TILTAKOZÁS A VECSÉS-BALASSAGYARMATI GÁZVEZETÉK MEGÉPÍTÉSE ELLEN!

szetomi61

/ #2 kell ez??

2013-06-06 14:59

Tiszteletben fogják-e tartani az EU környezetvédelmi normáit, különös tekintettel a Natura 2000 területek védelmére?
A környezetvédelmi normák, különösen a Natura 2000 irányelv előírásai, mindenekelőtt a megfelelő hatásvizsgálatok elvégzésére és a védett élőhelyekre gyakorolt hatás minimalizálására vonatkozó rendelkezések teljes mértékben betartásra kerülnek. Az új rendszer az említett hatásvizsgálatok minőségének javításához is hozzá fog járulni, hiszen a környezeti kérdések a nyilvánosság és az érdekeltek eredményesebb bevonása révén már az eljárás korai szakaszában megfogalmazásra és figyelembe vételre kerülnek.

A biodiverzitás megőrzését és a környezet védelmét érintő jelenlegi előírások hatályban maradnak. Amennyiben egy igen fontos projektet az általa okozott káros hatások ellenére is szükséges megvalósítani, a döntéshozók megbizonyosodnak arról, hogy az engedélyt az a szállítási útvonal kapja, amelyik a legkevesebb kárt okozza, illetve hogy az adott szállítási útvonal nem helyettesíthető mással, valamint biztosítják, hogy életbe lépjenek a szükséges,
Natura 2000 irányelv szerinti kompenzációs intézkedések...és ekkor jön a kérdés.....ki dönti el?? ,,hogy mekkora kárt okozna???.....kompenzáció....minden cső közelében 500 m re lakónak fejenként 25 milla HUF környezetvédelmi bánatpénzt!!! küldöm a számlaszámom!!!