2011. évi CXCI törvény 28 § (3) törvényt szüntessék meg!

Fogyatékossággal élő fiatal.

#1 Tisztességes fogyatékos embereknek is joguk van...

2013-11-15 22:19

Azért hoztam létre ezt a petíciót mert egyre több, becsületes fogyatékossággal élő emberek kerülnek az utcára. Legfőképpen a cselekvőképességgel rendelkezők de Diplomával, nyelvvizsgával és érettségivel nem rendelkezők. Nem minden fogyatékossággal élő válik az élete során Géniusz tehetségessé. Viszont a Géniusz tehetséggel rendelkező fogyatékossággal élő emberektől sincs joguk elvenni, a 2 féle járulékaikat jelenlegi rendszernek. Még akkor is ha nem Európai Uniós tag ország lenne a Magyarország jelenleg is.

Sok érintett örülne úgy kapna munkabért nem vennék el tőlük, és nem adóztatnák meg a Rokkantsági járadékot, Fogyatékossági támogatást, Emelt családi pótlékot, vakok személyi járadékát stb.

Volt egy férfi aki a társaival együtt illetve annak segítségévelki akarta rabolni egy idős házaspárt, egy tehetséges orgona művészt hajnali órákban. Hajszálon függött az idős házaspár élete mert akkár az Ároktői gyilkossághoz hasonlóan, végzett volna az életükkel a többszörösen büntetlen előéletű férfi. Egyik rendőr életét feláldozva kerekes székbe kényszerítette a rabló férfit, viszont a jobb börtönbe került és több millió pénze lett a Strasbourgi bíróssághoz fordulása miatt. Azért fordult a Strasbourgi bíróssághoz mert nem volt jobb a börtön és a zárka körülményei.

Ennek az életfogytiglani kerekes székes elítéltnek több joga volt és van, ne hogy tisztességes becsületes fogyatékosságal élő embereknek ne legyen joguk egy normális életkilátásban anyagilag stb.


 

 


Vendég

#2

2013-11-16 08:06

1 percedbe kerül és nagy segítség!
Fogyatékossággal élő fiatal

#3 Re: aláírtam igazi nevemet felfedni nem akarom.

2013-11-16 12:34

#2: -

Aláírtam azt a peticiót is ne vegyék el aszmás gyermekek Emelt összegű családi pótlékját.  Viszont amikor felhívtam a figyelmet Facebook oldalon az Összefogás a tartósan beteg gyermekekért, zárt közösségi oldalon egyre több fogyatékosságal élő gyermekektől és felnőttektől veszik el az Emelt összegű családi pótlékot.

Az egyik szülő megszólalt írásban: fogalma sincsen miről írók :-) mosolyogva. Míg végül az egyik nagyszülő megszólalt írásban gúnyolodva rajtam: én már nagykorú vagyok bizonyára és itt a tartósan beteg gyermekekről van szó, a zárt közösségi oldalon és nem a tartósan beteg felnőttekről és a Fogyatékosságal élő gyermekekről van szó.

Megkérdeztem és számon kértem szigorúan és igazságosan a nagy szülőt írásban: ne haragudjon a fél világ tartósan beteg gyermekek felnőtté vállnak akkár a tartós betegségük mellett is. Akkor száműztek a Facebook-tól erről a zárt közösségi oldalról.

 

Üzenem a rosszindulatú új gazdag szülőknek és nagyszülőknek akik a tartósan beteg (de nem fogyatékosságal élő) gyermekeket nevelnek megtehetem azt is, hogy javaslatott adok be a Nemzeti Erőforrás Minisztériumnak akkár személyesen a Sérült gyermekek napján is meg tehetem.


Ne kapjanak Emelt összegű családi pótlékot a 3-18 éves korú tartósan beteg de nem fogyatékossággal élő gyermekek, abban az esetben mindkét szülő legalább Nettó 300.000 Ft 1 havi fizetéssel rendelkeznek. És integráltan vagy szegretáltan nem járatják a tartósan beteg gyermeküket olyan körzeti Óvodákban, Általános iskolákban, és pár Gimnáziumban, Középiskolákban stb. Ahol fogyatékosságal élő gyermekek is oda járnak.

 

 


Vendég

#4

2013-11-16 13:57

Valóban jó lenne,ha valóban békénhagynák a veleszületett betegséggel,fogyatékossággal élőket...én veleszületett halláskárosodott vagyok,javulni nem fog,műteni nem lehet.Munkalehetőség egészségesnek se mindig van,nemhogy a betegséggel élőknek!
Fogyatékosságai élő fiatal.

#5 100 milliárddal kérek bocsánatot akiket megbántottam.

2013-11-16 18:33

Mélységes haragot éreztem fiatal fogyatékosságal élőként az Összefogás a tartósan beteg gyermekekért zárt közösségi oldalon egy anyuka és egy nagyszülő kiközösített, és meg gyalázót az érintett közösségi portálon a felnőtt korúságomat és a Fogyatékosságomat. Amit nem tűrtem el és letiltottam az érintett anyukát a közösségi portálon keresztül, Adminisztrátornak nem tetszett és letiltott engem erről a közösségi portálról. Nem várom el én sem minden tartósan beteg gyermekeket nevelő szülők, szeresék a fogyatékosságal élő embereket de a tiszteletett nagyon is elvárom én is tölük.

,,Üzenem a rosszindulatú új gazdag szülőknek és nagyszülőknek akik a tartósan beteg (de nem fogyatékossággal élő) gyermekeket nevelnek megtehetem azt is, hogy javaslatot adok be a Nemzeti Erőforrás Minisztériumnak akár személyesen a Sérült gyermekek napján is meg tehetem."

,,Ne kapjanak Emelt összegű családi pótlékot a 3-18 éves korú tartósan beteg de nem fogyatékossággal élő gyermekek, abban az esetben mindkét szülő legalább Nettó 300.000 Ft 1 havi fizetéssel rendelkeznek. És integráltan vagy szegretáltan nem járatják a tartósan beteg gyermeküket olyan körzeti Óvodákban, Általános iskolákban, és pár Gimnáziumban, Középiskolákban stb. Ahol fogyatékossággal élő gyermekek is oda járnak."

Amit írtam nem teszem meg javaslatot adok be a Nemzeti Erőforrás Minisztériumhoz, mert szemét nem akarok lenni még automatikusan sem. Csak arra célozni térjenek észhez a rosszindulatú új gazdag szülők és nagyszülők akiknek semmilyen egészség károsodásuk nincsen, a gyermekeiken és unokájukon kívül.


Vendég

#6

2013-11-16 18:58

Én is érintett vagyok ebben a témában. Köszönet a szervezőnek. Tisztelettel: L.Anna

Vendég

#7 Re:

2013-11-16 21:48

MI ÉRT MINDIG A BETEG EMBEREKET KELL  KIHASZNÁLNI!iGAZÁN BÉKÉN HAGYHATNÁNK MÁR. 

 

Fogyatékosságal élő fiatal.

#8 Re: Re: Ezért nem jó a Komplex minősítési vizsgálat.

2013-11-17 09:09

#7: - Re:

Ezért inditottam ezt a peticiót.  Pl. maga a pokol amikor 1 éves korú gyermekek szüleinek mondaná a védönő/bölcsőde nevelője, nézzesék meg az 1 éves korú gyermeiket képesség felmérő vizsgálaton. 2 éves korukban diagnósztizálnák az Autizmust/értelmi fogyatékosságot vagy legtöbb mindegyiket a 2 állapotból, onnatól kezdve minden évben egyszer 18 éves koráig el kell vinni az érintett gyermekeket ilyen vizsgálatokra. Van szerencsétlen érintett gyermekek a képesség felmérő vizsgálat miatt Bölcsödei, Óvodai, Iskolai Mikulás napról, Karácsonyi napról, Húsvéti napról, lemarad és társai nélkül. Nem úgyan annak a Mikulás ajándéknak számít amikor a hiányzó gyermekek, nem a Mikulás kezéből veszi át az ajándék csomagot hanem a nevelőtől veszi át a Mikulás ajándékot.

Jön a 18 éves életkor nem hogy békén hagynák véglegesítve főleg az I. Csoport 100% és a II. Csoport 100% kategóriában tartozókat, hanem 62 éves koruk kell menniük a Komplex minősítési vizsgálatra addig megy a korsó a kútra amíg el nem törik. Hosszú évek múlva jön a 62 éves kor akkor meg azt fogják vizsgálni egészen halálig, hogy jogosultak-e az öregségi nyugdíjra a fogyatékosságal élő emberek stb.

Fogyatékosságal élő fiatal.

#9 Nem tudom mi az ábra pontosan.

2013-11-22 22:29

X Alapítványtól Augusztus óta tudom mennem kell a Komplex minősítési vizsgálatra, és ugyan azt információt tudom X Szövetségtől is idén Augusztus óta. X Kormányhivataltól tudtam meg nem szükséges a Komplex minősítési vizsgálat. Menjek vagy ne menjek, mi az igaz ebből? Lényeg folytatom az ügyintézésemet de ha az X Kormányhivatal ügyintézője elutasítja, a hivatalos kitöltött papírok átvételét akkor szívből meghálálom. Viszont akkor nem csak magam miatt hanem mások érdekeit képviselem a petíciómmal.

Vendég

#10

2016-10-07 09:06

Azért, mert a jelenlegi "gazdasági" életfeltételek nem teszik azt lehetővé, hogy aki rokkant-ellátásra kényszerülve kénytelen tovább "élni", annak életvitelét és életét veszélyezteti a két megállapított ( 42 ezer és 139 e. Ft) összeghatár. Az összeghatárok minimálbér és minimális nyugdíj határokhoz lettek igazítva és nem veszi a "rendeletet kiadó" figyelembe, a rokkanttá válás előtti, adózott jövedelmét, illetve azt sem vették figyelembe, hogy a rokkantsággal történő életvitel, sokkal több költséget igényel, mint egy egészséges ember életvitele.
A 7/2012. évi (II. 14) NEFMI Rendelet úgy lépett érvénybe, hogy semmilyen hatástanulmányt nem vontak be.
EU-s mértékkel minimál szintet felelőtlenül megállapítottak Hazánk életszínvonali konkrétumában, és az Orvosszakértők munkáját hivatását, korlátozza az 1 . sz. Melléklet 9. pontja a rokkant emberek kárára.
A Komplex minősítést tartalmazó jelen említett Rendelet a főbb betegség megállapítását irányozza elő, és az egészségkárosodásba nem számíttatja bele a szövődményekből eredő egészségkárosodást.
A Rendelet nem humánus, és Népirtást eredményező!
... a legjobbakat kívánom minden, "még egészséges embernek"!