Kutya szabadstrandokat akarunk természetes tavaink partján!


Vendég

#1

2012-07-13 17:58

Sokan azt hiszik, hogy a kutyák összepiszkítják a vizeket. Pedig a kutya biológiailag képtelen a vízbe üríteni, nem úgy, mint az ember!
Filiszteus

#2

2012-07-15 17:35

Több alkalommal volt konfliktus, amikor a vizslámat bevittem a Velencei tóba. A legkoszosabb prolik, akik talán egy éve nem mosták meg a seggüket, tették szóvá. Nem is értettem, hogy a nyálkás, csúszós halak, meg a vízbe ürítő hattyúk nem zavarták őket a zavartalan fürdőzésben?
A "rendkívül koszos" Svájcban szinte bárhová beviheted a kutyádat.

Vendég

#3

2012-07-19 16:32

AZ azért fontos lenne, hogy a kutyatartási kultúra is fejlődjön nálunk, az emberek belássák, hogy a kutya normális esetben egy jól szocializált, tiszta állat (ilyenből kéne sokkal több!!!), és ne úgy álljanak hozzá, hogy csak szétszarja a környéket, ami a kultúrálatlan gazdák miatt sokszor sajnos tényleg igaz. Szar a járdán, az útttesten, mindenütt. Én mindig összeszedem, de engem is irritál, hogy nagyon sokan nem.
Kyra

#4

2012-08-25 11:45

Kutyások tartsunk össze,ez egy nagyon jó ötlet,környező országokban üdülő helyeken ez már működik.

Vendég

#5 Re:

2012-08-25 13:45

#1: -  

 Igen? Hát képzeld, te nagyonokos, én már láttam vizslát a Balatonba pisálni. Igaz, olyat is láttam, mikor egy labradort bevitt a gazdája a szabad strandon a vízbe, a kutya felelőssége tudatában mindenkit ki akart menteni, ha akarta az illető, ha nem. A kutyát haza kellett vinni, mert nem engedett senkit a vízbe. Hiába, dolgoztak a gének, a labrador vizimentő kutya. Tündéri volt, senki nem haragudott rá.

Sza

#6 Re: Re:

2012-08-27 15:48

#5: - Re:

Képzeld el én láttam már gyereket és felnőttet is egyaránt a vízbe pisilni/kakilni, sőt strandokon uszodába emberek rendszeressen összefuthatnak vele, nem véletlenül van kitalálva a fürdőkbe hogy egy olyan anyagot tesznek a vízbe ami ha vizelettel keveredik elszíneződik felhívja mindenki figyelmét, és eléggé ciki..

És még jobban megdöbbentő lehet egyes finnyás emberek számára de a tavak-folyóknak az elővilága is milyen érdekes de a vízbe végzi a dolgát, gondoljunk csak a házaknál tartott kacsákra 1 nap után micsoda koszt varázsolnak össze a fürdetőjükbe, na... akkor vajon a Balatonba pl mennyi kacsa ürülék kerül/nap???

Az egész "Kutya nehogy bekerüljön a tóba" szemlélet csak is idiótizmus és egoista felfogás. Remélem a peticióval el lehet valamit érni...


Vendég

#7 Re: Re: Re:

2012-08-27 19:47

#6: Sza - Re: Re:  

 Kutyát a kutyafuttatóba, halat a tóba.

Pitbullmom24

#8 !!!

2014-01-01 16:59

teljesen egyetértek ezzel a petícióval!!!!!
a kacsák, hattyúk a tóba végzik el a dolgukat az senkit nem zavar...azok az állatok se oltva nincsenek se semmi!!!

A kutyám oltva féregtelenítve van és százszor tisztább állat mint némelyik ember aki ugyan úgy belemegy a tóba!!!!!!!!!!!!!!

Én biztosan fogom vinni őket nyáron magammal!