Küzdjünk együtt! Ne vegyék el a beteg gyermekek támogatásait!
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
zs18
embertelen ez a döntés ,felháboritó,hogy az a gyermek aki eddig beteg volt,most ugyan nem gyógyult meg,de az uj döntés értelmében már nem számit betegnek.Ki érti ezt?Én már az ombudsmannak is irtam ennek érdekében,és minden lehetséges fórumot ki fogok használni,mert ez ige nagy érvágás a családoknak,akik általában minimálbéren élnek,és a gyermekük sem gyógyult meg
mert ha az orvos gyógyultnak nyilvánitja akkor a szülő boldog,de igy csak keserűséget érez.
Mi ma voltunk a kórházban felülvizsgálaton, ahol is közölték, hogy a gyermekem továbbiakban nem jogosult az emelt családi pótlékra. Nem értem gyermekem ITP-ben szenved, ami annyit jelent, hogy vérlemezke hiányos /"vérzékeny"/. Igaz, hogy erre a betegségre nincs gyógyszer csak ha nagyon alacsony a vérlemezkeszám akkor kerül kórházba és akkor kap hemoglobint. De miután 1 éve nem kapott hemoglobint /, így már a kormány szerint meggyógyult. Csak ne kapjunk el semmiféle fertőzést, vírust stb. mert akkor rögtön lemegy a vérlemezkeszám és vérzékenység lép föl. Folyamatosan méreg drága vitaminnal erősítjük az immunrendszerét, hogy minél kevesebb vírust, fertőzést kapjon el. Erre költjük az emelt családi pótlékot, és nem öltözködésre, szórakozásra stb. Akik ilyen döntést hoznak azoknak nincs beteg gyermekük, és fogalmuk sincs mi a küzdés.....
Emeljük föl szavunkat!!!!!! Lehet, hogy nem megyünk semmire, de legalább hallassuk hangunkat. Talán érezni fogják, hogy már nem élvezik az érintett családok támogatását a választásoknál. Ja és még egy gondolat: ha nem fogjuk tudni biztosítani a gyógyszereket, vitaminokat stb. a gyermekeink részére ,és kórházba kerülnek ezek miatt, akkor a kormánynak az olcsóbb lesz?????? Fáj a szívem, mindenkit magára hagy ez a kormány. Kivéve persze azokat akik a belső körhöz tartoznak. Hogy is mondta a FIDESZ "annyit érsz amennyid van"......??????!!!!!!
Re:
Én is mindenkinek írtam már, semmi értelme sincs. Amit ezek elterveznek, az úgy lesz, és kész. Egyszerűen nem érzem reálisnak, hogy megváltoztassák a rendeletet, ugyanakkor elfogadni sem tudom. Tehetetlennek érzem magamat, magunkat.
Re: Re:
Mármint, gyakorlatilag esélytennek érzem. Az EMMI-ből a válaszleveleükben nagyjából azt írták, hogy "remélik, hogy nem lesz olyan súlyos állapotú a gyerekem, hogy újra járjon neki a támogatás". Hát kösz.
Re: vendég
Igazad van vendég! Szüksége van minden családnak arra a kevéske pénzre. Egyébként én nem gondolnám, hogy a családok másra költenék a pénzt, mint amire a gyerekeknek szükségük van. Biztosan vannak már olyan családok, ahol a csoki nagy kincsnek számít. Tulajdonképpen ez a 23300 Ft /emelt csp/ mire is elég? Öltözködés /nő a gyerek/, étel /l liter tej jöbb minőség 220 Ft, hús 800-2500Ft/kg, alma 350 Ft/kg!!!!, burgonya 260 Ft!!!!!/ Lehetne ezt sorolni a végtelenségig ja és persze a lényeg a szülőknek arra már nem marad pénzük, hogy a gyerekeket programokra elvigyék. Nem láthatnak. nem tapasztalhatnak. Ingerszegény környezetben nőnek fel. Miért kellett ide jutnunk??????
szia nekem is van egy aszmás és egy süket néma fiam az melett még 3 gyermekem van egy fizetésböl élü
Re:
Neki még az sem kottyanna meg, mert olyan magas a parlamenti fizetése, amit mi elképzelni sem tudunk. Emellett pedig mindent mi fizetünk neki, az autójába a benzint, a gyereke diplomáját, mindent. Így könnyű a sorsukra hagyni a többieket.
| This discussion has been closed. |
Re:
#5: -
A 4 órás részmunkaidő jó is lenne, ha lenne. De sajnos a cégek ezt nem alkalmazzák vagy mész minimum 8 órába sőt heti 2-3 x12 órába és örülj neki, hogy van munkád. A beteg gyereked , hogy oldod meg azt már őket nem érdekli. 4 órás melós meg senkinek nem kell :(