A közoktatásért!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) A közoktatásért! petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#276

2013-02-02 11:07

38 évet tanítottam. Ez a múltam megcsúfolása!
Művelt

#277 Re:

2013-02-02 11:14

#276: -  

 Ezt elhiszem. Minden tiszteletem a 38 évért, nekem egy évig sem menne, még akkor sem, ha képesítésem lenne.

tanerő

#278 FIGYELEM!!!

2013-02-02 13:32

A PDSZ jövő péntekre tiltakozó sétát tervez!!!! Nézzétek meg a facebook-on! Valami elkezdődhetne...
Elkeseredett

#279

2013-02-02 15:40

http://mindenkiterint.postr.hu/egy-tanar-mindennapja

Olvassátok el!
Az iskola nevelő ereje... Ezen az se változtat, ha a közoktatási törvényt átkereszteljük köznevelésire, meg az se, ha a gyerek délután négyig iskolában van, és az se, ha erkölcstant tanul.Én az ország másik végén dolgozom, de mintha a mi gyerekeinkről szólt volna a levél. Néha úgy érzem, lehetetlen dolgokat várnak el a pedagógusoktól.
tanerő

#280 egy tanár mindennnapja, igaz!

2013-02-02 16:21

Végre valaki őszintén leírta a problémákat. És nem csak ennyi van! Lassan a tanórák fele a fegyelmezéssel megy el, és ha ezt szóvá tesszük valahol, azt mondják, a tanár hibája. Tényleg? Tudják, hányszor hallom szülők szájából: "Mit csináljak, otthon sem bírok vele?!" Nekünk viszont bírni kell, 40 különbözővel egy osztályban! Ebbe belegondol valaki néha??? Mindig az jön ki a reformokból is, hogy a tanárt kell ellenőrizni, nevelni, retorzió alá vonni. Pedig lassan az idegrendszere megy rá az oktatásban dolgozóknak, legalábbis azoknak, akik nem tudnak becsukott szemmel és füllel járni. Arról nem beszélve, hogy bárki bejön az utcáról, és megkérdőjelezi a tanári munkám szakmailag. Fellebbez a dolgozatjegy ellen, elmondja, hogy nem jók a módszerek, és ami új divat: feljelentget az igazgatónál. Egyszer egy híres, és eléggé keményszavú pszichológustól halottam: A pokol már elkezdődött a gyerekek nevelésében... De ezt csak mi, tanárok vesszük észre?

Vendég

#281

2013-02-02 16:47

Nagyon szomorunak tartom ami törtenik.A pedagogusok feladata a gyermekeket tudasanyaggal felvertezni es nevelni hogyan kell egymassal egy közössegben elni.Ehhez mindenkeppen rendezett körülmenyekre,nyugalomra van szükseg,mertha minden percben a fejem fölött ott lebeg,hogy mi jön a következö pillanatban,akkor azt hiszem ez igen nehez.Hogy ez egy sikertörtenet-e??Nincs kitöl kerdezni,mert ezt "ö es a kormany erröl 100%-ban" elhiszi.Hallottatok mar tölük olyat, bocsi,ezt elrontottuk, de kijavitjuk!!Erre nem kell varni.Nekünk kell cselekedni a jövö ev tavaszan.

Vendég

#282 Re:

2013-02-02 19:39

#245: -

Kedves Fidióta!

 

Nézz már utána, ki az a G. Birnbaum és A. Finkelstein, mióta dolgoznak a fidesznek, és melyikük specialitása a negatív kampány!?

 

Naiv bizakodó

#283 Re: Re: Re: Re: tenni kell

2013-02-02 20:43

#231: Elkeseredett - Re: Re: Re: tenni kell

Hasonló problémákkal küzdünk, gondolatok gyötörnek minket is. Van, aki ráadásul fennhangon szidja a szakszervezetet, hogy nem csinál semmit. Csak egyet felejtenek el: a szakszervezet csak annyit ér, amennyit a tagsága, annak aktivitása. Hiszen ha a szakszervezet/ek közös fellépésre hívnak minket, tagokat és csak töredékünk mozdul, mond le a hétvégi programjáról, súlytalanná válik. Nem veszik komolyan, hiszen nyeregben vannak a törvényalkotók. Pontosan tudják, hogy birkaként viselkedünk. Az, aki nem áll ki a saját és a pedagógusközösség érdekeiért, legalább hallgasson, hiszen semmit nem tett azért, hogy ne lehessen velünk ezt megtenni. Tényleg nem tudom, mi kell ahhoz, hogy végre felemeljük a hangunkat.

És nem tudom. lehet-e elég nyomást gyakorolni, ha csak szabadidőnkben tüntetünk.

?

Elkeseredett

#284 Re: Re: Re: Re: Re: tenni kell

2013-02-02 21:36

#283: Naiv bizakodó - Re: Re: Re: Re: tenni kell

Sztrájk kellene. De a törvény szerint - ha jól hallottam - 7x(!!??) kell a szakszervezetnek egyeztetni a kormánnyal, mielőtt sztrájkolnánk. Most már csak a PDSZ van talpon, neki kellene megszervezni a sztrájkot. Nem vagyok szakszervezeti tag, de csatlakoznék. De vajon lesz-e felhívás? És ha igen, mikor? És ha igen, akkor ki csatlakozik? Ha a pedagógusok még egy petíciót sem mernek aláírni, ki fog csatlakozni a sztrájkhoz? Akkor pedig, ha gyávák leszünk sztrájkolni, tényleg csak a csöndbenmaradáshoz lesz jogunk.  Pedig ha összefognánk, és nem négyezren (mint ahányan aláírtak), de több tízezren sztrájkolnánk, nemigen tudna velünk mit kezdeni a kormányzat. Annyi embert nem rúghatnak ki.

egyanya

#285

2013-02-02 23:25

#44: szkeptikus - Re: Re: Re:

Jajajaj, Rózsi néni csak ne tanítson!

Nem szeretném a közoktatásban hagyni a gyermekeimet!!! Alternatív iskola nálunk nincs elérhető közelségben, az otthonoktatás pedig anyagi okok miatt nem megoldható tovább. Teljes patthelyzet. A remény hal meg utoljára...

Remélem, hogy a kormányváltás után ténylegesen átlakul az oktatáspolitika. Szülőként én fölösleges tudásanyagtól és frusztrált, félelemkeltő tanároktól mentes iskolát szeretnék, ahol első és mindenekfeletti a gyermek és annak tudásvágya, amire lehet építeni. Az iskolában a gyermek korához, életkori sajátosságaihoz igazodó tanítást várnék el. H. R. nem is értené, hogy mire is gondolok...

Elkeseredett

#286 Re:

2013-02-02 23:37

#285: egyanya -

"H. R. nem is értené, hogy mire is gondolok..."

Tényleg nem. Én történelmet tanítok. Itt az a helyzet, hogy a megtanítandó tényanyag az előző 110 %-a. A ráfordítandó idő pedig csökkent. Az ötödikesnek meg kell tanulnia a hatodikos tanyag első félévét is  (tehát másfél évnyi tananyagot!), a hatodikosnak a hetedikesét,  a hetedikesnek a nyolcadikosét. Mert a nyolcadik év második félévében médiaismeretet, gazdálkodási ismereteket, állampolgári ismereteket kell tanulnia. (Ezt nekem kellene tanítani. De az állampolgári ismereteken kívül nemigen értek hozzá! :)

Előre látom a rohamtempót, ahogy próbálom a  gyerekekbe gyömöszölni a sok "tudást". hogy aztán néhány hónap múlva elfelejtsék, mert gyakorlásra, ismétlésre, bevésésre nem lesz idő. Ahogy játékra, kutatásra, gondolkodásra sem.

egyanya

#287

2013-02-03 00:08

#286: Elkeseredett - Re:

Drága elkeseredett Tanár Úr / Tanárnő!

Mi, elkeseredett szülők Önök mellett állunk! Az oktatás közös ügyünk! A gyermekem iskolájában nem tudom elmondani a gondolataimat, mert nem tudom, hogy mi lenne a reakció. Ez már politika, amit én nem vihetek ba az iskolába. Honnan tudják meg a tanárok, hogy mellettük állunk? ...

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2013-02-03 00:59


csakazértis

#289 Re: Re:

2013-02-03 07:25

#286: Elkeseredett - Re:

"Mert a nyolcadik év második félévében médiaismeretet, gazdálkodási ismereteket, állampolgári ismereteket kell tanulnia. (Ezt nekem kellene tanítani. De az állampolgári ismereteken kívül nemigen értek hozzá! :)"

Hozzá nem értés?

Ez nem szempont! Tessék megnézni az oktatás irányítóit!

Tudorka2

#290 Re:

2013-02-03 09:34

#287: egyanya -

Kedves "Egy anya"! Miért Ne vihetné be az iskolába a problémáját??? Az iskolákban nem kampányolhatnak PÁRTok, de a szülőknek muszáj mindent felvetni, amit problémának látnak. A szülői munkaközösségek összeírhatják, h mi a bajuk, s azt egyrészt továbbíthatják az igazgatónak, az illetékes felügyelőnek, a  Klebersberg központnak és ha szükségesnek tartják, akkor a sajtónak is. A civil érdekérvényesítés teljesen természetes egy demokráciában, intézményektől függetlenül. A véleménynyilvánítás szabad. Ebből kell kiindulni. Ráadásul a szülők sokkal könnyebb helyzetben vannak, mint a tanárok, hisz nem az állásukkal játszanak. A tanárok esetében az a probléma, hogy egy elbocsátás mögött esetleg meghúzódó politikai indokot nehéz bizonyítani, bár nem lehetetlen.

Mindegy szülő, diák vagy tanár: bárkik kezdenek akcióba fontos, hogy minden probléma konkrét és dokumentált legyen. helyben kell elkezdeni cselekedni. Rajta! Olyan természetesnek kellene lennie annak, hogy fellépünk az érdekeinkben minden lehetséges törvényes eszközzel, hogy nem kertelünk és elmondjuk a véleményünket, mint a levegővétel. Elmúlt a Kádár rendszer, fenébe a zsigeri görcsökkel, ne húzzuk magunkra, ami nem lenne, ha nem félnénk végre élni a törvényes jogainkkal.

kréta

#291 megfélemlítés

2013-02-03 10:41

A kormány megmutatja "hatalmát" azzal, hogy egy hétvégére fizetés nélkül hagyta a pedagógusokat. Ezzel lehet igazán, kézzelfoghatóan megfélemlíteni a tanárokat. Ezt mindenki saját bőrén érzi... Szomorúan gondolok kollégáimra, akik ebben a randa időben - behúzva fülüket-farkukat" - nézik az üres hűtőt, s próbálnak vasárnapi ebédet tenni családjuknak az asztalra. "Tartalékoljunk" - olvashattuk az elmúlt héten a neten. Nincs miből. Várjuk minden hónapban a fizetésnapot, mint a Messiást. A nemzet napszámosait is a fizetésen lehet megfogni. Ezért nem csatlakoznak a petícióhoz, s nem mutatnak sztrájk-hajlandóságot. Van aki ki is mondta: neki az az egy nap fizetés nélküli nap is számít, ő biztosan dolgozni fog a sztrájk alatt.
Kegyetlen ez a frusztráció. Készülnöm kellene a jövő hétre, de már hajnalban ez foglalkoztatott: mi lesz velünk? Mi lesz itt? - mindig optimista vagyok, derűsen nézem, s élem az életet, de most elgondolkodtam. Aggódom tanítványaim és két gyönyörű unokám jövőjéért...
Elkeseredett

#292 Re: megfélemlítés

2013-02-03 13:04

#291: kréta - megfélemlítés

Nem biztos, hogy megfélemlítés! A helyzet sokkal rosszabb. Lehet, hogy a MÁK-nak ez a néhány nap is számít. Addig is náluk kamatozik a pénzünk!

Olvasd el ezt:

http://index.hu/gazdasag/2013/01/31/ket_reszletben_johet_a_fizetes/

 

Sugógadep

#293 Remélem mindenki megkapta a fizetését :)

2013-02-03 14:14

Engem a bankom által biztosított készenléti hitel szokott kisegíteni, amikor kiürül a kasszám. Gondoltam, most is erre kell támaszkodnom, mivel nálunk is elterjedt a híre, hogy esetleg két hetet is csúszik a fizetés. Hozzá kell tennem, ez nem hivatalos közlés volt, és némi reménnyel kecsegtetett a gyanúm, miszerint ez csak a feszült hangulat által generált kósza hír. Szombaton reggel beletekintettem elektronikus folyószámlámba és örömmel állapítottam meg, megkaptam a fizetésemet. Pártunk és kormányunk, élén bölcs vezérünkkel nyilvánvalóan tisztában van azzal, ebben a helyzetben ilyen baklövést nem követhet el. A lázongók telekürtölték volna a világot azzal: már fizetést sem kapunk. A szakszervezet jogászai pontosan tisztában vannak vele, egy ilyen "fizetéskimaradás" milyen következményekkel jár a munkaadóra nézve. Mindenki kérdezze meg a MÁK-ot, vagy szakszervezeti ügyvédjét.


Vendég

#294 Re: Re:

2013-02-03 14:44

#282: - Re:

Mindketten tisztességes emberek, a ronwerber-i kampány része ez is. Ha ronwerber állít valamit......

kréta

#295 Re: Re: megfélemlítés

2013-02-03 14:52

#292: Elkeseredett - Re: megfélemlítés

Vagyis a mi fizetésünk e hét végén is azért maradt benn, hogy az elvtársaknak Krétára teljen... azaz a kamatait ki lehessen osztani nekik jutalomnak, melyből az idén nyaralni mehessenek :(
Nem akarok demagóg lenni, de 28 éve tanítok, s 17 éve nem voltam nyaralni. Fáradt vagyok, s keseredett. A (pénz)tárca mindent meghatároz. Amíg a fejünk tele van gonddal, nyitott szívvel, odaadással nem lehet dolgozni.
Ebben a petícióban sok mindent találóan megfogalmaztak, ezért is írtam alá, s biztatok erre mindenkit.
Tudtok-e valamit arról, hogy a 11 kérdést megválaszolta-e már a minisztérium?
http://www.tanszabadsag.hu/blog/11-kerdes-a-miniszteriumhoz/


Vendég

#296 Re: megfélemlítés

2013-02-03 14:54

#291: kréta - megfélemlítés

Ki kell rúgni azokat a felelősöket, akik nem végezték el a munkájukat. Mellesleg nem értem, ha a pedagógusok januárban kaptak bért, akkor mihez képest kellett még adatokat bevinni a gépbe, ráadásul hibásan, hogy februárban is kapjanak fizetést. Aztán nem értem, hogy ha 4-én ott lesz a bér a számlákon, akkor miért nem mentek be hétvégén dolgozni azok, akik állítólag tévedtek. Ma van 3-a.

Nem kellett volna otthagyni az intézményekben az őskövület maradványokat! A pincétől a padlásig kellett volna rendet rakni! A legegyszerűbb bérszámfejtő is galibát tud okozni, ha nem szereti Orbánt. Ha belső infó szalad ki, és a libsi szakszervezet anarchista bombázója kézbe veszi a dolgot, akkor van hír. Lehet akciózni.

Úgy kell a Fidesznek!

 

Vagy készül valami???? Ekkora bakit nem követhetnek el.

/Kedves orbánfóbiás ismerősöm azt mondta, hogy Pintérné bálozott, oszt elfelejtette kiadni az utasítást: számlára a bérekkel!/ :)


Vendég

#298 Re: Re: megfélemlítés

2013-02-03 17:54

#292: Elkeseredett - Re: megfélemlítés

Ha szó szerint a MÁK-ot nézzük, az a pénz, ami ott van, egyáltalán nem kamatozik. Más kérdés, hogy valahol biztos.

Elkeseredett

#300 Re: Re: Re: megfélemlítés

2013-02-03 19:56