még erősebb lesz az agyelszívás. Viszi a Mikó a jókat!

Vendég

#43

2014-01-10 07:36

feltűnik, milyen sokan nem vállalják a nevüket az aláírók közül. gratulálok a vezetőségnek, remek eszközeik lehetnek a megfélemlítésre. pedig épp arra kellene biztatni s diákokat, hogy vállaják a véleményüket és álljanak ki mellette. tényleg, őket ki kérdezte, akarnak-e egyenruhát viselni?
pont

#44 Re: temetés

2014-01-10 12:23

#18: A Váradi a legjobb - temetés

Ott is bevezetik hamarosan.


Vendég

#45 Re:

2014-01-10 15:18

#33: -

Alairattak velunk egy lapot,igen.Hany diak olvasta el?Hany szulo?A tanarok is tudjak jol hogy hazaviszi a diak;odadobja anyukanak,anyuka alairja es kesz.Vagy szunetben a diak.Ennyi!

...

#46 ...

2014-01-10 15:19

És akinek most épp nincs pénze 5 drb fehér inget/bluzot venni? A szegényebbek most azért kell szégyeljék magukat mert nincs fehér ingjük? Ha egyenruhát akarnak bevezetni akkor majd szeptemberben megvesszük. Addig minek kell itt fehér-feketében bohockódni? Inkább foglalkoznának azzal hogy a fél iskola tetves vagy azzal hogy hogy nézznek ki a wc-k, mert már lassan pisilni is fél bemenni az ember. Sokan azt mondják, hogy ez szabály, de pl az is szabály hogy az iskolába nem szabad telefonozni mégis többen vannak azok akik orán telefonoznak, snapchat-elnek, telefonról puskáznak, mint akik nem.

En

#47

2014-01-12 15:25

Itt angliaban egyenruha van s szar.
O.Eszter

#48 Sok a duma

2014-01-12 17:38

Sok a félrebeszélés, a kimagyarázás. Az az érzésem, hogy a lázadozás miértje már a vélemény megírása közben elfelejtődik - sőt, talán nincs is. Üres mondatokat olvasok, amikben a csőlátók ellen beszéltek, irónikus módon viszont ezek a legszűkebb látókörű megfogalmazások.

A "mintha-állapot" azért, kedves tiltakozók, megmarad: a személyi és közösségi identitást megvédjük (???), a rendszert átlátva, a tanárok tapasztalatait és módszereit fél kézből kielemezzük, SŐT, alkalmat szorítunk a pénztelen családok elnyomása ellen is felszólalni az egyenruha kapcsán.

Most komolyan: Visszaolvasva magatokat, relevánsnak tartjátok ezeket az érveket?

Vendég

#49 Re: elfogult emberek

2014-01-12 19:54

v.e.

#50

2014-01-12 20:06

Nincs pénz 5 darab fehér inget venni, de mindenkinek van pénze, hogy a Takkoból, Bershkából, New Yorker-ből stb. vásároljon. Ez csak szöveg, talán a szülőket kellene megkérdezni, hogy melyik kerül többe.
Ahogy szintén a szülőket kellene megkérdezni, hogy miért nem értesítették a tanítónőket, osztályfőnököt mikor megtalálták a gyerekük fejében a tetűt vagy serkét, mert akkor biztosan nem telt volna meg a fél iskola. Nem az igazgatóság, iskolaorvos, asszisztensnők stb ( mint ahogy azt egy helyi újságban olvastam ) hibás azért, hogy a mi gyerekeink tetvesek, hanem mi magunk, mert nem figyeltünk oda eléggé a gyerekeinkre és nem kezeltük idejében a problémát. . Mi , emberek, hajlamosak vagyunk minden felelősséget áthárítani mindig egy másik emberre és ezt tanulják tőlünk a gyerekeink is. Visszatérve: a tetves haj nem szégyen csak kellemetlen és nem oldódik meg azzal, hogy eltitkoljuk a többiek elől. Ezzel csak azt érjük el, hogy gyerekünk kitisztított feje újból megtelik és talán a miénk is.
Kedves Diákok! Néhány év múlva majd vissza fogtok utasítani egy jó állást csak azért, mert megköveteli , hogy hétközben sötétszínű egyenruhába és nyakkendőbe járjatok és cask pénteken öltözhessetek sportosabban? Nagyon gyakran előfordul a magáncégeknél, hogy megszabják, hogy a hölgyek milyen színű és milyen hosszú szoknyát vehetnek fel, hány centis lehet a cipőjük sarka!
A mi gyerekeink ezt vissza fogják utasítani csak azért, mert megtanítjuk, hogy ne engedjék magukat beskatulyázni? Ne csodálkozzunk majd, hogy a jó helyeket mások foglalják el, mert mi nem vagyunk képesek egy kicsit flexibilisebbek lenni! Amúgy is hátránnyal indulunk, mert nem akarjuk megérteni, hogy ha el szeretnénk érni valamit ( itthon és nem Magyarorszárszágon vagy bárhol máshol a világban ), akkor kötelező módon kell beszéljük legalább társalgási szinten a román nyelvet.