Védjük meg a Római-partot!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Védjük meg a Római-partot! petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#101

2013-02-21 08:50

Annyi minden tönkre ment ebben az országban, miért kell még több rosszat csinálni, hiszen a RÓMAI több mint 100 éve a budapestiek kirándulóhelye. Inkább jót tesznek a tőrvénytelen építkezőknek, minthogy megvédjék, hiszen olyannak kéne lenni mintha természetvédelmi terület lenne!
Domitianus

#102

2013-02-21 11:02

Megnézném azt az idiótát, aki ezt kitalálta. Nem rombolni, hanem értéket kellene teremteni, azt pedig megóvni, kedves "szakemberek". Aki erre nem képes, az válasszon másik szakmát. Már az is szomorú, hogy egy ilyen debil ötlet egyáltalán idáig el tudjon jutni. Nem engedünk!

Vendég

#103

2013-02-21 13:37

23 éve kajakozom ott
Római-Balatoni

#104 Re:

2013-02-21 13:40

#101: -  

 Ez ugyanolyan, mint amikor a Balaton déli partját eladták csókosoknak. Aligától Fenyvesig lehetne sorolni a partszakaszokat. Eladtak 80 nm parti földterületet úgy, hogy arra egy szerszámoskamrát lehetett - volna - felállítani, ezzel szemben a tulaj elkezdte feltölteni a területét befelé a vízbe. Lett is 1-2 éven belül kellemes méretű parti telke, amelyre fel is építette a kacsalábon forgóját. Miután ez mocsaras terület, a víz esősebb évadban a telkét is nyaldossa. Nem elég, hogy kisajátította a területet és magáévá tette, reklamál a lelkem, hogy engedjék meg a Siót, mert a telke víben áll. És lőn eredménye, mert a zsilipet megnyitják. A másik félmillió ember, vagy még több le van sajnálvan mert Döbrögi uraméknak így jó. Tudjátok, hány Döbröginek van feltöltött telke kacsalábonforgóval a déli parton? Tegyetek egy kirándulást, megtudhatjátok, megláthatjátok, letakarni nem tudják.

Legyen a Római üdülőterület, mint eddig volt, de legyen ugyanaz a Déli-part is!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A kisemberek nyaralóhelye!

csillaghegyi

#105 Re: Re:

2013-02-21 14:01

#104: Római-Balatoni - Re:

Ne keverjük ide a balatoni déli partot, az már egy kacsaúsztató sajna. Az északi balcsi part még tényleg szép! Azt kell megvédeni, ami még van. A Római part még eredeti állapotában pompázik. Ez a petíció arról szól. Rómaifürdő a kétmilliós főváros és agglomeráció egyetlen üdülőpartja és festői szépségű területe. Védjük meg, amíg lehet.


Vendég

#106

2013-02-21 14:29

Hajrá!

Vendég

#107 Re:

2013-02-21 14:41

#100: Vidra -

Semmire nincs garancia. Annyit tudunk mondani, hogy Somfai Ágnes és képviselőtársai a holnapi közgyűlésen szembesítik a fővárost a petíció eredményével, illetve több más hivatalos grémium állásfoglalásával, véleményével. Ezért minnél több az egyetértő aláírás, annál nagyobb a hatás. Osszátok meg és gyűjtsük a támogató véleményeket, védjük meg közösen a Rómait.


Vendég

#108

2013-02-21 14:51

Felháborító, hogy ebben az országban mindenre van pénz, ami a természetet pusztítja és idegen érdekeket véd. Nem akarok rabszolga lenni saját hazámban, ahol már sporteseményeken a magyar zászló és a magyar drukker is tilos. Elég volt.

Vendég

#109 Re:

2013-02-21 15:05

#91: -

Az uszodát simán bővítették, tehát a gát sem lehet gond.


Vendég

#110 Re: Re:

2013-02-21 16:29

#107: - Re:

Köszönöm a választ, az utolsó pillanatig osztom iratom legyen mit az "okosok" orra alá tolni! Ne hagyjuk veszni ezt a csodálatos helyet! Volt szó élőláncról. Azzal lesz valami? Ha lesz lehet rám számítani néhány barátommal együtt!


Vendég

#111 Re: Re:

2013-02-21 20:12

#109: - Re:  

 A FIDESS kormánynak az uszoda, a welness a mániája. No, meg a foci.

 

 


Vendég

#112

2013-02-21 22:08

Eleve nem lenne szabad ártérre építkezni, akkor gát sem kellene. Én az ártérre épült ingatlanokat bontanám l (a megfelelő anyagi ártalanítás mellett), a további építezést pedig büntetném. Gát helyett a kotrás lenne a megoldás, akkor még folyami kavics is lenne, és nem tűnnének el a fák. Én ugyan vidéki vagyok, de ekkora mértékű környezetpusztítás ellen országosan kellene fellépni. Lenne erre sokkal jobb mgoldás is, sőt, csak jobb megoldások léteznek ezt én mint környezetmérnök, és Magyarország legnagyobb szakmai blogmagazinjának környezetvédelmi vezetője is így gondolom, ezért írtam alá a petíciót.

Vendég

#113

2013-02-21 23:58

Ameddig a fővárosi polgárság pihenőhelye volt, ahol kedvére sportolhatott és élhetett, szórakozhatott, és nem, mint most, amikor az izraeli ingatlanberuházók szarért-húgyért megvásárolt "kikorrumpált" területe, akkor még nem védték gátak.
Nem!
Mert a magyart leszarták, a magyart bármikor elönthette az ár!
A betonfalak építéséhez Izraelben jobban értenek.
Ezt ott kell gyakorolni.
Ott egymás között, de nem itt! Az izraeli ingatlanbefektetők jól tudták, hogy amikor 2000 környékén a --Római parti-- sporttelepeket és pihenő övezetet szarért-húgyért megvásárolták, hogy árvízveszélyes terület.
A vételár is ilyen szempontok szerint lett kialakítva.
Mit ár? Alamizsna, júdáspénz.  2002-ben és 2003-ben egymást követő években is árvíz borította a területet.  300-350 ezer forintért árulták a lakások négyzetméterét (2002) A területen néhány fideszes politikus is lakáshoz jutott! Pl.: Borókai Gábor is. Ez ugye nem elhanyagolandó szempont. a jelenlegi döntéselőkészítési folyamatban!
Ha gátat akarnak építeni az egykori izraeli beruházók, akkor azt tegyék saját pénzügyi forrásukból, és ne a magyar adófizetők pénzéből! Hiszen a beruházók és a lakók is tudták, hogy árvízveszélyes szakaszon vásárolnak ingatlant! Ebben az ügyben sem a zsidó a hülye, és az aljas! Hanem azok, akiket a Római-parti ingatlanpanamában "kilóra megvettek".
Nyilvánvaló, hogy egy adott izraeli befektető oda megy, ahol ostoba és olcsón megvesztegethető szaremberekkel köthet üzletet. Olyan senkiházi ganajokkal, akiket "üveggyöngyökkel" kifizethet. Már éppen ideje lenne a Római-part ügyében felállítani egy parlamenti vizsgálóbizottságot. A Római-parti panama magyarországi, kerületi főkolomposai élen jártak abban az aljas játékban, amely által kiszorították a régi, még háború előtti is fennálló, klasszikus Római-parti sporttelepek és pici üdülők lakóit, egykori vízi-sportok kedvelőit. Számtalan egykoron ismert sportolót.
A főváros népét, egy maroknyi, korrupt, szemét társulat megfosztotta egy olyan Duna-parti szabadidős közterülettől, amelyet még a "Horthy-rendszer" is tiszteletben tartott.  Számtalan kísérlet volt arra, hogy a Római-part MAGYAR lakói tartós bérlet vagy különféle konstrukciók formájában megtarthassák a területet . De nem! Az akkori illetékes szarzsákok az egész területet átjátszották az izraeli befektetőknek.
Nos ! Ez ami fordítva elképzelhetetlen lenne Izraelben. TEHÁT! Nem 4 milliárd, hanem VIZSGÁLÓBIZOTTSÁG!

gázgyári

#114

2013-02-22 01:13

Mi itt lakunk közvetlenül a Római mellett. Izraelnek semmi köze ehhez a városrészhez. Ide épült egy lakótelep a Kádár-rendszerben, azoknak az ára is csillagászati összeg. Sem ez, sem pedig a rengeteg ősrégi családi ház, villa nem az ártérre épült. Az ártéren kisebb kertes házak találhatók, ezek az engedély nélkül felhúzott építmények. Bontassák le őket, miért kellett ezekre fennmaradási engedélyt adni? Majd a közelmóltban építettek a felvásárolt mesés kis csónakházak helyére egy-két kisebb, de méreg drága lakóparkokat. Aki azt kitudta fizetni, az építsen gátat magának. Ha valaki a Rómain akar élni, ami valóban Budapest kiemelkedő szépségű Duna parti területe, vegye meg a százmilliós telkeket, ne az ártéri 30 milliósakat. Akinek nincs erre pénze, menjen a Tisza partjára lakni, ott aztán zsákolhatja a gátakat. Egyébként tízévenként önt ki a Duna, azt pedig viseljék el az ártérre építkezők. NEM KELL A GÁT!!! Ennyi.
A gáttal egyszerűen nem szabad szétbarmolni  e csodálatos szépségű Duna parti szakaszt.


Vendég

#115

2013-02-22 11:01

Véleményem:A kerületi és a fővárosi önkormányzat vastagon oka a kialakult helyzetnek és hatalmi átfedés is van. (Tarlós volt a polgármester amikor a gyanús ingatlanfejlesztések történtek az ártéren most pedig főpolgármesterként a mobilgát szószólója)A Rómait jogszabállyal ki kellene venni e két elfogult szervezet kezei közül és tőlük független ,természetvédelemben jártas szervezet döntsön sorsáról.A megoldás tartalmazza a part rendezését is. Ne legyen tele bódékkal, ne engedhessék a szennyvizet direkt a Dunába ,legyen sétáló út és külön bicaj út. Közmunkások minden nap takarítsák!!!

római

#116 Re:

2013-02-22 11:24

#114: gázgyári -

Ezzel a mondattal maximálisan egyetértek: "A gáttal egyszerűen nem szabad szétbarmolni  e csodálatos szépségű Duna parti szakaszt."

Az a baj, hogy a négymilliárd rengeteg pénz, amit az ártérre építettek miatt a közpénzből a gátra akarnak költeni. Mint tudjuk, erről a beruházásról Tarlós úr nehezen fog lemondani, pedig megtehetné, a százévi polgármesterkedése után zsebre tett már éppen eleget.

Tarlós úr, mint III. kerületi, többre becsülhetné a természet szépségét, mint a harácsolást.

A meglévő nyúlgát a tisztességes körülmények között épült házakat maximálisan megvédte minden árvíz idején. Ezért köszönjük, nekünk nem kell a több milliárdos gát. Aki az ártérre építkezett, annak tudnia kellett, hogy mit vállalt. Jelzem, ki lehet bírni azt a jó pár évenként előforduló 20-30 cm-es vizet, ami ki szokott önteni az ártérre.

Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2013-02-22 11:27


magnes

#118 Tarlós hajthatatlan, nem érti, hogy jó tervet akarunk

2013-02-22 11:30

Ma a fővárosi közgyűlésben a Fidesz-Jobbik koalíció leszavazta az MTA tájépítészeti albizottságának állásfoglalásának figyelembe vételét. Eljöttek tüntetni a "civilek", akik közül az egyik rendező az a szállodatulajdonos, aki kitalálta a feltöltést. Voltak csónakházasok is, akik árvízvédelmet akarnak, de valójában fogalmuk sincs, hogy mik a tervek... Tarlós pedig hozta a szokásos demagóg riogató stílusát, de érvekre nem tudott érvekkel válaszolni és nem is akart. Én továbbra is azon fogok dolgozni, hogy nyomon kövessem a tervezés folyamatát, kikérem az erről szóló dokumentumokat!
római

#119 Re:

2013-02-22 11:31

#117: -

Magánügy. Itt egész másról van szó.

római

#120 Re: Tarlós hajthatatlan, nem érti, hogy jó tervet akarunk

2013-02-22 11:35

#118: magnes - Tarlós hajthatatlan, nem érti, hogy jó tervet akarunk

Tarlós úr azt nézze meg, hogy pár nap alatt a petíciót aláírta 4000 ember, és a Rómain 10 ezer fő lakik. Ha ez neki semmi, akkor vessen magára a következő választásokon!


Vendég

#121 Re: Re:

2013-02-22 11:44

#119: római - Re: ez a forrás honnan van ?? :O

 


Vendég

#122

2013-02-22 11:56

hányan voltak a gátmenetesek

Vendég

#123

2013-02-22 11:56

hányan voltak a gátmenetesek?

Vendég

#124

2013-02-22 12:16

A termeszetet megorizni kell, nem lerombolni!

Vendég

#125 Re:

2013-02-22 13:14

#123: -

Kb. harmincan. De a végén beszéltem a csónakházasokkal is, kimegyek majd még velük beszélgetni. Sokmindenben egyetértünk.