Mentsük meg a Madarász utcai Gyermekkórházat


Vendég

#76 Re:

2013-01-26 01:22


Vendég

#77

2013-01-26 01:23

egyetértek a kórház további működtetésével
Egy édesanya a sokból

#78 Jó kórház

2013-01-27 15:31

Már többször segítettek mindkét lányomnak. Kedvesek, segítőkészek. Miért kell minden jót tönkretenni? :-(
hedix01

#79

2013-01-28 14:45

Megmentették a lányom életét! Örökké hálás leszek érte !
Liza

#80 Re:

2013-01-28 18:50

#42: Giorgio -

Kedves Giorgio,ÉVA,kutya és társai!

Mint a kórház aktív dolgozója elvből nem állt szándékomban részt venni az itt zajló vitában,ugyanis még nem eszméltem fel a megdöbbenésből,melyet a kórház jövőjére vonatkozó értesüléseim okoztak....és igen,még nem látom át tisztán  a helyzetet.

Mindemellett elolvastam a hozzászólásokat(néhányuk bicskanyitogatóan tele van helyesírási hibákkal),és az igazságérzetem nem engedi,hogy elmenjek némelyük mellett szó nélkül.

Előre szeretném leszögezni,hogy senkit nem szeretnék(és nem is fogok)megbántani,csúnya szavakkal illetni,ez nem az én műfajom.

Többször utaltak arra,hogy Dukai György nem a valóságnak megfelelően nyilatkozott.Ezt szeretném megcáfolni,ugyanis Dukai György annak az írásos tájékoztatásnak a tartalmát fogalmazta meg,melyet minden sebészeti dolgozó a kezébe kapott!Dukai György nem hazudott,hiszen a tájékoztatás szerint áprilistól 20 ágyas lesz az osztály és nem lesz ügyelet!!!!!!!!!!!!

De:utána már volt ígéret más megoldásra,és én -naivan- bízom abban,hogy minden jóra fordul.

Tudom,nem bántani akarta a 70 év feletti sebészeket,de meg kell említenem,hogy egyikük országosan felülmúlhatatlan hasi sebészetben.Büszke vagyok rá,hogy vele dolgozhatom.

Nene

#81 Re: vendég

2013-01-30 09:43

#53: vendég - vendég

Kinek a pap,kinek a papné... ugyebár!-Még is elgondolkodtató, hogy a Heim Pál szomszédságában élő szülők miért döntenek mégis úgy, hogy inkább átutaznak a városon, de nem veszik igénybe az ottani szolgáltatást!!

varer

#82 Re: Re:

2013-01-30 17:13

#80: Liza - Re:

Mint már az elején is írtam, 5 éven át az osztály visszatérő betege volt a fiam. A baleset napján éppen Kerényi tanár úr ügyelt, így szerencsére azonnal a legjobb kezekbe került. Akkor csak ez érdekelt, és nem az ellűtó orvos kora, most is hasolóan gondolkodnék. Pár hét múlva Mona doktor kezelte a gyereket, Vele is maximálisan meg voltunk elégedve. DE összességében nem volt az osztályon olyan dolgozó, akire akár szakmailag, akár emberileg egyetlen rossz szót is mondhatnánk.

Abban pedig teljesen biztos vagyok, hogy AZ A MONDAT, amit Éva 'adott"Mona doktor szájába, az nem hangzott el.

Költöztető vállalat

#83 Naháááááát

2013-01-31 09:21

Kis érdekes adalék a szülők részére:
Költözik a Belgyógyászat, Csecsemő és Koraszülött osztály is....... Mi marad? A falak, a csempe, a magány

Gratulálunk!
Mi

#84 Ezt is lenyelitek......

2013-01-31 17:13

Tegnap felosztották a gyermeksebészeti ügyeleteket a következő kórházak között:
Szt.János Kh
OBSI
II sz. Gyermekklinika
I.Sz. Gyermekklinika
Heim Pál Kh
Bethesda Kórház

Ugyebár a médiában azt vallotta a Heim Pál Kórház Főigazgató Főorvos Asszonya, hogy azért vonják össze az ügyeleteket, hogy racionalizált legyen az. Na gratulálunk, sikerült racionalizálni. A Madarászt megszüntették, helyére beugrott a II. sz. Gyermekklinika. Oda ugye kell majd fizetni ügyeletes műtősnőt, rtg, uh szakorvost, anaeszteziológus orvost, asszisztenst, stb. És midőn minden aktív osztály elköltözik az intézményből mi marad? Semmi, illetve semmi olyan, amiből a XIII. kerület és vonzáskörzetének gyermeklakossága profitálhatna. Viszont széles mosollyal vezették körbe a Török nagykövetet az intézményben. Talán étterem, talán fürdő, talán pláza, vagy más szórakoztató egység lehetünk.
Madarászos

#85 Re: Ezt is lenyelitek......

2013-01-31 17:53

#84: Mi - Ezt is lenyelitek......

Sajnos,szóról szóra igaz minden egyes szó,amit a kedves kolléga(kolléganő) leírt!

Hihetetlen,hogy a 21. században ennyire mindegy egyes vezetőknek,hogy ez az intézkedés akár gyermekéleteket is követelhet!

Emlékszem néhány esetre,amikor a kórház közelségén,és a gyors ellátáson múlt minden.És emlékszem sok-sok olyan esetre,mikor más intézményben ellátott,és hazaküldött beteget villámgyorsan műteni kellett.Sok-sok kedves,elégedett szülő összehasonlító,a Madarászt dicsérő szavai is a fülemben csengenek,és emlékszem a megszámlálhatatlan,leírhatatlan,pörgős éjszakákra,mikor reggelig meg sem állt senki:ambulancia,osztály,műtő megállás nélkül dolgozott,senki nem panaszkodott,tette a dolgát.De el is lett látva minden beteg becsületesen!

Mindennek vége lesz,és senki,semmi nem pótolja majd:sem nekünk,akik tudtunk váll váll mellett együtt dolgozni,sem a beteg gyermekeknek ezt a családias,mindent a betegért-légkört nem fogják sehol máshol pótolni.

Nene

#86 Re: Naháááááát

2013-01-31 18:08

#83: Költöztető vállalat - Naháááááát

Bizony-bizony! Még jó, hogy csak pánikkeltés a cél!! HAZUGSÁG!! Minden szó igaz,költözik minden osztály, szépen csendben suba alatt bezárják az egészet!!

Nene

#87 Re: Ezt is lenyelitek......

2013-01-31 18:11

#84: Mi - Ezt is lenyelitek......

Mindenesetre pont megfelelő helyen fekszik minden szempontnak megfelelő terület! Fontosabb és magasabb szintű érdekek léptek előtérbe mint a gyerekellátás!!

Szintén Madarászos!

#88 A sorsunkat már eldöntötték :((

2013-01-31 19:18

Sajnos a hír tényleg igaz, tegnap voltunk osztályértekezleten ahol bejelentették, hogy hogyan osztották szét az ügyeleteket és hogy mely osztályok költöznek, vagyis minden osztály megy!
A török EÜ.miniszter és delegációja már csütörtökön megérkezett, hogy körülnézzenek egy kicsit:))
Előtte való nap volt kint a TV. Érdekes a törökök látogatásáról miért nem készítettek riportot? Azt már nem mutatták be a híradóba! Elkeserítő ez az egész! Egy már most biztos a Madarász április 1-től befejezte pályafutását ebben már meg egyeztek a nagy emberek:(
Tünike

#89 Madarász Gyermekkorház

2013-01-31 20:42

Édesanyám 38 éve a Madarász Gy. Kórház dolgozója! Ezen évek alatt rengeteg gyerkőcöt gyógyított és mentett meg!!!! Többször megszoktam látogatni munkaidőben és az esetek 95 százalékban csak köszönünk egymásnak és már mentem is! Tehát rengeteg gyermek és szülő veszi igénybe ezt a Gyermekkorházat!!!!! Kérek Mindenkit,aki olvassa az tiltakozzon a Kórház bezárása ellen!! Köszönöm.
detevi

#90

2013-01-31 20:43

Ebben a kórházban mentették meg kétszer az életem - még gyermekkoromban-. Mindhárom gyermekemet gyógyították már itt, és a két keresztlányomat is. Mindig meg voltunk elégedve mind az orvosok, mind a nővérek munkájával, emberségével.
Nem régen lett felújítva a kórház nagy része.
Nem is értem, hogy mi van???
György Dukai
A petíció szerzője

#91

2013-01-31 21:45

Újabb fejlemények!
A főigazgató múlt heti szavaival ellentétben, a Kórház sorsa meg van pecsételve.
Ma döntés született a Madarász ügyeleteinek szétszórásáról.
A Budapesti Gy.sebészeti osztályok vezetői határoztak, hogy ki fog a Madarász helyett ügyelni.
Továbbá meg nem erősített információk szerint a kórház osztályai a sebészet és az intenzív kivételével (onkológia, hematológia, belgyógyászat, trauma, csecsemő, koraszülött), a Heim Pál kórházba költöznek a Madarászból.
Mire kell a hely?


Részletek a Hazatérés Rádió oldalain hamarosan!
Madarászos

#92 Re: Mit tehetünk???????

2013-01-31 21:52

#91: György Dukai -

Valóban:mire kell a hely?

És mi mit tehetünk?

Várjuk karba tett kézzel a fejleményeket?

György Dukai
A petíció szerzője

#93

2013-02-01 01:40


Vendég

#94

2013-02-01 19:30

Minden hálám az ott dolgozó orvosok lelkiismeretes,emberséges munkájának!Az én fiaimat mindig meggyógyították!Bennük mindig bízhattam!Szükségünk van Rájuk!

Vendég

#95

2013-02-02 11:43

Gyalázat! Nem elég a mi életünk, már a gyermekeinkét is akarják. Dögevő hiénák.

Vendég

#96

2013-02-02 17:31

Nekünk közel van , kiváló orvosok vannak ,az Én fiamat is itt kezelték, bűn lenne megszüntetni.

Vendég

#97

2013-02-02 18:29

Bár nincs gyermekem de ez vérlázító!
Bogex

#98

2013-02-03 17:33

Kisfiamat is két éve a Madarász Kórházban műtötték. A sebészeten Mona doktor műtötte és mindenki maximálisan végezte a munkáját. Mindenki kedves volt türelmes, szakmailag, mind emberségből kiváló munkát végeztek.
Előtte és azóta is voltunk ott párszor és a körülményekhez képest mindig maximális figyelmet és szakértelmet kaptunk bármikor mentünk és hiába kellett várni, soha nem éreztük, hogy aznap már mi vagyunk az X-ik beteg, akit el kell látni.
Felháborító, hogy a . században nálunk ezt is meg lehet csinálni Magyarországon :(
nicknév

#99 Nem kérünk a Jobbikból!

2013-02-03 17:52

Fujj, ennél gusztustalanabb húzással nem lehetett volna előállni! Összebolondítani, rászedni több mint kétezer embert a gyerekekre való hivatkozással, utána pedig beállítani az embereket egy mocskos neonáci mögé. Arra nem lehet számítani, hogy a Jobbik megmenti a kórházat, hiszen semmi szavuk nincsen. Kizárólag arra volt jó ez az egész, hogy egy sajtótájékoztatón lobogtathassa ez a vérmagyar a nevünket. Kikérem magamnak ezt az eljárást! Soha többé nem fogok semmi ilyet aláírni.
Biztos????

#100

2013-02-03 18:17

#99: nicknév - Nem kérünk a Jobbikból!

Függetlenül attól, hogy ki indította a petíciót, ez nem a jobbikról szól. Ez egy gyermekkórház sorsáról, jövőjéről és nagyon szép múltjáról szól. Azok az emberek akik aláírták, azok sem a mögöttes ál politikai rátelepülésen gondolkodtak, hanem azon, hogy véleményt és pozitív megerősítést formáljanak egy jó ügy érdekében, egy olyan ügy érdekében, ami mögött ÉRTÉK van. Érték az anyagi értelemben (sok modern, korszerű gép, eszköz), érték humán szinten (szakemberek, akik szó szerint az egész életüket adták oda az intézményért). Ha Önnek van gyermeke, akkor tudja, hogy fontos lehet egy ilyen ügy támogatása. És nekem elhiheti: a hosszú évtizedek alatt egyszer sem futottam össze nácikkal a folyosókon, ahogy palesztín felkelőkkel sem, de vietkongot sem láttam.

Végszó: látogasson kérem egy másik oldalt, ahol faji, politikai, és egyéb nézeteit ecsetelheti, ha ezen ügy mellé már nem akar állni.