Küzdjünk együtt! Ne vegyék el a beteg gyermekek támogatásait!

http://shimworld.files.wordpress.com/2008/06/inhalers.jpgHa van asztmás, vagy tartósan beteg gyermeked, akkor biztos Te is hallottál már róla, hogy elveszi a kormány az asztmás és más tartósan beteg gyerekektől is az emelt összegű családi pótlékot és ezzel együtt a többi támogatást is (MÁK kártya - utazási kedvezmény, hosszabbított GYES, közgyógy...)

Pedig egy asztmás gyermeknek napi szinten kell többfajta állandó gyógyszert szednie és, ha beteg, akkor még többet! Igen is rengeteget jelent ez a pénz, egy olyan háztartásban, ahol asztmás gyermek is él...

Így is sok olyan gyógyszert kell megvennünk, amire nincs támogatás, akkor legalább azokra legyen amik a legszükségesebbek!

Arról nem is beszélve, hogy egy asztmás gyermek sokkal gyakrabban betegszik meg, mint az egészséges társai. Így sokkal nehezebb mellette munkát találni, majd meg is tartani, hiszen a munkaadók nem szívlelik, ha sűrűn megyünk el betegállományba...

Fogalmam sincs, hogy el tudunk e érni bármit is ezzel a petícióval, de legalább próbáljuk meg!!! Kérem írja alá aki csak tudja!!!

Alakult egy facebook csoport is, kérem aki csak tud csatlakozzon!

https://www.facebook.com/groups/196870470459982/?fref=ts - Fogjunk össze tartós beteg gyermekeink jogaiért!

Köszönettel: egy 3 éves asztmás kisfiú anyukája.