Szolidaritás az egészségügyben dolgozókkal – OSZSZ


Vendég

#1

2013-09-25 10:41

Egyetértek.

Vendég

#2

2013-10-01 07:33

Pénzügyi és egyben raktári ügyintézőként dolgozom a SOTE egyik klinikáján, mivel nem egészségügyi dolgozó, csak az egészségügyben dolgozó vagyok én sem részesültem béremelésben.
Az én véleményem is az, hogy hátrányos megkülönböztetésnek minősül, hogy a béremelésekből most is mint az előzőekben, kimaradunk, pedig ha nem rendeljük be a szakmai anyagot, orvosi műszereket, nem javíttatjuk meg a gépeket, nem foglalkozunk a bejövő számlákkal, nem adunk fel tiszta ruhát, ágyneműt az osztályokra stb az egészségügyi dolgozók nem tudom hogy látnák el a betegeket.

Vendég

#3

2013-10-02 09:32

Nem értem, hogy a munkahelyi vezetők miért nem figyeltek fel erre a problémára, és miért nem tesznek a megoldásáért. Valóban tíz éve nem kaptunk béremelést, pedig úgy van ahogyan a petícióban is megfogalmazták, nélkülünk nem működik a gépezet. Mi csak csendben végezzük a dolgunkat, hogy miként tudunk megélni az legyen a mi gondunk...
Szümgülaga
Vendég

#4

2013-10-05 23:23

Szégyenteljes, hogy mennyire semmibe veszik az egészségügyi dolgozókat, na én nem hatódtam meg az utóbbi fizetésemeléstől, s talán aki tolja a kocsit, v. takarít???? Ők is eü. dolgozók. Ők is kaptak????Mikor a Medgyessy adott 2002-ben 50 %-ot, kinyilt a bicska a zsebemben, az adminisztratív dolgozók többet kaptak, mint a konkrét orvosok, nővérek .... stb. volt akinek több százezer Ft volt a fizetése, de 80%-ot adtak neki .... nem orvos volt, meg 8 általánost végzett , aki mellettem dolgozott ..... 100% emelést, ott dolgoztam a gazd.i főigen a Soté-n, saját szememmel láttam a jóváhagyott listát ..... a bicska kinyílt a zsebembe, adtak ..... de, eü-ön belül a szétosztás???? Olyanok döntötték el, akiknek semmi közük az egészségügyhöz, nem gyógyítanak ... iróasztalnál ülnek, s pofára megy minden, akik talán orvost sem láttak életükben, fogalmuk nincs, hogy mennyit dolgoznak, mekkora a súlya a felelősségnek ...... emberfeletti, s fillérekért .... míg egy orvos az már menő .....nagytudású orvos, aki akkor keresett 90 és 150 eFt között, addig pl. egy kontrolling osztályra frissen kijött diplomával 250 eFt és 300 eFt-ot adtak egy asztalnál ülőnek, s ezek készítették a következő év ktg-vetését ... s mellé még jó jutalmakat ..... meg amikor 2002-ben pályáztatás volt a főig állásra, már előtte fél évvel tudták ki jön oda, de a kb. 30 embert hülyére vették, akiket meghallgattak, s visszautasítottak, mindenhol, minden pofára megy .....
Az is igaz, hogy az orvosok elég szép manit kapnak borítékban, nekem beteg gyerekem van 31 éve, de az is igaz, dacára, hogy Soté-s voltam, mindenki kivétel nélkül elfogadta a hálapénzt, magánügyem, szívesen adtam, mert megérdemelték, mert a kóklerek után nekik kellett rendbe tenni azon orvosok tévedéseit, mint akár ki tudja krumpliért vásároltáka diplomájukat ..... már elmondhatom, nyugger vagyok, nem tudnak ártani nekem .... esetleg kirúgnak ..... s mikor jött a váltás 2002-ben akik elmentek, helyettük jövőknek 3x annyi fizetést adtak, mint nevettem a folyosón, régi évfolyamtársam, együtt jártunk, végeztünk a Marketing főisk.án.
Kérdezem, mennyi a fizetésed, válasz 450 eFt, a meglepetéstől megszólalni sem tudtam, aztán pár hét múlva köddé vált .... Na mert ne csak a kormányt szídjuk .... akkor jött Szócska is az új eresztéssel, de hogy eü-i államtitkár lesz ????? ill. lett .... no komment .....

 

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2013-10-08 05:10


Mamuci

#6

2013-10-08 06:46

Köszönjük, hogy kedves "Nyugger" - kiállsz mellettünk. Én inkább aranyos volt kolléganőnek szólítanálak. Sajnos sok hasonló történik most is. Az idén ideprotezsált, totál tapasztalatlan "orvosírnokok" - életükben nem végeztek az egészségügyben munkát - fizetésemelést kaptak... Néhányan vagyunk "öregek", akik összetett adminisztratív feladatot végzünk - ebbe kb. egy órát írhatnám mi minden fér bele... - nem vagyunk orvosírnokok. Így nem kell fizetésemelést adni. Valaki felvetette, hogy hát miért nem sorolnak át orvosírnoknak titeket? Miért nem? Ez kérdés? Mert így nem kell emelni a bérünket. Hogy mennyi nyugdíjat fogunk kapni? Ki tudja. Mindenesetre dőzsölni nem fogunk. Köszönet a szolidaritásodért.

Vendég

#7

2013-10-09 16:15

Szólj hozzá!...
kicsikócos

#8

2013-10-09 18:00

Gyerekek! Hát csak ennyien állnak ki mellettünk? Nagyon elégedettek lehetnek, akik megkapták a magukét...

Vendég

#9

2013-10-17 06:51

Én egyszerűen kipróbáltatnám csak úgy röpke fél évre minden politikussal, hogy milyen is az, ha neki kell havi nettó 110-120 ezer forintból megélnie, rezsit fizetni, gyereket etetni, munkába járáshoz 10+ ezer forintos bkv bérletet venni. És közben még örülni, hogy egyáltalán van munka. Csak röpke fél évig megélni, milyen az, ha megbetegszik ő vagy valamelyik családtagja, és nincs lehetőség magánorvosra, meg az állami se alázatos seggnyalóként kénytelen hozzá közeledni. Se az ápoló, se a műtőssegéd, sem a kórtermet takarító.
És megjegyezném azt is, hogy a béremelésből teljesen kimaradtak a háziorvosok - na ígérgetések persze vannak, de hát az ingyen van, tizenplusz éve ígérgeti az emelést a mindenkori kormány. És kimaradtak a felsőoktatásban és kutatásban dolgozók. Kicsit furcsa, hogy a kormány elvárja, hogy PhD fokozattal rendelkezők apait-anyait beleadva nettó 120 ezerért tanítsanak 18 éves (pl. orvostan-) hallgatókat, akik kikerülve az iskolapadból azonnal többszörösét kapják majd egykori tanítójuk mostani és majdani hazai fizetésének.

Vendég

#10

2013-10-17 15:23

Az alapellátás finanszírozása tragikomikus.
58 éves 2 szakvizsgás háziorvos fizetése 107 000Ft, s most praxisonként 40-50 e Ft emelést adnak!!Ebben benne van az orvos, a nővér, a takarítónő, a könyvelő fizetésemelése a kifizetendő adókkal együtt....
Laci

#11

2013-10-31 07:35

Országos Mentőszolgálatnál dolgozom immár a 24.éve autószerelőként de reál értéken ilyen alacsony még soha nem volt a fizetésem nettó 98000 Ft. Tavaly is kimaradtunk és idén is a bérrendezésből és szerintem is ez hátrányos megkülönböztetés! Ha nem javítanánk meg a mentőautókat,akkor nagyon sok pénzért kellene márkaszervizekben javíttatni,ami nem kis pénzekbe kerülne,sőt nem is biztos,hogy rögtön megjavítanák,mert ugye ebben nincs jatt,szépen ott állna a szerviz udvarán! ...tehát még meg is takarítunk és gyorsak is vagyunk. ..ja és ami még felháborított...nem nyolc általános a végzettségünk,többünknek van még más végzettsége is pld. hegesztő stb.