Mikesesek az egyenruha ellen!
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Re: ajjj
Természetesen igyekszünk más csatornákon is tiltakozni, ez csupán az egyik. Részemről biztosan nem veszem fel, és még jópár társam így gondolkodik :)
Minek ez?
Miért is ne?!
Re: Miért is ne?!
Az egyenruha bevezetésével nem fog megszűnni az efféle megkülönböztetés, mindössze más területeken nyilvánul majd meg. (pl. telefon, táska, stb)
Re: Re: Miért is ne?!
#6: Szőcs Eszter - Re: Miért is ne?!
hát nem fog ott sem megnyilvánulni mert mostmár a legszegényebb tanyán elő paraszt is megengedhet egy okos telefont..ételre nincs pénzük de ott villog a kezébe a galaxy vagy az iphone!
Re: Re: Re: Miért is ne?!
#7: nincsnev - Re: Re: Miért is ne?!
Ez hülyeség, én nem vagyok se az egyenruha ellen se mellette, de ha nincs pénzed turkálós ruhára akkor nincs okostelefonra se! Az más, hogy van okostelefonja s nem tud öltözködni, de az nem a pénz miatt van!
Re: Re: Re: Re: Miért is ne?!
#8: - Re: Re: Re: Miért is ne?!
nekem nem egy és nem két olyan osztálytársam van akiknek épp hogy van tető a fejük felett de mégis okos telefonjuk van!
érvek
1. nem oldja meg az anyagi különbségeket, de nem is takarja el, ahogy remélik vagy állítják
2. az iskolának nem dolga hülyét csinálni a diákjaiból. Így is baj, hogy a tanárok inkompetensek, az oktatás pedig országos szinten a béka segge alatt van egy méterrel
3. a tanárok ne ugráljanak. Őket a diákok szülei fizetik egy szolgáltatásért cserébe - nem mellesleg egy szarul elvégzett szolgáltatásért cserébe
Re: érvek
az egyenruha ellen tényleg több érv van, de a tieid közül csak az első vonatkozik rá. a tanárokat az állam fizeti és megesik, hogy kevesebbet kapnak, mint egy kőműves. a tanárokat nem kell szidni, mert legtöbb tisztességesen elvégzi a munkáját, még akkor is, ha a paraszt szülők neveletlen kölykei szinte lehetetlenné teszik azt.
Azért az is jó volna, ha a szülőbizottság és az igazgatóság utánanézne, milyen európai iskolákban van egyenruha, a Mikes az angliai drága magániskolák mintáját kívánja-e követni (esetleg egy oroszországi példa ihlette, ahol épp most tették kötelezővé az egyenruha viselését) vagy pedig lehetősége és szabadsága szerint körültekintőbben hoz efféle, sok embert eléggé mélyen érintő döntést.
Ráadásul a diákokat sem kérdezte senki, pedig nem lenne annyira bonyolult egy egyszerű közvéleménykutatást végezni körükben. Sokan így sem jó szívvel mennek iskolába (nagyon fárasztó hétre járni is), eléggé a feje tetején áll az egész rendszer, és ezt ők is érzik, a saját bőrükön. A tanárok kiszolgáltatottságát, a bizonytalanságot, pénztelenséget. És akkor még nyomorgatják őket efféle nevetséges dresszkódot is előírva (az egyenruha bevezetéséig kötelező fehér ing, sötét nadrág).
Arról már ne is beszéljünk, hogy anyagilag mit jelenthet ez például egy olyan családnak, amelynek két-három gyermeke a Mikesbe jár.
Re: Re: érvek
Na most nyilván nem értünk egyet, szerintem mindhárom érv fontos, és volna még több is.
Ami a tanárokat illeti: egyrészt ki vannak égve, ami a rendszer hibája, de attól még a tény áll. Sokuk rettenetes állapotban van, ezt mérések igazolják. Így nem lehet minőséget prpdukálni, ismétlem, nem önhibájukból. Másrészt a bérek egyenetlenek. A kezdő keveset kap (most ne hasonlítgassuk a kőművessel, miért kéne ő kevesebbet vagy többet keressen?), aki harminc éve dolgozik, sokkal többet (adott esetben), holott nem neki kell házat-autót venni, gyereket nevelni stb. Kultúráltabb országokban a különbségek nem ekkorák.
A legegyszerűbb megoldás kedves diákok, hogy nem veszitek fel és akkor az igazgatóságnak és a szülőbizottságnak is járhat a szája, nincs amit csináljanak.
Szervezkedni kell még így "kicsiben" is mert "nagyban" is ugyanez folyik csak kevésbé szembetűnően.
Egy iskola nem ezt kellene tanítsa, sőt be kéne tiltani az ilyenfajta elnyomó módszereket, ha ezt megengeditek most ugyan ez fog történni veletek később is csak másféleképpen, talpra kell állni és kiállni magatokért mert ti vagytok az új nemzedék!
temetés
elfogult emberek
Re:
Egyetértek. Szerintem se engedétek, hogy ezt lenyomják a torkotokon.
Re: elfogult emberek
#19: mindenki nagyon okos - elfogult emberek
Tudják szó nélkül viselni a diákok :)
S a világ s európa még több pontján nem írják elő, mit viseljen a diák az iskolában.
vicc minden !
Tárgy
Szerintem lehetett volna mas szinben is gondolkozni nincs kifogasom az egyenruha ellen de nem fekete feher mivel mi szekelyek a fekete fehert unnepkor szoktuk felvenni.
inkabb a tetvek eltavolitasaval az 1-4 osztalyban azzal kellene foglalkozni
| This discussion has been closed. |
ajjj