Mikesesek az egyenruha ellen!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Mikesesek az egyenruha ellen! petíció automatikusan generált fórumtémája

csikigeri

#1 ajjj

2014-01-08 15:52

inkább döntenének úgy, hogy végre azzal fogunk foglalkozni, amivel kéne. a Mikes mindig embereket/személyiségeket nevelt ki, kár hogy most már lassan nem jobb egy átlagos iskolánál. nem szabad ezt! nem szabad azt! nem szabad amazt! kötelező ez! kötelező az! kötelező amaz! tanulni lehet máshol is. nyújt még valamit a Mikes? különben ez ellen tiltakozni a legegyszerűbb: nem veszed fel és kész. ha a legjobb diákok nem veszik fel, ne féljetek, mert nem dobják ki őket. DE nem csak ezzel van a baj.
Szőcs Eszter
A petíció szerzője

#2 Re: ajjj

2014-01-08 16:03

#1: csikigeri - ajjj

Természetesen igyekszünk más csatornákon is tiltakozni, ez csupán az egyik. Részemről biztosan nem veszem fel, és még jópár társam így gondolkodik :)

egy srác

#3

2014-01-08 16:16

Én nem voltam Mikeses...de személyes véleményem hogy nem a ruha teszi az ember..s az által, hogy sablonruhát kell felvegyenek a diákok, azt sugalják, manipulativan...hogy ha egyéniségük szerint öltöznek, akkor az rossz, mert a ruházatnak ekkora és akkora jelentősége van meg stb blabla.. meg hogy társadalmi hovatartozás, és otthoni költségvetés fejében való öltözködésből kitűnő megkülömböztetések...ugyan már...szentgyörgyön amiből sok van az bank és turkáló... 1-10Ronért olyan ruhát lehet venni amit a "gazdagok" 100-200ért... hülyeség az egész, nincs amit csináljanak, s ezzel foglalkoznak...+ megeshet valamelyik ismerős cégje jót profitál belőle..
Noname

#4 Minek ez?

2014-01-08 16:17

Nem értem meg ezt a döntést , azért mert ránk erőltetnek egy egyenruhát jobbak lesznek a tanulmányi eredmények? ... Akkor jönnek az iskola nem divatbemutató okoskodások , miért is ? Talán mert mindenki abba megy iskolába amibe szeret lenni ? Jól érzi magát? ... Akkor ha már kötelező akkor valami jobb egyenruhát , akadjunk le a fekete nadrág fehér ingről ...
nincsnev

#5 Miért is ne?!

2014-01-08 16:50

Sok diákot öltözködése álltal diszkriminálnak,sok diák úgy öltözködik és viselkedik az iskolában mint egy útszéli prostituált,sok diákot az anyagi háttere álltal nem megengedett ruhái miatt csufolják és alázzák meg.Szerintem minden diák 6-7 órát képes eltölteni az egyenruhájában azután a nap további részében úgy öltözködhet ahogy csak akar.
Szőcs Eszter
A petíció szerzője

#6 Re: Miért is ne?!

2014-01-08 16:52

#5: nincsnev - Miért is ne?!

Az egyenruha bevezetésével nem fog megszűnni az efféle megkülönböztetés, mindössze más területeken nyilvánul majd meg. (pl. telefon, táska, stb)

nincsnev

#7 Re: Re: Miért is ne?!

2014-01-08 16:55

#6: Szőcs Eszter - Re: Miért is ne?!

hát nem fog ott sem megnyilvánulni mert mostmár a legszegényebb tanyán elő paraszt is megengedhet egy okos telefont..ételre nincs pénzük de ott villog a kezébe a galaxy vagy az iphone!


Vendég

#8 Re: Re: Re: Miért is ne?!

2014-01-08 17:19

#7: nincsnev - Re: Re: Miért is ne?!

Ez hülyeség, én nem vagyok se az egyenruha ellen se mellette, de ha nincs pénzed turkálós ruhára akkor nincs okostelefonra se! Az más, hogy van okostelefonja s nem tud öltözködni, de az nem a pénz miatt van!

nincsnev

#9 Re: Re: Re: Re: Miért is ne?!

2014-01-08 17:28

#8: - Re: Re: Re: Miért is ne?!

nekem nem egy és nem két olyan osztálytársam van akiknek épp hogy van tető a fejük felett de mégis okos telefonjuk van!

gondolkodjatok.

#10

2014-01-08 17:28

az, hogy kit diszkriminálnak, kit nem, egyáltalán nem az általa viselt ruha befolyásolja. (mikeses vagyok, valamennyire érint a dolog.) egyenruha után is minden úgy marad, ahogy eddig. csak a diákok fogják megutálni az iskolát, a vezetőséget, a rendszert... etc. pontosan azt az aktív ellenállást érik el az idősebb generációval szemben, amit korlátozni szeretnének. egyébként meg: kiirtani a természetes társadalmi különbségeket!? beteg világ.
attila

#11 érvek

2014-01-08 18:29

Több érv van az egyenruha ellen:

1. nem oldja meg az anyagi különbségeket, de nem is takarja el, ahogy remélik vagy állítják
2. az iskolának nem dolga hülyét csinálni a diákjaiból. Így is baj, hogy a tanárok inkompetensek, az oktatás pedig országos szinten a béka segge alatt van egy méterrel
3. a tanárok ne ugráljanak. Őket a diákok szülei fizetik egy szolgáltatásért cserébe - nem mellesleg egy szarul elvégzett szolgáltatásért cserébe
csikigeri
Vendég

#12 Re: érvek

2014-01-08 18:43

#11: attila - érvek

az egyenruha ellen tényleg több érv van, de a tieid közül csak az első vonatkozik rá. a tanárokat az állam fizeti és megesik, hogy kevesebbet kapnak, mint egy kőműves. a tanárokat nem kell szidni, mert legtöbb tisztességesen elvégzi a munkáját, még akkor is, ha a paraszt szülők neveletlen kölykei szinte lehetetlenné teszik azt.

minden este fehér inget kivasalni nem akaró anyuka

#13

2014-01-08 18:59


Azért az is jó volna, ha a szülőbizottság és az igazgatóság utánanézne, milyen európai iskolákban van egyenruha, a Mikes az angliai drága magániskolák mintáját kívánja-e követni (esetleg egy oroszországi példa ihlette, ahol épp most tették kötelezővé az egyenruha viselését) vagy pedig lehetősége és szabadsága szerint körültekintőbben hoz efféle, sok embert eléggé mélyen érintő döntést.
Ráadásul a diákokat sem kérdezte senki, pedig nem lenne annyira bonyolult egy egyszerű közvéleménykutatást végezni körükben. Sokan így sem jó szívvel mennek iskolába (nagyon fárasztó hétre járni is), eléggé a feje tetején áll az egész rendszer, és ezt ők is érzik, a saját bőrükön. A tanárok kiszolgáltatottságát, a bizonytalanságot, pénztelenséget. És akkor még nyomorgatják őket efféle nevetséges dresszkódot is előírva (az egyenruha bevezetéséig kötelező fehér ing, sötét nadrág).
Arról már ne is beszéljünk, hogy anyagilag mit jelenthet ez például egy olyan családnak, amelynek két-három gyermeke a Mikesbe jár.

attila

#14 Re: Re: érvek

2014-01-08 18:59

#12: csikigeri - Re: érvek

Na most nyilván nem értünk egyet, szerintem mindhárom érv fontos, és volna még több is.

Ami a tanárokat illeti: egyrészt ki vannak égve, ami a rendszer hibája, de attól még a tény áll. Sokuk rettenetes állapotban van, ezt mérések igazolják. Így nem lehet minőséget prpdukálni, ismétlem, nem önhibájukból. Másrészt a bérek egyenetlenek. A kezdő keveset kap (most ne hasonlítgassuk a kőművessel, miért kéne ő kevesebbet vagy többet keressen?), aki harminc éve dolgozik, sokkal többet (adott esetben), holott nem neki kell házat-autót venni, gyereket nevelni stb. Kultúráltabb országokban a különbségek nem ekkorák.

még véletlenül se gondolkodjatok.

#15

2014-01-08 19:51

Az egyenruhának nincs sok értelme, csak az, hogy a sok különböző embert megpróbálja ugyanolyannak látszatni.Mert, ha már valaki kilóg a sorból, az mindenképp rossz. Ne, emberek, legyünk egyformák...ne legyen különböző személyiségünk, gondolkodjuk ugyanúgy, ne merjünk mások lenni, mert lehúzzák a magaviseletünket, és ránk szállnak a tanárok. Attól, hogy külsőleg ugyanolyanok leszünk, amit amúgy a fehér ing, sötét nadrággal nem tudnak elérni, mindig mások leszünk...és ez nem baj.Legalábbis nem kéna az legyen. A szegényebb diákok úgyis rosszabb minőségű ruhát fognak vásárolni, és még plusz költség, venni három-négy új inget. De nem is erről szól már, rég nem. Nem megakadályozni akarják a csúfolódást, azt nem ilyen módszerekkel lehet, kéne...Ja, és ha már mi, diákok egyenruhába kell ölözzünk, hogy még jobban megtiszteljük az iskolát s a tanárainkat, egy annyit csak elvárhatunk, hogy akkor már a tanár is ugyanúgy öltözzön, persze, ha a tisztelet miatt kell viselnünk...
G.T.

#16

2014-01-08 20:39

Milyen szép hogy még mindig el próbálják nyomni az emberek személyiségét, identitását ilyen marhaságokkal. Ezt nevezem demokráciának. Mindenkiből tömegembert, birkát akarnak csinálni.
A legegyszerűbb megoldás kedves diákok, hogy nem veszitek fel és akkor az igazgatóságnak és a szülőbizottságnak is járhat a szája, nincs amit csináljanak.
Szervezkedni kell még így "kicsiben" is mert "nagyban" is ugyanez folyik csak kevésbé szembetűnően.
Egy iskola nem ezt kellene tanítsa, sőt be kéne tiltani az ilyenfajta elnyomó módszereket, ha ezt megengeditek most ugyan ez fog történni veletek később is csak másféleképpen, talpra kell állni és kiállni magatokért mert ti vagytok az új nemzedék!
Szőcs Eszter
A petíció szerzője

#17 Re:

2014-01-08 20:44

#16: G.T. -

Minden tőlünk telhetőt megteszünk. :)

A Váradi a legjobb

#18 temetés

2014-01-08 20:56

Eddig a Mikesbe akartam menni 9. osztálytól,de rájöttem,hogy a Mikóban nem gyászolnak minden nap..
mindenki nagyon okos

#19 elfogult emberek

2014-01-08 21:02

Vicces,hogy itt mindenki,hogy tud perelni és érvelni az egyenruha viselése ellen de a világ több ezer pontján több százmillió iskolákba tudják szó nélkül viselni a diákok.Nem hiszem hogy valakit annyira leterhelne anyagilag,hogy nem tudná megfizetni ezt a bizonyos kölcséget.Ezért nem fog se az ország se semmi előbb haladni mindig lemaradottak és csőlátásuak lesznek ebben az országban élő emberek

Vendég

#20 Re:

2014-01-08 21:03

#16: G.T. -

Egyetértek. Szerintem se engedétek, hogy ezt lenyomják a torkotokon.


Vendég

#21 Re: elfogult emberek

2014-01-08 21:06

#19: mindenki nagyon okos - elfogult emberek

Tudják szó nélkül viselni a diákok :)

S a világ s európa még több pontján nem írják elő, mit viseljen a diák az iskolában.

viccesemberek

#22 vicc minden !

2014-01-08 21:07

Ezekben az aláirásokban igazán az vicces,hogy olyanok irják alá akiket ez egyáltalán nem érint Pl. nem ebben az iskolában folytatják tanulmányaikat,elvégezték az iskolát,nem ebben az országban tartózkodnak és hasonló egybeesések! Szerintem nem azok kéne aláirják akiket távolról sem érint az iskola!
.

#23 Tárgy

2014-01-08 21:09

Bizony akadnak olyan csaladok akiknek ennyi penz is sok. Az anyagi es egyeb megkulonboztetedekkel es csufolassal senki nem er el semmit. Hiaba lenne mindenkin ugyanaz a ruha (mikozben a szemelyisegunk elhalvanyul) ugyanugy lesznekbcsufolodssoi. Szerintrm rgyenruhason a diakok nagy resze meg ilyen kedvvel se jrna iskolaba. Es a legtobb helyen magansulib vagy gazdag iskolaba vannak egyenruhak nem rrtem ide miert olyan fontos. Szerintem igy a Mike vesziteni fog a szinvonalabol
ded
Vendég

#24

2014-01-09 05:27

Szerintem lehetett volna mas szinben is gondolkozni nincs kifogasom az egyenruha ellen de nem fekete feher mivel mi szekelyek a fekete fehert unnepkor szoktuk felvenni.

inkabb a tetvek eltavolitasaval  az 1-4 osztalyban azzal kellene foglalkozni


Vendég

#25

2014-01-09 07:27

EGYENRUHAT NEKUK !