Származás nélküli lovakkal is lehessen lovagoltatni


Vendég

#76 Re: tisztelet.

2013-11-14 14:10

#18: -

igy igaz.40.esztndeje koptatom a nyerget.ez mindennek a teteje....vagyaz alja.

Huba 97

#77

2013-11-14 15:21

Arra kíváncsi lennék ,hogy mennyi felkészített Kisbéri van eladó ! Ja ,hogy kevés ! Akkor ,minek vágóra küldeni azokat a társainkat akik lehetővé tették eddig ,hogy legyen még lovasoktatás ? Szóval meddig lesz még a tudatlanság a tanácsadó a szabályozásban ? Úgy látszik ,hogy az elmúlt néhány év kevés volt ,ahhoz ,hogy tönkre tegye valaki ezt az ágazatot ! Jó lenne ,ha már elhúzna oda ,ahova való !

Vendég

#78

2013-11-14 16:16

Szólj hozzá!...

Vendég

#79

2013-11-14 16:58

Én a lovakkal vagyok...,papír nélküliekkel is!
Miért???

#80

2013-11-14 18:24

Nem tudom, olvassák-e ezeket a véleményeket az illetékesek...de jó lenne!
Én nem vagyok gyakorló lovas,sem lovas szakember, "csak" egy lelkiismeretes szülő akinek fontos a gyermeke testi-lelki-szellemi jóléte, fejlődése. Évek óta járunk kislányommal lovasterápiára. Mint szülőnek is volt alkalmam kipróbálni, tapasztalatot szerezni arról, milyen fantasztikus élőlények a lovak. Mindketten nagyon megszerettük, közel kerültünk a hozzájuk. Egyszerű,pedigré nélküli, sérült gyermekekkel való terápiára nevelt lovak. Elképesztő érzékenységgel rendelkeznek, nagyon kedves, barátságos, szófogadó, kezelhető lovak. A gyerekeket nyugalommal, türelemmel viszik a hátukon, engedelmeskednek nekik. Kislányom 3,5 évesen ült először lóháton, most 6 éves, de soha semmilyen baleset nem történt. Nagyon büszke arra, hogy micsoda tornagyakorlatokat tud megcsinálni lóháton, hogy tudja irányítani azt a "hatalmas" lovat.Tudom, hogy ezek nélkül a lovak- és persze a velük dolgozó terapeuták- nélkül nem szerezhetett volna ennyi tapasztalatot önmagáról és lovakról.
Ha ezt a döntést meghozzák, sok hasonló terápiás hely lesz kénytelen befejezni a működését.
Több kérdés is felmerül bennem: Először is mit csinálnak a csikó koruktól speciálisan nevelt terápiás lovaikkal,mivel tuti, hogy nem lesz miből eltartani őket csak úgy saját kedvükre...másodszor miből és honnan vesznek "papíros" lovat?
Azt is szeretném tudni, kinek és miért érdeke-és van-e joga???!!!- elvenni ezt az élményt, tapasztalatot, lehetőséget olyan gyerekektől,szüleiktől, akiknek esetleg ez a legalkalmasabb eszköz a fejlődéshez???
Tibor

#81

2013-11-14 21:05

Régen találkoztam ennyi, és ennyire egyetértő hozzásólással.Nem akarom ismételgetni a számomra is elfogadható véleményeket, csupán egy megjegyzésem lenne, mégpedig a "trafikmutyi" után most következik "lómutyi" Nem az a nagyobb probléma, hogy a magukat az Isten fölöttinek tartó "honatyák" foglalkoznak egy agyament gondolattal. Sokkal nagyob gondot jelent számomra az, hogy azok a magukalt lovas szakembereknek tartó tanácsadók eddig engedték fajuni a helyzetet, vagy netán ők a tenyésztők és piacot akarnak teremteni a saját állományuknak. Vagy talán nem is csak javasolták, hanem egyenesen ők szorgalmazták? Némi haszon fejében, ezt sem merem kizártnak tartani. Továbbá felvetődött bennem a kérdés, hogy az egekig magasztalt Nemzeti Lovasprogramból mi valósult meg?! Azt tudomásúl veszem, hogy a fogat hajtó sportunk világhírű, de mindig is az volt! Ezért kell most a szilvásváradi ménest (egy létesítményt)iszonyatos összeggel támogani? Netán a kormány egy nemzetközi színten is mutogatható lovas birodalmat akar létrehozni, merő protokolláris célzattal? Hogy az mibe kerül, és és van- értelme, az egy sokadik, mellőzhető szempont.(nem az első és egyeten felesleges pénzszórás) Annak ellenére, hogy az ugró és díjlovassportukban, a militaryt is említhetném, van jó néhány tehetséges fiatal, őket miért nem támogatják állami színten? Ne gondolja senki, hogy eltértem a témától. Csak az a hangzatos szlogen jutott eszembe, Tanuljon meg minden magyar gyermek lovagolni!Úgy érzem a kormyányprogram nem éppen ebbe az irányba halad, noha éppen a kormány ötlete volt! Nem is kell megtanulni minden gyereknek lovagolni, de minél többen tanulnak lovagolni, annál nagyobb a válogatási lehetőség. Mennyiség nélkül meddő dolog minőséget várni! Egyre inkább úgy gondolom, hogy szó sincs a gyereket csportos, tömeges lovasoltatásáról, sokkal inkább arról, hogy az a néhány száz vagy ezet gyermek "frekventált" helyen lovagoljon! Lehetőleg kormányközeli lovardákban! A konkuráciát viszont ki kell iktatni! Addig a gyerekek hadd tanuljanak olyan lovon, amire éppen telík, és használható lovaglásra! A valós teljesítményhez a pedigré még kevés, azon csak a kormányban lehet lovagolni! A zúgcsikók védelmében csak annyit, hogy melyik az az idióta kancatulajnos, aki aki egy selejt csődörrel fedezteti a lovát? Számtalan zúgfedeztetésről tudok, ami csak költség megtakarításból maradt zúg-ként elkönyvelve. Mondván versenyezni nem akarok, és így olcsóbb. Nem beszélve arról, hogy a lovardák már régen kiselejtezték volna a használhatalan, számukra csak adminisztratív gondot okozó lovakat. Hagyjuk élni és dolgoni a zúgfedeztetésből származó munkaképes lovakat!!!!!!!!!!!!!

Tibor

#82 Re:

2013-11-14 21:15

#5: -  

 Az első szabályozás, amit a kormány visszamenőlegesen léptet életbe? Ugye, hogy nem !


Vendég

#83

2013-11-14 22:54

Az évi ezermilliárdos Áfa-csalásokat szüntessék meg, a bűnösöket büntessék, ne azokat, akik segítenének a bűnözés megakadályozásában, a természeti védettséget érdemlő természetes környezeteket védjék meg a tönkretevőiktől, az időseket védjék meg a rablógyilkosaiktól, HAGYJÁK, hogy ami jó, az működjön, éljen tovább! A lovakat se bántsák csak azért, mert nincs olyan papírjuk, amilyent most kitaláltak, hogy lennie kellene. Legközelebb például minden kékszemű embertől veszik el az életét? Hát a hülyeségnek nincs határa?!

Vendég

#84

2013-11-15 05:46

Értem! De akkor hol szerezhetők be a származási papírral rendelkező lovak,és mennyiért?! EU-s országokból?

Vendég

#85

2013-11-15 11:43

A fajta fenntartás céljából agyon tenyésztett használhatatlan lovak tenyésztését kellene vissza szorítani nem az ismeretlen származású napi szinten jó munkát végző lovakat kizárni mindenhonnan!

Vendég

#86

2013-11-15 11:53

Szabad lovakat akarunk!!!

Vendég

#87

2013-11-15 12:36

Eredményesen működnek a törvényhozásban a gazdasági lobbik!

Vendég

#88

2013-11-15 13:27

Az is eszembe jutott, hogy oké csunya dolog ez a zugcsikózás, de ha van egy kancám, meg egy ménem, aminek nincs vizsgája, de tök jófejuek, érdemes lenne szaporitani öket, mért költenék 100ezreket arra a fedengedélyre... ha nem akarok belöle megélni csak pl a saját állományomat szeretném saját, ismert lovakkal potolni?!?!?!?! ezért hülyeségnek tartom, h 2014töl legyen csak ez az egész.... ABSZOLÚT NE LEGYEN!!!!
Entusiasto

#89 Nem kötelező lovat tartani

2013-11-15 17:15

Azért én nem bánnám, ha tudnám pontosan a lovam korát, és hogy miből keveredett (állatorvos vagyok, ne gyertek a fogazattal), lehetne esetleg születésnapja, bár ez csak nekem lenne jelentős. De az apját anyját ismerni elég jó lenne. Természetesen én sem értek egyet a hirtelen kizárással, szerintem is a kivezetés lenne a jó, de ugye azért azon is el lehet gondolkodni, hogy miért is van annyi ismeretlen származású ló. Mert a kedves lószaporítók (mert tenyésztésről ugyan úgy, mint kutyában, ne nagyon beszéljünk, és itt azt is bele lehetne venni, aki "fajtatisztát szaporít", valóban sok ismert származású, de használhatatlan idegrendszerű ló van), szóval szinte senki nem váltja ki a lóútlevelet, nem jelöltetik meg a csikókat. Később meg már nem lehet vissza keresni a felmenőket. Ja, hogy az útlevélért fizetni kell? Bocsi, akkor ne szaporíts lovat, vagy egyáltalán ne tartsd! Az részemről sosem lehet kifogás állat ügyben, hogy "dehát doktor úr, nincs pénzem". Akkor ne tarts állatot. Az állattartás anyagi felelősség. És vannak kötelezettségek, pl lóútlevél, egyedi megjelölés, kutyában a veszettség oltás.
Meg ha jól tudom, az útlevélbe csak akkor kerül származás, ha mindkét szülő ismert ( ebben lehet, hogy tévedek). Ha nem tévedek, akkor viszont miért nem lehet az egyik szülőt beírni. Az is több, mint a semmi.
Meg egymillió munkahely kell? Tessék a sok állattartót ellenőrizni. A kutyákon, lovakon az államadósságot be lehetne szedni a tulajdonosoktól!!! Miért is nincs kint a hatóság, mikor a lovasok.hu-n fel van tüntetve nyíltan, hogy az adott állatnak nincs lóútlevele???????
Egyébként a legtöbb lovardában (legtöbb, NEM összes, mielőtt valaki pampogna) alultáplált lovak vannak, rosszul illeszkedő, ócska felszereléssel, minőségtelen, papírtalan lovasoktatóval, szinte lovagolhatatlan lovakkal. Nem lenne baj, ha csak a minőségi lovardák maradnának meg, ahol nem az az első gondolata az embernek, hogy hívja a rendőrséget és az állatvédőket, lehetőleg azonnal és egyszerre!
Éjjeli Bagoly

#90 Új arisztokrácia

2013-11-15 19:41

#88: - Nincs racionális magyarázat, csak és kizárólag gazdasági érdek, ami a jelenlegi, úgy nevezett, lovas elit gazdasági érdeke. Gondold át, hogy ez egy szűk csoport megélhetéséhez fog hozzá járulni. Ha nem akarsz lemaradni, fektess be a lovaidba, kezdj el tanulni, ami szintén pénzbe kerül (kinek kiadás, kinek bevétel), hogy élvezdhesd ennek az egésznek a hasznát. Így lesz Mo-on egy új arisztokrácia. Mindenki döntse el, lemarad vagy felzárkózik. Szar ügy, de ez egy ilyen világ. Nekünk ez jutott, van akinek a színes tévé.

 


Vendég

#91

2013-11-15 20:03

Nem feltétele a "papír" a jó lónak, ahoz jó oktató szükséges, és jó kezek, akitől nincs rossz tapasztalata a lónak!

Vendég

#92

2013-11-16 05:51

Egy újabb baromság!!! Hány fajtatiszta ember ül a törvényhozók között, akik ezeket az agyhalott rendeleteket hozzák?? Azokat kéne már vágóhídra küldeni!!!! de MOST!

Vendég

#93

2013-11-16 08:59

Felháborító! Az állattenyésztésben, és a növénytermesztésben is a nemesítés az immunrendszer legyengülésével jár. Az idegrendszerről nem is beszélve. A Magyar lótenyésztés a fogathajtók uralmától szenved. Az elmúlt 50 - 60 év legnagyobb hibája, hogy az államilag támogatott ménesek nem sportlovakat, hanem fogatos lovakat próbálnak tenyészteni.

Vendég

#94

2013-11-16 15:41

Nem a származástól függ, hogy egy ló alkalmas-e bármire!!!!!

Vendég

#95

2013-11-16 19:40

Ebben az országba csak idióták vannak a parlamentbe?
Melyik volt már az a nagy tudású, amelyik ezt a blődületet kitalálta?
Vagy talán nem kellenek az agyon keresztezett lovai sehol?
Juhász Gábor

#96

2013-11-16 22:31

Sziasztok
Nem tudom mi köze és érdeke van annak az embernek ahoz h milyen származásu a ló amivel dolgoznak.
De az biztos h nicns tele a zsebe eléggé.
Először elrendelik azt h az ismeretlen származásu lovakat is chippeljék be ami nem kis összeget jelentett a lótartóknak, most pedig azzal akarnak jönni hogy az ismeretlen származásu lovakat nem lehet hivatalosan használni?????
mert?? miért ne lehetne??? magyarázzák meghogy mivel másabb mint az ismert származású ló
Miért kell tovább rombolni az országot az ilyen hülyeségekkel???



Vendég

#97

2013-11-17 07:14

Nem mindegy milyen származása van a lónak ? Oktatásban is az a lényeg , hogy jó fejű és megbízható legyen . Én sem bánnám ha nekem is lehetne egy nullás paripám . Ha valaki tudna segíteni egy jelképes összegért elfogadnék egy megbízható nullás lovat . Telefon : 0620 2150088

Vendég

#98

2013-11-17 09:03

Nekem is volt egy nagyon jó származású lovam . El kellet adnom mert a gyereket nem fogadta el , akármit csináltunk vele . Gondolt egyet , bakkolt egyet és már lökte is a gyermekeket le magáról . Hiába volt oktató aki vigyázott a gyerekekre . Az oktató minden nap oktatás előtt mindig átlovagolta és bemelegítette a lovat . Aztán úgy hozta a sors kicseréltem egy névtelen semmi származású lóra jelszóval és csodaszépen dolgozott . Meg hálálta a gondoskodást . Sajnos ki öregedett , ezért keresnék másikat a gyerekeknek . email cím : abai.isti@citromail.hu Megint valakinek vagy valakiknek üzleti fogás van benne .
Ismeretlen 111

#99

2013-11-17 17:05

Nagyon sok jófejű,barátságos,és jól lovagolható ismeretlen származású lóval találkoztam már,akik sok emberrel megszerettették a lovaglást, és a kezdeti nehézségeinket is jól viselték. Egy iskolalónak sok mindent el kell viselni ( ez papírtól független). Arról nem beszélve, hogy miért a lovardák járjanak rosszul azért, mert valaki ismeretlen származású lovat tenyésztett( vagy csak lusta volt utána járni,és elintézni a papírt). Sajnos sok olyan teli papíros lóval találkoztam,mellyel nem lehetett dolgozni,még profi lovasnak is feladta a leckét. Ezekre a lovakra ültessünk KEZDŐ lovasokat? Másrészt ahhoz,hogy a zug tenyésztést vissza tudják szorítani, TÖBB, jófejű és a közelben elérhető fedezőménre lenne szükség. Nekem a full teli papíros Wels-A kancámat 400km-t kellene utaztatni, hogy be tudjam fedeztetni...miből? Szerintem sokan így vannak ezzel,ezért inkább a közelben ismeretlen ménnel fedeztetnek.

Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2013-11-17 18:07