Mentsük meg az újpesti Károlyi Sándor Kórház Traumatológiát

Timi

#76

2012-06-10 02:23

Szégyen, hogy a nemzeti egyetértés kormánya az idei Semmelweis napra szakmailag előkészítetlen, költségvetési forrásokkal alá nem támasztott, a betegellátás biztonságát is veszélyeztető aktív ágyszámcsökkentéssel, funkcióváltásnak nevezett osztálybezárásokkal kedveskedik a Magyar Köztársaság polgárainak és az egészségügy robotosainak. Nem ezt érdemeljük! Emeljük fel szavunkat a tervezett intézkedések leállítása, és a szakmai testületek, az érdekképviseletek, valamint a civil szervezetek konszenzusát élvező kórházpolitika meghatározása érdekében! Forduljunk a helyi szakszervezeti, kamarai testületekhez az egységes fellépés érdekében! Július 1-én tiltakozzunk közösen az egészségügyet megszorító intézkedések ellen!
Optimista törzsgárdista

#77

2012-06-16 00:11

ÚJPESTEN BEVÉGEZTETETT !?

Az ÁNTSZ honlapja szerint 2012. július 1-től az újpesti Károlyi Sándor Kórház Traumatológiai és Ideggyógyászati osztálya befejezi működését. Két, szakmailag magas színvonalon dolgozó, Budapest és számtalan környező település lakosságát becsületesen ellátó szakmai műhelyt dúl szét ez a döntés. Az embereket nem csak a 190 gyógyítást szolgáló aktív ágytól fosztják meg,hanem a két osztály szakembergárdájának több évtized alatt felhalmozott tudásától is. Hosszú távon mind a két osztály tevékenysége költségvetési szempontból kiegyensúlyozott volt. Információink szerint a baleseti sebészeti ellátás kiszervezése a Honvédkórház feladatkörébe mintegy 600 millió forintos költséggel járna. Tekintettel arra, hogy az újpesti Árpád kórházban ma még a szakmai előírásoknak megfelelő, teljes körű sérült ellátás minden tárgyi és személyi feltétele rendelkezésre áll : röntgen, CT, központi laboratórium, központi sterilizáló, Ideggyógyászat, Intenzív Terápiás Osztály, és nem utolsósorban a 100 ágyas Traumatológia,az egészségügy mai finanszírozási helyzetében egy ilyen nagyságrendű kiadással járó feladat kiszervezés pénzügyi szempontól is ésszerűtlen lépés. Különösen úgy, hogy a 600 millió forintból a bezárt 100 ágy helyébe összesen 30 aktív ággyal bővülne a Honvédkórház sérült ellátó kapacitása!
A fenti körülmények alapos mérlegelése után a hivatkozott döntés módosítását kérjük a GYEMSZI tisztelt illetékeseitől.

Hajrá ÚJPEST!

Vendég

#78 Re:

2012-07-30 18:50

#29: SANYA -  

 

Hogy basznád telibe......... remélem mikor majd haldokolsz a hozád legmeszebb lévő korházba fognak vinni és az utatt nem fogod kibirni és megdöglesz a mentőben!!!!!!!!!!!!

jedi

#79 Re:

2012-10-02 18:41

#3: -

ez megfelelő ellátás??????????

jedi

#80 Re:

2012-10-02 18:44

#4: -

Belegondoltak mi lesz a sok ezer beteggel akik itt gyógyultak???

 

Talán megfelelő kórházba fognak küldeni ahol meggyógyítanak, nem tesznek el láb alól!!!!!

S. Gábor

#81

2012-11-08 03:21

November végével végleg megszűnik a fővárosi Károlyi Sándor Kórház traumatológiai osztálya, a továbbiakban egyetlen sürgősségi beteget sem fogadnak majd. Csakhogy - információk szerint - egyelőre sem az ellátásra szorulók, sem pedig a dolgozók biztonsága nem garantált a feladat további ellátására kijelölt Honvéd Kórházban. Így komoly ellátási káosz várható a főváros észak-pesti régiójában és ilyen bizonytalanságok gyötrik az ország több települését is.

Az új betegellátási rend az ellenzék szerint katasztrófa-veszélyt okozott, ráadásul a megszorítások miatt újabb kórházi ágyszám-csökkentésre és osztálybezárásra kell felkészülni.
mokuska

#82 Re: Re:

2013-11-19 16:48

#33: - Re:

Mondok önnek valamit a 29,nincs tisztába azzal,hogy ebben a kórházba milyen beteg anyag került.Orvosok és azok személyek akik ott dolgoztak mindent megtettek.hogy a legjobb ellátást kapják meg a betegek.Magát kívánom a dolgozók helyébe nem ártana a magának megszűnne a munkahelye és az utcán találná magát.Mert megérdemli,hogy oda kerüljön