Tiltakozás a nemzeti dohányboltból kitiltott gyermekek védelmére!

salala

#1

2013-07-27 18:51

Elég baj az neki, hogy cigizel.
Ehhez képest már csak kis baj történhet vele

Vendég

#2 Re:

2013-08-13 18:05

#1: salala -

És azt ki mondta,hogy együtt lakunk?????????????

papa

#3 PAPA

2013-08-26 06:30

Kocsmába sem viszed gyermeked (talán?) dohányért se vigyed és megoldódott a problémád !!!!!
Igen is nem kell kiskapu !

Vendég

#4 Re: PAPA

2013-08-26 11:06

#3: papa - PAPA

Anyág!!!!

 


Vendég

#5 Re: Re: PAPA

2013-08-26 11:06

#4: - Re: PAPA

Vagy inkább Anyád!!!!

 

Anonim

#6 Re:

2013-08-26 17:59

Sziasztok! Bár még kevés a hozzászólás itt, de szeretnék mondani valamit én is. Bár nem dohányzó vagyok, de néha elküldenek a traffikba, hogy vegyek dohányt (általában a mamám szokott küldeni).

Azért ahol csak dohányt árul a traffik ott azt megérteném, ha nem engedik be a kiskorút, de ha pl olyan traffik is van, ahol mást is árulnak (pl üdítőt, vagy újságot, stb.) oda már mért nem engedik be a kiskorút? Mert ő csak mondjuk vett egy 1 Literes innivalót, hogy ne legyen szomjas. És mégis kiküldik, mert kiskorú. Sőt! Lassan jönnek a hűvösebb napok, az anya nem meri otthon hagyni a gyerekét, mert valamit csinálhat. Elmennek először a boltba, és aztán a traffikba, hogy monduk az anyuka megvegye a cigit, a gyerek meg közben várjon kint. (vagy feltehetnénk azt is, hogy vesz a mamának cigit.) A gyerek (pl legyen 5 éves), ő meg ott vár kint az utcán, ahol bármi történhet. Lehet hogy elrabolják, vagy elüti egy autó, vagy eltűnik, vagy már nagyon fázik már kint. És aztán meg jönnek a bajok, hogy hova tűnt a gyerek, vagy hogy mi történt vele.
Ha legalább be is engednék, akkor ő neki ne vegyen cigit, és legalább a gyerek biztonságban van.
Úgyhogy szerintem lehetne ennek értelme, és ne az utcán várjon a gyerek.

Viszont van még egy másik ami hát felhúz de nagyon. Ha már a kiskorúaknál tartunk, ha egy kiskorú lép be a traffikba (pl 17 éves és 213 cm magas). Ha nem ismerem az illetőt az a legelső, hogy: személyi igazolvány van-e? Ezt tartanám logikusnak, hogy kérdezzen rá, és ne féljen, mert aztán csak a baj lesz.
Szerintem ez a traffik törvény ez egy értethetelen rendszer. És úgy is megkapja a kiskorú a cigit, de úgy, hogy egy nagykorú barátja megveszi.
De azzal már nem, hogy egy üdítőért már ki is zavarják, mert nincs még 18 éves.
Amazónia64
Vendég

#7

2013-08-27 19:43

Már megosztottam véleményem, ismerőseim bizonyára olvassák, de indulataim oly mértékűek ekkora baromság miatt, hogy esetleg stílusom nem lenne megfelelő hangvitelű. Szóval úgy ahogy van, ez az egész undorítóan NAGY BAROMSÁG!!!!!! /nyilván a nem kis haszonra szert tevő tulajoknak (mert szerencsétlen alkalmazottak "szívnak" nap mint nap -  más a véleményük, de teszek jó nagyot rá!/

papa

#8

2013-08-31 06:11

A dohányos ember a világ legpofátlanabb embere mindjárt "ANYÁZIK", elvárja, hogy a nem dohányzó emberek is szívják bűzös leheletét, füstjét. Ideges lesz ha ezen jogát kétségbe vonják.
Tisztelet a kivételnek egyre többen vannak akik belátják sokkal jobb a "ÉLNI-ÉLNIHAGYNI" hozzá állás! Probléma ott kezdődik, hogy ha 18 év alattit is be engednek akkor ki is szolgálják cigivel lásd a csemegék stb.

Vendég

#9 Re: Re:

2013-11-13 18:09

#6: Anonim - Re:

Így igaz! A mai világban utcán hagyni a gyereket veszélyes!Ez egy hülye törvény,mert az a kiskorú,pl 17 éves...úgy is megszerzi a cigit,ha akarja.....nem ezen fog múlni! Én a gyerek védelmére írtam a petíciót,nem másért.! Hiába skapok hideget-meleget......én csak vigyázok az unokámra,és ha arra megyek,akkor evidens,hogy nem kerülök még egyszer a cigiért.....! Nem velem él,nem ő dohányzik (8 éves) és semmi kára nem származik ebből! Csak egyszerűen féltem kint hagyni az utcán.....még 2 percre is! A szexshopokat és az egyéb brutális,agymosó filmeket a tv-ben miért nem tiltja ez az ütődött kormány????Az sokkal ártalmasabb!!!!