TILTAKOZÁS A VECSÉS-BALASSAGYARMATI GÁZVEZETÉK MEGÉPÍTÉSE ELLEN!


Vendég

#1

2013-04-20 18:27

A környezet védelem számomra a legnagyobb dolog!
A O-ás körgyűrű miatt már így is rengeteg mezei állatnak az élőhelyét tették tönkre végérvényesen!{Ebből rengeteg ember, nagyon nagy haszonra tett szert}
Vecsésen a Lanyi tavat áprilisi hónapba kezdték sittel,szeméttel,veszélyes hulladékkal feltölteni.ekkor a Környezetvédőkhöz aláírásokkal, levelet írtam és a Polgármesteri hivatal környezetvédőjéhez,hogy állítsák le a feltöltést!Mint kiderült,a környezetvédő D.J-os indítványozta a tó és annak különleges madár és állat élőhelyének felszámolását!Most az egész egy sitt telep!A Tó utcán végig menve az aszfaltos úton 27Db.Békát számoltam meg kilapítva!Na ez a KÖRNYEZETVÉDŐ!!!!!!
Több kárt már nem szeretném,hogy érje a környezetünket,Magyarországot az Otthonunkat!!!
szetomi61

#2 kell ez??

2013-06-06 14:59

Tiszteletben fogják-e tartani az EU környezetvédelmi normáit, különös tekintettel a Natura 2000 területek védelmére?
A környezetvédelmi normák, különösen a Natura 2000 irányelv előírásai, mindenekelőtt a megfelelő hatásvizsgálatok elvégzésére és a védett élőhelyekre gyakorolt hatás minimalizálására vonatkozó rendelkezések teljes mértékben betartásra kerülnek. Az új rendszer az említett hatásvizsgálatok minőségének javításához is hozzá fog járulni, hiszen a környezeti kérdések a nyilvánosság és az érdekeltek eredményesebb bevonása révén már az eljárás korai szakaszában megfogalmazásra és figyelembe vételre kerülnek.

A biodiverzitás megőrzését és a környezet védelmét érintő jelenlegi előírások hatályban maradnak. Amennyiben egy igen fontos projektet az általa okozott káros hatások ellenére is szükséges megvalósítani, a döntéshozók megbizonyosodnak arról, hogy az engedélyt az a szállítási útvonal kapja, amelyik a legkevesebb kárt okozza, illetve hogy az adott szállítási útvonal nem helyettesíthető mással, valamint biztosítják, hogy életbe lépjenek a szükséges,
Natura 2000 irányelv szerinti kompenzációs intézkedések...és ekkor jön a kérdés.....ki dönti el?? ,,hogy mekkora kárt okozna???.....kompenzáció....minden cső közelében 500 m re lakónak fejenként 25 milla HUF környezetvédelmi bánatpénzt!!! küldöm a számlaszámom!!!

Vendég

#3

2013-06-18 09:14

30 méterre a lakóházunktól rakják le a vezetéket, aláírás, megegyezés, beleegyezés ,egyesség ....nélkül, és a kutyát nem érdekli! Ez így jól van????????