MAGYAR NŐK KÉRÉSE AZ AMBULÁNS SZÜLÉS BIZTOSÍTÁSÁÉRT


Vendég

#51 Re: Re:

2013-05-23 21:57

#49: Lány - Re:

A kórház nem hatóság, nem tarthatják bent a babát, ez BAROMSÁG.


Vendég

#52 Re:

2013-05-31 12:17

#25: -

Orvosként, és 3 fiúgyermekes anyaként értek egyet veled.


Vendég

#53 Re:

2013-05-31 12:18

#26: vendég -

Örömmel olvasom, hogy vannak még józan gondolkodású anyák kis hazánkban.


Vendég

#54 Re: Re: Re:

2013-05-31 12:29

#40: Anominus - Re: Re:

3 fiúgyermekem nevében köszönöm! Anyaként, teljesen egyetértek az olvasottakkal!


Vendég

#55

2013-06-03 13:37

Négy gyerekes anyaként, nőként olvasom a hozzászólásokat, és azon gondolkodom, hogy mennyire jó lenne meghallani és meghallgatni mások másfajta tapasztalatait. Ezek megélések, élményekből fakadó tapasztalások. Hála Istennek a kórházakban szülnek jól is. Azonban szülnek rosszul is. Akiknek egy-vagy több rossz élménye volt, azoknak azt gondolom joguk van más lehetőség után nézni. Ezt a lehetőséget a rendszernek biztosítani kell. Nekünk pedig még akkor is, amikor nem értünk egyet valamivel, el kell fogadni (és nem egyből ítélkezve félresöpörni), meg kell hallani ezeket a tapasztalatokat.

BVLDora

#56 .# 40 Re-

2013-06-04 12:29

Kedves 40-es!

Furcsa, hogy ilyen határozott véleménye van, mert ugyan honnan tudja egy férfi, milyen egy szülés, vagy a gyermekágy? Abból általánosít, hogy a feleségének milyen volt?

Én magának elvágnám 20 centi hosszan a hasát, egy litert vért kivéreztetnék, hogy jól gyengüljön le, nem hagynám aludni 72 óráig, majd utána reggel 6-kor felráznám, hogy nem szeretne-e életbiztosítást kötni a gyerekének? Kíváncsi volnék, mennyire tudna egy ilyen helyzetben ’lezser’ lenni… Ugye, mennyire megrökönyödnénk az ilyenen, ha egy vakbéllel frissen műtött emberrel csinálná valaki ugyanezt?

NEM az orvosi protokollok ellen lázadozunk, igenis minden anyukát és babát vizsgáljanak meg, kezeljék, ha besárgul, kövessék nyomon az állapotát, oltsák be stb. NEM a sokágyas szoba ellen van kifogásom, vannak dolgok, amiket el kell fogadni, még ha nem tetszik is. Az ellen viszont igenis lázadozom, ha hülyeségeket ismételgetünk évtizedek óta papagáj módra csak azért, mert ’így szoktuk’. Ahogyan #26 is írja: tényleg csak reggel 4-kor lehet hozni azt a vastablettát??? Egyes kórházakban a gyermekágyas részen nem hagyják becsukni a kórtermek ajtaját. Így viszont nem lehet pl. szellőztetni sem, mert ugye nem csinálok huzatot az újszülöttem feje fölé. Az állandó folyosói zsibongásról nem is beszélve. Íme egy újabb protokoll, ami az anyukák és a babák érdekét szolgálja?

Azért azt az eü-s dolgozók is tudják a szívük mélyén, hogy nagyon sok dolgot lehetne másképpen csinálni. Mert hogy ezekre szükség van, azt senki nem vitatja. A kérdés a HOGYAN. Egy kis emberséges hozzáállás hiányzik. Valóban vannak alternatívák, el lehet menni szülőotthonba is, de sokan vagyunk, akik a kórház ’biztonságát’ választjuk éppen a gyerekeink érdekében!

Vendég

#57 Re: Miért lenne kivitelezhetetlen? És éppen Magyarországon? Nem értem a logikát :)

2013-06-04 19:10

Sokat láttam már!

#58 Re:

2013-06-09 14:23

#36: -

Tisztelt 36-os hozzászóló.Ha esetleg tudsz olyan kórházat,orvost aki az ambuláns szülésben partner légy szíves jelezd felém. 3 hónapja keresek ilyen lehetőséget,de a lekezelésen,a kikérjük magunknak még az ötletet is stíluson kívül mást nem találtam.Sajnos kettő szülésemet tették pokollá.Így szerintem értehető,ha nem vagyok vevő az egészségügy lelkes ellátására.Egyébként nagyon sok anyuka igényelné a lehetőséget (nem az első gyerekesekre gondolok),hogy igenis haza mehessenek x óra múlva,és ne megfélemlítésben,fenyegetésben legyen része szülés után.


Vendég

#59 Re: Re:

2013-06-09 14:31

#49: Lány - Re:

Mert az biztos sokat segít a babának,hogy 3 napig anya nélkül lenne,és cukros vizzel itatnák.


Vendég

#60 Re: Re:

2013-06-09 20:16

#58: Sokat láttam már! - Re:

Én nem vagyok a 36-os, de próbálja meg a Szent István Kórházat. Nagyon jó a hozzáállásuk ehhez a dologhoz. Legalább is néhány évvel ezelőtt még így volt.


Vendég

#61

2013-06-10 10:41

Lányom első gyermekét otthon szülte, én adtam a kisfiúra sz első ruhácskát, a másodikat a kórházban, de este már otthon szoptatta, miközben én vigyáztam a nagyobbikra. Mindannyian egészségesek, azonnal tudtak szopni.

Vendég

#62

2013-06-10 14:05

Sok az elkeseredett anyai hang, már ami a "szülésélményt" és az első életnapokat illeti. De kérdem én: kellő alázattal állunk a születés csodája előtt?

Vendég

#63

2013-06-22 18:26

KAPJANAK INGYENES DANN-KÓR SZŰRÉSRE-LEHETŐSÉGET!!-és 4-dimenziós felvételre, ami kiszüri időben a beteg babát!!-TB.t-FIZETIK A LEENDŐ-VAGY MÁR GYEREKES ANYUKÁK, A SOPRONI KÓRHÁZBA IS 30.000 Ft.-a szűrés-mint privát! EZ SZÉGYEN!!

Vendég

#64 Re:63

2013-06-24 14:49

#63: -

A hangzásilag daun kór helyesírása: Down kór. A betegség szűrése legalább két alkalommal történik meg a várandósság ideje alatt-ingyenesen!

 

Aláírtam!

#65

2013-07-04 14:43

Négy gyermekem van, az elsővel 5 napot voltunk kórházban, éjjelre elvitték, szörnyű volt. A másodiknak elfertőzték a köldökcsonkját, így 6 napot kellett bent tölteni, de legalább 24 órában velem volt. A harmadikkal 3 nap után, saját felelősségre hazajöttünk, 24 órában velem volt ő is. A negyedikkel szó szerint kibalhéztam, hogy 24 óra után engedjenek haza. Minden szülés komplikációmentes volt, a babák is egészségesek voltak. Hulla fáradtan jöttem haza, és nem a szülés vagy a szoptatás miatt, hanem a kórházi "ellátás" miatt. Nem részletezem, megtették már mások! Ha bármi probléma lett volna, természetesen a gyermekeim és saját magam érdekében bent maradtam volna. Jó lenne, ha önálló felnőttként tekintenének a szülő nőkre, jelenleg egy utolsó senki a kórházakban. Még a takarítók is megmondják, hogy mit kellene csinálnunk...Sajnálom, de ez a tapasztalatom.

Vendég

#66

2013-09-12 10:18

Szerintem a választás lehetősége fontos! Amikor nincsen semmi probléma, akkor minek feküdjön bent az anya és a baba, főleg aki már nem is az elsőt szüli? Ez egy nagyon jó lehetőség lenne azoknak, akik otthon nem szeretnének szülni, mert igénylik a kórház biztonságát, de az egészséges babájukkal már hazamennének. Én sajnos nem mehettem volna haza, de ha komplikációmentes szülésem lett volna, akkor mindenféleképpen haza akartam volna menni. A kórházi tartózkodás pedig minden csak nem pihenés. Halálra szekálnak mindig felesleges kérdésekkel, hajnalban felvágják a lámpát és kezdődik a program dús nap. No a személyzetről nem is beszélek. Nekem szörnyű tapasztalataim voltak azalatt a 4 nap alatt. Nem is tervezünk több babát.

Vendég

#67

2013-09-16 14:15

Nagyon nem volt jó benn szülés után még 5 napig...aki átélte, tudja!

Vendég

#68

2013-09-16 14:20

Én támogatom ezt a peticiot hisz mikkor elsö gyemekemet szültem bizony nagyon rossz élményem vann sirtam hogy haza mehessek igaz még csak 18 éves voltam de lelkileg nagyon megviselt hogy bent kellet maradnom a korházban 5 napig föleg az elsö szülö nök érdekébe minden félekép jo lenne ez a megoldás Andi

Vendég

#69 Re:

2013-09-18 09:47

#13: -

"(...)jó lenne, ha végre az újszülött kerülne a középpontba és nem folyton a szülő nő és az ő szülés-élménye."

Oóóóó, én a doldognak anyafelőli végén egyfolytában úgy éltem meg, mintha minden a gyerekemről szólna, ami egyáltalán nem baj, örülök, hogy ennyien és ennyire vigyáztak rá, csak közben én, a kismama a minket kiszolgálók szemében holtsúly voltam, a természet kitolása, amiért ilyen kezdetleges módon oldja meg az élet folytonosságát: egy hülye nő van a gyerek körül...:)

Amúgy a kettő: anya és gyermeke élménye szét nem szálazható. Ami nekem rossz, az neki is.


Vendég

#70

2013-09-25 12:45

A probléma gyökere, hogy mindenki a saját érdekei mentén győzködi a másikat és a gyerek érdekeként lobogtatnak olyan dolgokat, amik messze nem a gyerek érdekei. Ha a kórháznak nem lenne anyagi érdeke, akkor az anya hazamehetne és nem izgatná a kórházat. Amint nem a pénz múlik ezen, rögtön változni fog a hozzáállás.
Aki a szülő nő érdekét különválasztja a baba érdekétől, az gondolkozzon kicsit el, mert a kettő abszolút nem választható el egymástól. Ha az anya jól érzi magát, kihat a babára ugyanúgy, mint a rossz. Tehát az anya igényeinek a tiszteletben tartásával adjuk meg a lehető legtöbbet a babának. Különösen, ha semmi komplikáció nincs. A gőg azé, aki soha nem szült (pl a legtöbb szülészorvos!) mégis jobban tudja mindenkinél, mi zajlik ilyenkor egy nőben! Én ötször szültem, mindegyik más volt, nekem aztán mondhatja kívülről bárki az okoskodását! Az én testemet én érzem és nem a doktorok!
A petíció szerintem arról is szól, hogy a nőket mennyire tekintik kompetens személynek a saját testükkel és a gyermekükkel kapcsolatban. Pillanatnyilag sajnos "69"-nek van igaza... Ezzel az erővel kötelezővé tehetnék azt is, hogy minden egészséges gyereket havonta vigyenek el a háziorvoshoz, mert hát ugye a szülő az hülye laikus, aki nem olvasta a szakkönyveket és esetleg képes lenne maga nekiállni és a náthából teával kikúrálni azt a szegény kiszolgáltatott gyereket...
Bocsánat a cinizmusért, de néhány hozzászólás ezt hozta ki belőlem.

Vendég

#71 Re:

2013-10-17 20:17

#8: -

Aki akar, továbbra is maradhat...


Vendég

#72 Re:

2013-10-17 20:25

#13: -

Az újszülött már így is középpontban van. Az a baj, hogy az anya igényei sokszor magasról le vannak potty... Ezt én is megtapasztaltam saját bőrömön... Ebben az országban az anyákba belerúgnak sokszor fizikai és lelki szinten egyaránt (fizikailag beléjük könyökölnek, "kitapossák" belőlük a gyereket előnytelen pozícióba kényszerítik... és még sorolhatnám, mennyi kellemetlenséget kell elviselniük az orvosok és a személyzet gőgje miatt, akik nem látják a szülő nőben az embert. Elég volt!


Vendég

#73 Re:

2013-10-17 21:09

#13: -

Az a helyzet, hogy az egész rendszer rossz, de nem lehet csak egyetlen láncszemet megváltoztatni. Igazad van, tapasztalt szem kell az újszülött "észleléséhez", és támogatás az anyának. Ezzel együtt, ma is, amikor az anyák egy része a 3. napon hazamegy, úgy ér haza, hogy szinte semmilyen segítséget nem kapott a kórházban, és otthon sincs neki túl sok. Szülészeten dolgozom, és frissen hazament újszülöttek családjának segítek. Látom, tapasztalom. A nagy kórházi osztályok alkalmatlanok arra, hogy jatrogén ártalom nélkül valósítsák meg a kisbaba és az új anya ellátását. Már a több ágyas szobában való lét, az apa kirekesztése, az "egy kaptafára" való ellátás is gondot okozhat, ami később, otthon csapódik le, és szoptatási problémákhoz (is) vezet, ráadásul az anya úgy ér haza, hogy egyáltalán nem érzi magát kompetensnek.
Amúgy a harmadik napon elbocsájtás szerintem a legnagyobb marhaság: ekkor sárgul be a baba, ekkor történik meg a tejbelövellés, ami átmeneti szoptatási nehézségekkel járhat. És ezen a napon az anya azzal van elfoglalva, hogy vadássza a saját és a baba záróját, pakol, csomagol, apa tűkön ül, takarítónő már kirakná őket, gyerek üvölt. Talán ha fél nap múlva hazaérnek. Ha azt az anyát, aki a hazamenést választja szülés után, már az első nap felkészült gyermekágyas nővér várná, és a kritikus napokon meglátogatná, akkor mindenki jobban járna. Nem hiszem, hogy ez többe kerülne, mint a kórházi ápolás.
És még valami. Sheila Kitzinger idéz egy anyát a Miért sír a baba? című könyvben. Az anya lejegyezte, hogy hányszor zavarták meg a nap folyamán az anya-baba kettőst (lázmérés, takarítónő, kisvizit, nagyvizit, látogatók, kaja, fürdetés, gyerekorvosi vizit, új paciens érkezése, vérnyomásmérés stb. ) Ha mindezt figyelembe vesszük, akkor már ez is elég ahhoz, hogy lássuk: a kórházi rendszer súlyos zavart kelt a baba-mama összehangolódásban, az igény szerinti szoptatás is szinte lehetetlen, hiszen a "beteg" alkalmazkodik  mindig.
Szó sincs gőgről. Éppen az újszülött sínyli meg ezt a helyzetet. Hidd el, ott vagyok, minden nap.

Cashmere

#74 Re: .

2013-10-18 08:22

#16: BVLDora - .

Szívemből szóltál! Kettőt szültem, szintén Fehérváron. Ez az egész még a kétágyas VIP-nek mondott szobában is gázos volt. Ha jól van anyuka és a baba, dönthessen az ottlétük felől!


Vendég

#75

2013-10-18 09:20

Nem hiszem, hogy valaha Magyarországon félelem, és megfélemlítés nélkül lehet majd szülni. A technokrata és népirtó hozzáállás, a programozott, már a várandósság áldásos állapotában elkezdődő megfélemlítésről sosem fognak lemondani. így nyomorítják meg a jövő nemzedéket a családokat és az Édesanyákat.
így válok programozottan irányíthatóvá a tömeg.
A tudatos kisebbség pedig sosem érheti el a kritikus tömegszámot.
Aláírom, mert egyetértek, de tudom, hogy ezzel semmit sem érünk el.
Aki szabadon akar szülni, annak láthatatlanná kell válnia.