Tiltakozás a nemzeti dohányboltból kitiltott gyermekek védelmére!

Anonim

/ #6 Re:

2013-08-26 17:59

Sziasztok! Bár még kevés a hozzászólás itt, de szeretnék mondani valamit én is. Bár nem dohányzó vagyok, de néha elküldenek a traffikba, hogy vegyek dohányt (általában a mamám szokott küldeni).

Azért ahol csak dohányt árul a traffik ott azt megérteném, ha nem engedik be a kiskorút, de ha pl olyan traffik is van, ahol mást is árulnak (pl üdítőt, vagy újságot, stb.) oda már mért nem engedik be a kiskorút? Mert ő csak mondjuk vett egy 1 Literes innivalót, hogy ne legyen szomjas. És mégis kiküldik, mert kiskorú. Sőt! Lassan jönnek a hűvösebb napok, az anya nem meri otthon hagyni a gyerekét, mert valamit csinálhat. Elmennek először a boltba, és aztán a traffikba, hogy monduk az anyuka megvegye a cigit, a gyerek meg közben várjon kint. (vagy feltehetnénk azt is, hogy vesz a mamának cigit.) A gyerek (pl legyen 5 éves), ő meg ott vár kint az utcán, ahol bármi történhet. Lehet hogy elrabolják, vagy elüti egy autó, vagy eltűnik, vagy már nagyon fázik már kint. És aztán meg jönnek a bajok, hogy hova tűnt a gyerek, vagy hogy mi történt vele.
Ha legalább be is engednék, akkor ő neki ne vegyen cigit, és legalább a gyerek biztonságban van.
Úgyhogy szerintem lehetne ennek értelme, és ne az utcán várjon a gyerek.

Viszont van még egy másik ami hát felhúz de nagyon. Ha már a kiskorúaknál tartunk, ha egy kiskorú lép be a traffikba (pl 17 éves és 213 cm magas). Ha nem ismerem az illetőt az a legelső, hogy: személyi igazolvány van-e? Ezt tartanám logikusnak, hogy kérdezzen rá, és ne féljen, mert aztán csak a baj lesz.
Szerintem ez a traffik törvény ez egy értethetelen rendszer. És úgy is megkapja a kiskorú a cigit, de úgy, hogy egy nagykorú barátja megveszi.
De azzal már nem, hogy egy üdítőért már ki is zavarják, mert nincs még 18 éves.