ÓVJUK MEG A MEOE-T !

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) ÓVJUK MEG A MEOE-T ! petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#26 Re:

2012-04-30 23:14

#1: -

Ha valaki megtenné és feltárná, e 113 éves egyesület vagyonát, akkor világosan kiderülne, hogy időben és térben elkésve okafogyott a követelőzés. Jómagam közel 20 éve tagja vagyok az egyesületnek, számomra reményteli és szép jövő május 15. után kezdődik.


Vendég

#27

2012-05-01 12:16

Reménykedjünk, hogy az elkövetkező vezetés nem arra használná a kutyás társadalamat, hogy mennyire tudja anyagilag lehúzni. A magas tagdíj, a féláron is magas árú szolgáltatások a tagoknak talán szemet szúrnak valahol és végre a kutyázásról fog szólni minden nem a vezetők gazdagodásáról.

Vendég

#28 Re:

2012-05-01 17:15

#23: -

És kipróbáltad, hogy igaz-e a hír, vagy csak úgy elhitted?


Vendég

#29 Re: Re:

2012-05-01 23:06

#26: - Re:

Sok sikert az FCI nélküli kutyázáshoz.


Vendég

#30 Re: Re: Re:

2012-05-02 16:30

#29: - Re: Re:

Nem FCI, csak MEOE nélkül. Az én következő almomban a kölykök már nem magyar törzskönyvet fognak kapni, és nem vagyok egyedül ezzel az elhatározásommal.


Vendég

#31 Re: Re: Re: Re:

2012-05-02 19:39

#30: - Re: Re: Re:

Csak az a probléma, hogy lakcímet is kell igazolnod abban az országban ahol kiváltod a tkv-t. Amúgy, ha Mo-n ellehetetlenítik az FCI magyar tagját sokan fogják ezt a megoldást választani, és mint tudjuk kiskapuk mindig vannak. Az tuti, hogy már jöttek ajánlatok a környező FCI szervezetektől, hogy megoldják a magyar kutyások problémáját, ha szükség lesz rá. Gondolom jót röhögnek és számolják, mennyi lesz a bevétel. Igazuk is van, még kitüntetést is kapnak a saját államultól, hogy lenyúlták a magya állam bevételét, amit tálcán kínált.   Így az állami törzskönyv ötletelők jó nagyot koppannak majd. Ugyanis a MEOE nagy adózó. A tevékenysége után évi kb. 120 milla adót , TB-t járulékot fizetett+ kb. 25 embernek adott munkát, akik szintúgy fizettek adót, eltartották a családot, vásároltak stb. Annyival kevesebb lesz az állami bevétel, meg több a munkanélküli. Csak mire erre az okos állam rájön, már késő lesz. Egy tuti, ha én egyszer kimegyek a kutyám papírjaival, azt már nem hozom vissza egy olyan országba, ahol ötpercenként változtatnak jogszabályokat, mert ki akarnak szúrni egy egyesülettel. Na ez a pitiánerség magasiskolája, röhögnék, ha nem az lenne, hogy az egyik oldalon milliókat dobnak ki, mert kiüldözik a kutyásokat papirostúl, kiállításostúl az országból, a másik oldalon, meg sárga csekket adóztatnak, mert kilóg az ország s..e a gatyából.


Vendég

#32

2012-05-02 20:42

FCI - Federation Cynologique Internationale


Considering the current situation that our member in Hungary, MEOE, is facing, the FCI members and the FCI General Committee wish to reiterate their full support to our very long-standing member that has been sharing our wonderful existence since 1933. Talks and negotiations will take place with the Hungarian political authorities to envisage the future but we want to insist to the world dog community that MEOE can count with our unconditioned support and friendship.

H.W. Müller
FCI President
skarma

#33 Re:

2012-05-02 23:15

#23: -  ez nem igaz !egy majd két kutyás lettem,és sikeres voltam, bár senkinek sem voltam csókosa,se lekötelezettje,idős vagyok, handlerre sohasem volt pénzem,próbálom szaporázni a lépteimet, ami hol sikerül, hol nem,handlerem nem is lesz,és mégis elismerik a kutyáimat,persze átéltem igazságtalan birálatot, és ki nem, legyintettem és továbbléptem,voltam csalódott, voltam boldog,,ilyen a versenyek világa, nem lehet mindig nyerni.

Az utódokat igyekeztem hozzám hasonló erkölcsileg számomra elfogadható és felelős gazdijelölteknek adni, akikben megbiztam,és szeretném ezt a továbbiakban a MEOE szineiben folytatni

Ennyire nem lehet eszetlen egy kormány!!!

 


Vendég

#34

2012-05-03 19:09

jes

Vendég

#35

2012-05-03 22:17

42 éve vagyok a MEOE Kuvasz szakosztályának tagja.
A szakmai tapasztalatokkal bővelkedő,az itt szerzett barátságokkal gazdagodott, szomorú búcsúkkal és örömteli pillanatokkal, győzelmekkel teli majd fél évszázad távlatából
visszatekintve méltatlannak tartom a jelenlegi
helyzetet. Mindenkit kérek, fogjunk össze minden
erőnkkel, és mentsük meg a MEOE-t. Tekintse ezt minden kutyáját szerető sporttárs olyan szívügyének,
mint amilyen fontos, hogy a kutyának vizet és ételt adjon naponta! Üdvözlettel: Demeter Katalin

Vendég

#36

2012-05-03 22:43

Szükség van a MEOE munkájára!!!

Vendég

#37

2012-05-04 20:00

Mit szóljak még. Ha megcsinálják bojkottálom a magyar mezőgazdasági termékeket.

Vendég

#38 Re:

2012-05-09 12:23

#32: -

Miért van orgazmusotok ettől a levéltől ?

Véleményem szerint a sorok között az van írva, hogy Én szeretlek téged MEOE, mindig jól fizettél nekem, de ha a magyar politika ugyanúgy fog fizetni mint te, akkor majd ő kapja meg a lógómat, és továbbiakban majd őt fogom szeretni.


Vendég

#39

2012-05-09 18:23

Írjátok alá minél többen!!!!

Vendég

#40 Re: Re:

2012-05-14 00:02

#38: - Re:

Olvasd el az FCI alapszabályt, utána gondold át mégegyszer a dolgot, meg azt is, mi lenne, ha az összes ország ideértve azt is ahol az FCI vezetősége él, követné a magyar példát. Senki sem bolond precedenst teremteni és biztatni más állam politikusait, hogy nosza, ha a magyar államnak sikerült befurakodni, akkor nosza a világ államai "államosítsanak" egy magánszervezetet. Az FCI-ben azért nem olyan ostoba emberek ülnek, hogy ne lennének képesek felismerni a saját érdekeiket. Ugyhogy Mo koppanni fog mindenképpen, a kérdés az, hogy mekkora árat fizet ezérrt a magyar kutyázás.


Vendég

#41 Re: Re: Re:

2012-05-14 10:57

#40: - Re: Re:

Te meg nézz körbe, mindenhol államilag elismertek a törzskönyvek !!!


Vendég

#42 Re: Re: Re: Re:

2012-05-16 15:10

#41: - Re: Re: Re:

Angliában a tenyésztő vezeti és a Kennelklub hitelesíti nem az állam. Az összes FCI tagszervezet maga vezeti a törzskönyvet, azok nem államiak, hanem az állam az egyesületet ismeri el, úgy, hogy a bíróság bejegyzi, mint nálunk a MEOE-t.

 

Különben mi ez a nagy csend az állam részéről? Nem hallom a magyarázkodó nyilatkozatokat, hogy nyugi, nyugi emberek lesz nektek nemzetközileg elismert törzskönyvetek, mégha a MEOE közzé is tette, hogy a törzskönyvezést szünetelteti. Halljuk, az állam hangját, hogy mit csináljon az állampolgár a már megszületett alommal . Hová is menjünk FCI törzskönyvvért? Ide tessék a címet közölni.


Vendég

#43

2012-05-17 09:27

Biznisz ez kérem, és semmi több (méghozzá nem is kicsi...). Ezt az is fémjelzi, hogy kormányok ugyan jönnek-mennek, de a MEOE támadása az folyamatosan megmaradt. Abban biztos lehet mindenki, ha törvényileg ellehetetlenül a MEOE (márpedig most nagyon úgy néz ki, hogy ennyi volt), akkor pár napon belül színre lép az új, a minisztérium által elismert szervezet (és az FCI-t nagyon nem érdekli, hogy épp ki képviseli kis hazánkban). Mondjuk valóban egészségesebb lenne, ha már az első napon erről lett volna híradás. Egyébként az a hír járja, hogy a MEOE-nak fel lett ajánlva, hogy bizonyos jogokat továbbra is ők gyakorolhatnak az új rendszerben (természetesen nem ingyen), de az nem kellett. Hát, nem biztos, hogy jó döntés volt...

Vendég

#44 Re:

2012-05-17 20:21

#43: -

Egyszerűbb a megoldás, mint bárki gondolná. Csak be kell jelentkezni egy határon túli ingatlanba, mármint EU tagországba és máris lehet ott FCI törzskönyvezni, meg kiállításra járni, oszt jónapot. Tudjátok hányan csinálják ezt már évek óta csak nem verik nagydobra. Már akkor is sokan kiépítették a kapcsolatokat amikor per volt a MEOE ellen, úgyhogy semmi új. Ha befuccsol a MEOE netán, bár nagy vész nem lehet, ha a Korózs 20 millát mer kockáztatni a komáromi kiállítás megtartásával akkor már kiépített vészkijárat van az országból. A fogadó egyesületek meg röhögnek és dörgölik a markukat, jön a bevétel, kiállításból, tagságból ,törzskönyvből. Röhög a szomszéd ország, mert az meg gazdadodik az adóbevételből. Mit gondoltok a MEOE-ból kikerült etszesek hol szereznek FCI törzskönyvet? Gondoljátok, hogy azok a saját etsz-nél váltanak ki állami papírt?

Az FCI-ről kár álmodozni, az tesz Mo-ra, annak 8, hogy 88-vagy 89 tagja van és baromira nem érdekli, hogy a gazdasági válság sújtotta Mo-ban van-e tagja, vagy nincs. Addig érdekli, míg van a MEOE, mert a tagját köteles megvédeni, de szerintem marhára meg fog könnyebbülni, ha megszabadul a problémahalmaztól amit a magyarországi helyzet már egy évtizede okoz. Szerintem az lesz, ami a németjuhászoknál már megvalósult, az FCI áldását adja, hogy a magyar ebtörzskönyvet átvegye valamelyik FCI tag, azt áldás, békesség. Összteszi a kezét, és tesz arra, hogy mo-n milyen törvényeket alkotnak az ebtenyésztésre.


Vendég

#45 Re: Re:

2012-05-21 15:19

#44: - Re:  

 

yes

Vendég

#46

2012-05-21 21:42

Ez mind rendben van. De ki és hol fogja letörzskönyvezni a kutyáimat? Vagy járassam le magam és legyek szaporító? Mondjam azt az új gazdának, hogy bocs, de nem lehet törzskönyve a kutyádnak, mert nem tudnak megegyezni a MEOE-val!! Nem lehet mindenki külföldön tag!! Én magyar vagyok és itt akarom intézni az ügyeimet nem pedig egy más országban!

Vendég

#47 Re:

2012-05-22 13:23

#46: -

 

Ez így van, arra se méltatnak, h tájékoztasanak, mi lehet ezután..az almom nő,mit mondjak a leendő gazdiknak. Az h kiírták a honlapra h szünetel a törzskönyvezés, és dolgoznak a probléma megoldásán, édeskevés, nem dedósok vagyunk, legalább nagy vonalakban elvárhatnánk a tájékoztatást.

Ha meg ennyibe sem néznek minket, miért írnám alá?


Vendég

#48 Re: Re:

2012-05-24 00:01

#47: - Re:

Már fenn van a honlapon küldheted. Reménykedjünk, hogy a macerának vége.


Vendég

#49 Re: Re: Re:

2012-06-28 16:24

#48: - Re: Re:

Az erőszak, erőszakot szül, kár, hogy ezt a parlamenti bajkeverők nem tudják.