A Magyar Holokauszt-2014 Emlékbizottság részére

Gorcsev Iván

#776 Re:

2013-03-28 20:02

#772: papuska47 -

Nem szeretek idézgetni, linket bemásolni, de most mégis kivételt teszek.

Ez ugyanis nem összeesküvés-elmélet, nem hazugság, hanem - néhány héttel ezelőtti - tény.

"Itt jártak a németek!
Budapesten, Zuglóban jártak a náci tömeges kivégzések végrehajtóinak unokái!

Üzenetet, felhívást hoztak Magyarország és Európa számára! Ők keresztényként szembenéztek családjaik, apáik, nagyapáik tetteivel! 
Döbbenetes órák tanúi és résztvevői lehettünk a Radnóti Miklós gimnázium dísztermében a hétvégén. 
Magyarországon még soha meg nem történt módon mondták el az igazat nagyszüleik tetteiről magyar holokauszt túlélőknek és a hétvégi konferencia közel 200 résztvevőjének a tömeggyilkosok unokái. 
Egyikük, Barbel Pfeiffer egy olyan ember unokájaként jött Magyarországra, akinek feladata a szögesdrótok áram alá helyezése, a haláltáborok technikai felszerelésének megtervezése volt. Ő alakította ki a birkenaui vasúti rámpát. Unokája azért jött most Magyarországra, hogy elmondja az igazat családja múltjáról. 
A tübingeni TOS gyülekezet lelkésze, Jobst Bittner elmondta, hogy városuk múltjához tartozik Theodor Danecker neve is, aki a magyar zsidóság deportációját a németek részéről szervezte meg. Tübingen polgáraként, úgy érezte, el kell ezt mondania városa múltjáról. 
Ezt a találkozást, drámai párbeszédet a túlélők és a német elkövetők unokái között még szinte szavakba sem foglalhatjuk. Annyit tudunk, Magyarországon ilyen még nem történt. A német fiatalok megrázó vallomásai rést ütöttek hazánk feletti szürkeség és kilátástalanság felhőjén, amelyet a mi feldolgozatlan, kibeszéletlen múltunk, hárított és a másikra áthárított vagy letagadott felelősségünk okoz. 
Minket, magyar keresztényeket is ösztönöztek, hogy tisztázzuk és vállaljuk családjaink múltját az embertelenség, az evangéliumot meghazudtoló antiszemitizmus dolgában. 
Elmondták, ők megértették: nem építhetik jövőjüket hazugságokra, az elhallgatott múltra. Egy ország helyreállása, áldása, gyógyulása azon múlik, hogy az igazságot mondjuk ki családjaink történetéről. Jelmondatuk: Levesszük a hallgatás leplét!
Akik szerveztük és részt vettünk a találkozón, tudjuk: esélyt kaptunk, talán az utolsó és egyetlen esélyt, hogy az igaz beszéd meggyógyítsa Magyarországot is. 
"Egy erkölcsileg teljesen elrohadt alapzatra semmi nem építhető." (Ungváry Krisztián)

A találkozóra az Európai Unió által támogatott "Aktív Európai Emlékezet" program keretén belül került sor 2013 március 2-3-án a budapesti Radnóti Miklós Gimnáziumban."

 

 


Vendég

#777 papuska47

2013-03-29 09:39

Kedves Gorcsev Iván! Nem értem a nekem cimzett írást.Elég világos a megfogalmazás (úgy érzem) IGEN avagy NEM.Nem kell itt minden félét bele magyarázni.Ha a németek úgy gondolják az az ő dolguk .Mi magyarok gondolom választ hatunk IGEN avagy NEM . Mindenki döntse el maga.

mamuska63

#778 Re: papuska47

2013-03-29 09:59

#777: - papuska47 

 Persze. Ez lelkiismereti dolog. Van, akinek van, van, akinek nincs.


Vendég

#779 papuska47

2013-03-29 18:22

Az én lelkiismeretem tökéletesen tiszta.Az apám orosz fogságban volt, az öccse a don kanyarnál elesett.Senkitöl nem kaptam, és nem is kértem kárpótlást stb... Erröl ennyit.Úgyhogy nem kell itt lelki ismeretre hivatkozni.

Vendég

#780

2013-03-29 22:04

Nem fizetek mert nem vagyok bűnös !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Adót sem fogok fizetni többé !!!!!!!!!!!!!!!!!Elég volt !!!! Gorcsev fejezd be , a néped fogja megkeserülni ezt az erőszakos nyomulást. MENJETEK DOLGOZNI az ajvékolás helyett.
Gorcsev Iván

#781 Re:

2013-03-30 03:34

#780: -

Téged sem az eszedért szeretnek...

Megpróbálom elmagyarázni Neked, miről is szólt a bemásolt szöveg - bár tudom, hgoy reménytelen dologra vállalkozom, mert Te (és elv-barátaid) jelentős szellemi deficittel bírsz/bírtok.

Nos, baromira nem a kárpótlásról, sőt alapvetően az itt hozzászólók sem a kárpótlásról, pénzről beszéltek. Nyilván nem a 45 után születettek bűnösök az akkori dolgokban. /Bár, ha helyeslik azt, ami akkor történt, akkor áttételesen igen! Miként a Hozzád hasonlóan fenyegetőző sz.rháziak!/

A történet arról szól, hogy akik idejöttek, sajnálják, amit szüleik, nagyszüleik tettek saját honfitársaikkal, illetve más népek, zsidó vallású embereivel, akik csupán arról "tehettek", hogy a gólya éppen zsidó családba dobta őket. /Biztos választhattak.../

Nem, Tőled semmilyen formában nem igényelné senki a bocsánatkérést. /Mondjuk Neked és szellemi testvéreidnek a világtól kéne elnézést kérnetek, hogy ilyen mentalitással stb. éltek - élve születtetek.../ Egy VALÓBAN keresztény magyar, megfelelő intelligenciával - esetleg némi empátiával - azt mondja: "sajnálom, hogy a honfitársaimat táborokba hurcolták, hogy ott gyilkolják meg őket, hogy a nyilas/náci csürhe itt is lemészárolta, a Dunába lőtte őket stb., csupán azért, mert más templomba jártak, másban hittek". Ennyi, és nem több! Ám ahhoz, hogy ezt megértsd, mind szellemileg, mind erkölcsileg, az emocióról már nem szólok, alsó hangon harmincnál magasabb IQ-val bírntok. Akár összesen is!

Gój

#782 Re: Re:

2013-03-30 08:54

#781: Gorcsev Iván - Re:  

 Iván, gratulálok, ez volt a beszéd!!! Ha ebből sem ért, akkor nincs mit magyarázni. Sajnos vagy egy olyan érzésem, hogy nem ért belőle. Attól még amit leírtál, nagyon igaz!

Árpád vére

#783 Vissza a petícióhoz!

2013-03-30 12:03

Kedves magyar emberek!
Fejezzétek be a mocskolódást és az értelmetlen vitákat az ide írogató magyargyűlölőkkel. Az, hogy ők minősítgetnek minket, akik magyarul, a magyarságért élünk, teszünk, szomorú bizonyítvány róluk.
Ezt a fórumot használjuk fel inkább arra, hogy ebben a kérdésben minél tisztábban lássunk és ha társaságban ez beszédtéma, akkor értelmesen, tényszerűen tudjunk hozzászólni vagy éppen felvilágosítani a környezetünket:

1./ A magyar nép kollektíven bűnös-e?
2./ Ki volt a felelős a zsidó deportálásokért, ha már kénytelenek vagyunk e kérdéssel foglalkozni, mert a "magyar" kormány és az itteni és a nemzetközi zsidó szervezetek ránk akarnak erőltetni egy bűnbocsánatot?
3./ Magyar ügy-e a holokauszt avagy van nekünk (sajnos volt/van, nem is egy) saját holokausztunk?

A válaszok, gondolkodást generáló gondolatok:

1./ Erre a petíció valamint a "http://magunkfajta.hu/t-m-e/magyar-holokauszt-2014-a-magyar-holokauszt-2014-eml%C3%A9kbizotts%C3%A1g-r%C3%A9sz%C3%A9re" honlap oldalon található írások egyértelmű választ adnak!

2./ Erre néhány morzsa található a sok más bizonyíték mellett szintén a fent jelzett honlapon (pl. John Flournoy Montgomery II. világháború idején hazánkban szolgáló amerikai nagykövet kinyilatkozása a magyarok hősi ellenállásáról Hitlerrel szemben: '1944 márciusáig – írja – Magyarország volt az egyetlen európai ország a Pireneusoktól keletre, ahol a zsidók élete biztonságosnak volt tekinthető.'). E témához azért meg kell említeni és nyomatékosan kiemelni, hogy cáfolhatatlanul még a zsidók részéről a legaljasabb támodásokat kapott Szálasi Ferenc és több nemzettestvére is bizonyítottan megvédte a zsidókat. Szégyenteljes, aljas megtévesztés azon itt írogatók részéről, akik mindezzel tisztában vannak, hogy ezt elhallgatva gyalázzák a talán épp saját őseik életét megmentő magyar embereket. Kiemelten ajánlott e kérdésben a román történész, Ion Coja írása, amely szintén a megadott honlapon található. Nem szabad keverni a "mezei" zsidót a cionista zsidókkal! Mint a közelmúltban nagy csinnadrattával kezelt cigánygyilkosságok kapcsán is értelmes, gondolkodó ember azonnal rájött, hogy ez provokáció volt!

3./ A magyarságba nem integrálódott (azaz a Szent Korona eszmerendszerével nem azonosuló, békés egymás mellett élésre képtelen, Magyarországot kiárusító, eláruló, az itt élőket gyilkoló, gazdaságilag tönkre tevő), magukat külön fajnak tekintő bevándorló népek problémája NEM a magyarság problémája. A bajt maguk keresték maguknak. A zsidósággal szembeni gyűlöletbe kifejlődött német magatartásról Benjamin Freedman zsidó(!) 1961-es beszéde mindenképpen útmutató és cáfolhatatlan!
Nekünk, magyaroknak sajnos számos történelmi eseményünk lenne, amiről meg kellene emlékeznünk, akár csak a közelmúltban történt Trianon utáni vagy a II világháború alatti-utáni magyarellenes pogromok. Mindezek egyikéről, a kisnyérfalvai vérengzésről a kuruc.info-n olvashattok (http://kuruc.info/r/26/110026/) egy sorozatot.

Tehát kedves magyar emberek! Nosza, foglalkozzunk magunkkal, építsük tudásunkat, öntudatunkat, akár közösségünket is, lássunk tisztán és mielőbb cselekedjünk együtt úgy, hogy ne csak "dumaparti" legyen egy probléma.
Ne foglalkozzunk a primitív, agymosott, tudatlan kollaboránsokkal, provokátorokkal, az áltudományos, hazug háttérből, fél igazságok szerint érvelőkkel.

Ahogy ezen oldal szégyenletes "díszpéldánya" megjegyezte: majd megunják és elhagyják ezt az oldalt.

A témához a summázott álláspontom:

NEM VAGYOK BŰNÖS!

NEM KÉREK BOCSÁNATOT!

NEM FIZETEK KÁRPÓTLÁST!

Ennyi!

A magyarok Öregistene és Boldogasszonyunk legyen velünk!

Gój

#784 Re: Vissza a petícióhoz!

2013-03-30 13:57

#783: Árpád vére - Vissza a petícióhoz! 

 Ha azt mondom, hogy hülye vagy, akkor becézlek, de nem mondom, mert meg sem érted agy hiányában, azaz agyatlan vagy. Én igazi magyar vagyok, te agymosott senki.

Gorcsev Iván

#785 Re: Vissza a petícióhoz!

2013-03-30 14:37

#783: Árpád vére - Vissza a petícióhoz!

2. Ne keverjük már a magányos hősöket és az állami hozzáállást!

Ja, szerintem is, Szálasinak posztumusz Nobel-békedíjat kéne adni, sőt fát is kéne ültetni a Yad Vashem kertjében, a Világ Igaza címről nem is beszélve! Gondolom a Dunába lövéssel és hasonlókkal védték Szálasiék a zsidókat, meg azokat, akik nem álltak be a sroba és emberek maradtak azokban az időkben is!

 

3. Sok mindent elfogadok, de a Szent Korona tan, főként ma, finoman szólva is lejárt. /Miért nem inkább a honfoglalók pogány istenei számítanak etalonnak?/ Azt kéne felfognod, hogy akiket elvittek, szinte mind magyarnak vallotta magát, s mellesleg zsidó vallásúnak. /Bár nem kevesen már a zsidósághoz sem kötődtek, legfeljebb annyiban, hgoy valamely felmenőjük zsidó volt. Közismert, rengetegen ekkor szembesültek igazán a zsidó nagyszülőkkel.../

Bármily meglepő, egyetértek: meg kell emlékezni Trianonról és sok minden egyébről, de van egy határ. Emlékezni és nem a mai napig gyűlölködni. /Csak mellékesen jegyzem meg, hogy Trianon sok egyéb mellett, pont a hasonló hozzáállás miatt történt, mert még akkro is gőgösen, a kisebbségeket lenézve osztotta az észt a magyar politikai vezetés.../

S igen, a mai napig hiányolom, hogy nincs egy nap, amikor pl. a Rákóczi szabadságharcra emlékeznénk. Pedig nem csak '48 előfutára volt, de sok mindenben meg is előzte (Habsburg-ház trónfosztása stb.)

 

Az a gond, hogy aki bár nem gyűlölködik, - mint Ti, - viszont másként mer gondolkodni, az számotokra ellenség és üldöznétek, vagy... Azt hiszem kiválóan éreznétek magatokat Madách falanszterében, ott mindenki ugyanolyan, ott mindenki ugyanazt csinálja, s ugyanúgy. Ráadásul nincs önálló, csak egy, elfogadott gondolat (hit). Köszi, én nem szeretnék ilyen országban élni. Szeretném, ha lehetne véleményem, még akkor is, ha azzal esetleg egyedül maradok, ám ezért ne akarjanak bevagonírozni...

 


Vendég

#786 Re: Vissza a petícióhoz!

2013-03-30 16:48

Válaszok a kérdéseidre:

1. A magyar nép sem kollektíven sem egyénileg nem bűnös. Nem fog fizetni mert nincs miért.

2. Senki nem bűnös a zsidók deportálásáért. Hitler munkatáborokban próbálta a zsidókat megtanítani a munkára és munkavégzésre nevelni. Nem sikerült neki sajnos.

3.Van saját holokausztunk. Trianon például. Kik is adták el az országunkat asztal alatt !!?? A magyar nép azonban nem követel pénzt és bűnbocsánatot. Szomorú szívvel gyászolva de tovább lép és folytatja az életét. Tisztességes munkával tartja el magát .

#783: Árpád vére - Vissza a petícióhoz!

 

Gój

#787 Re: Re: Vissza a petícióhoz!

2013-03-30 18:55

#786: - Re: Vissza a petícióhoz! 

 Neked még a BAROM is símogató jelző. Símogatni pedig nem akarlak.

Árpád vére

#788 Re: Re: Vissza a petícióhoz!

2013-04-01 14:24

#786: - Re: Vissza a petícióhoz!

Úgy gondolom, Te beszélgető társ vagy...

A mai világban sajnos a szar, mocsok mindenhol felüti a fejét, sőt, el is árasztja a világot. Itt is.

Kikerüljük vagy eltakarítjuk...


Vendég

#789 Re: Re: Re: Vissza a petícióhoz!

2013-04-01 14:34

#788: Árpád vére - Re: Re: Vissza a petícióhoz! 

 Otthon kell elkezdened a takarítást.

Árpád vére

#790 Epilógus

2013-04-01 14:37

Aki a magyar nép igazságtalan megbélyegzése ellen indított akció kapcsán egyfolytában a zsidókon kesereg, a magyar nép érdekében kiállókat sértegeti, az hiába ír, beszél magyarul, az nem tartozik a magyar nemzethez. Aki érti, érti, aki nem, nem.
emberbarát

#791 Re: Epilógus

2013-04-01 15:21

#790: Árpád vére - Epilógus 

 Értelek én, nem vagy jóember, csak két lábon járó. Gonosz ember vagy, fasiszta.


Vendég

#792

2013-04-01 17:42

A férjem vállalkozó. Pár napja kapott egy csekket amit reklámért kellett volan befizetni amit soha nem írt alá szerződésben. Tegnap ezen cég 1. 5 millio birságot kapott csalásért félrevezetésért. A média ezt több TV -adón tette közhírré. (Az ügyvédem szerint jogtalan a cég nevét leírni jogerőre emelés előtt.) Szerintem mindenki tudja miféle zsidó cégről van szó aki tisztességtelenül akart PÉNZ-hez jutni.Vigyázzatok vállalkozók !!!!!!!!!!!

Vendég

#793 Re: Re: Re: Re: Vissza a petícióhoz!

2013-04-01 17:46

#789: - Re: Re: Re: Vissza a petícióhoz!

A te otthonod izraelben van. Húzz pucolj oda és takarítsd  a beszáradt vért amit kiontottál már évtizedek óta te gonosz ivadék.


Vendég

#794 Re: Re: Epilógus

2013-04-01 18:35

#791: emberbarát - Re: Epilógus

Te nem vagy jó ember mert a csalót szélhámost megnyomorítót pénzéhes vérszomjas fajtársadat támogatod. A büntetésed hamarosan megkapod. Közeledik.


Vendég

#795 Re:

2013-04-01 18:42

#792: -  

 Én a legaljasabb csalókat nem zsidók között keresem, miután nem ott vannak.


Vendég

#796 Re: Re: Re: Re: Re: Vissza a petícióhoz!

2013-04-01 18:44

#793: - Re: Re: Re: Re: Vissza a petícióhoz! 

 Fasiszta vagy, az is voltál, az is leszel. Én magyar vagyok és jóember, a hazám Magyarország.


Vendég

#797

2013-04-01 19:51

795 és 796 Még mindig itt vagy és árasztod a faggyúszagot ??!!Menjél már dolgozni is, modjuk holnaptól.A holokamu pénz csak holnapután érkezik.

Vendég

#798 Re:

2013-04-02 07:27

#797: -  

 4711-est használok. Konzervatív, örök illat, a kölnik kölni kölnije, Köln a hazája.

Te meg változatlanul bunkó vagy, megmaradtál juhásznak, hisz ismered a szagot, a faggyúszagot.


Vendég

#799 Re:

2013-04-02 09:55

#792: -  

 Köszönjük az információt. Az igazi magyar nem lenne képes ilyesmire.


Vendég

#800 Re: Re:

2013-04-02 09:57

#799: - Re:  

 Csak ők képesek ilyesmire. Saját tapasztalat.