Mentsük meg az újpesti Károlyi Sándor Kórház Traumatológiát


Vendég

#26

2012-03-11 17:58

Talán volt betegeket kellene mozgósítani, ismert embereket akik megfordultak az osztályon.A dolgozók mindent megtesznek,de sajnos az kevés.
A média majd akkor figyel fel sajnos amikor valakit elvesztünk az élők sorából ,mert a vidéki embereknek mondjuk Jász-Nagykun Szolnok megyéből a SOTE Klinikáira,vagy Salgótarjánból a Károlyiba,kell utazni valamilyen szakellátás miatt,és nem éli túl az "utazást"
Stivia

#27

2012-03-11 23:44

Ezen az osztályon kezdtem a pályafutásom 22 éve anaeszthesként még Kendelényi tanár úr idejében!
Szegény már nem élhette meg ezt a bezárásosdit meg de az biztos hogy belehalt volna! A semmiből hozta létre az osztályt és akik orvosok innen kikerültek más kórházakban csak a legjobb jelzőkkel illették mind a dolgozókat mind a Tanár Úr által követet szemléletet!
Sok ember köszönheti az életét annak a szellemnek és szakmai irányvonalnak ami ezen az osztályon mindig is volt!

Vendég

#28

2012-03-12 11:17

Fogjunk össze, hogy sikerrel járjunk!
SANYA

#29

2012-03-12 12:05

Remélem sikerül bezárni az Újpesti Kórházat, és az oda tartozó betegeket emberhez méltó európai színvonalú kórházakban szakszerű team látja majd el. Mert ez sajnos nem mondható el sem a Károlyi sem az Árpád Kh telephelyéről. Lehet , hogy kényelmetlenebb lesz az embereknek egy kerülettel arrébb menni és ott ( UZSOKI KH-ban, Honvéd ÁEK -ban) megkapni a szakszerű ellátást, de valljuk be őszintén sem a Károlyi sem az Árpád kórház nem alkalmas egy XXI. századi európai betegellátásra. A változást a dolgozóknak és betegeknek mindig nehéz megszokni. A valóban jó szakembereket alkalmazni fogják a többi egészségügyi intézmények, a "nemtörödöm " orvosok, ápolók,gyógytornászok, betegszállítók , adminisztrátorok pedig munka nélkül maradnak. Egyfajta verseny alakulhat ki a betegekért. Szerintem nincs szükség ennyi kórházra Budapesten. Nem feltétlenül kell minden betegnek kórházba rohannia és ott feleslegesen rengeteg időt eltöltenie. Inkább egészségnevelésre, prevencióra , megfelelő háziorvosokra , szakvizsgával rendelkező orvosokra lenne szükség a háziorvosi ügyeleteken, mert pl a 70-es pecsétszámmal rendelkező háziorvosi ügyeletben ügyeletet vállaló orvos therápiája leggyakrabban kimerül a kórházba való beutaló megírásában. A sürgősségi betegellátó osztállyal nem rendelkező kórházakban, pedig a belgyógyászaton az orvosok a hozzátartozók kérésére megfelelő mennyiségű pénzért aszalják az otthonra már nem kellő idős betegeket. Ez mind pénzt és kapacitást von el az adott egészségügyi intézménytől. Általában kórház bezárásoknál a legjobban a kórház vezetői ( főigazgató, orvosigazgató, gazdasági igazgató, ápolási igazgató) lobbiznak a bezárás ellen, mivel féltig a pozíciójukat és hiába tették tönkre az adott intézményt, még egy darabig magas fizetésért üldögélnének a meleg sz-rban.

Vendég

#30

2012-03-12 13:15

Ez a folyamat már az urológia, a szülészet és a belgyógyászat leépítésével megkezdődött. Akkor a legtöbben minden részvét nélkül szemlélték az eseményeket. Talán, ha akkor jobban kiállunk egymásért, ma nem kéne az újpesti betegeknek a város különböző pontjaira kódorogni ellátásért. Azért írom alá a petíciót, mert nem szeretnék ugyan olyan hibába esni, mint korábban a legtöbb,éppen nem érintett osztály dolgozója. Úgy gondolom, hogy ha ez a kasza itt rendet vág, nincs az a hatalom, amely még egyszer életet lehelhetne az intézménybe és ezzel Újpest ellátását végkép lehetetlenné tennék. Farkas Zsuzsa
Simon Zsuzsa Laboratórium

#31 Válasz a 29.számú hozzászóláshoz

2012-03-12 13:49

Nem vitatom az ÁEK,és az Uzsoki szakmai tudását,ellátását.
1.Azonban nem mindegy hogy egy sérüléssel
mennyit kell várni míg szakszerű ellátásban részesül egy sérült.
2.Nem tudom hogy kedves"29"hozzászóló,mennyire ismeri a személyzet szakmai képzettségét,de szerintem téves információi lehetnek,mert az Árpád Traumatológián a legképzettebb szakemberek dolgoznak,hiszen nagyon biztos alapokra épül az egész Trauma.
Talán úgy nem kellene ítélkezni hogy nem ismerünk valamit,csak felületesen,hallomásból,esetleg bosszú vágyból.További szép napot!

Vendég

#32

2012-03-12 16:33

A 29-es hozzászólónak írnám. Roppant kedves hogy ilyen véleményt nyilvánít és azt kívánja hogy több mint 100 ember legyen munka nélkül és több száz embernek pedig veszélybe kerüljön az ellátása.Mert sem az Uzsoki kh. sem A Honvéd nincsenek felkészülve a terület átvételre.Vagyis nagy valószínűséggel össze fog omlani de előtte még 1/2 vagy akár egy teljes napot kell majd várakozni az ellátásra igaz "szuper " körülmények között.
De szerencsére többségben vannak azok az emberek akik átlátják a helyzet sújosságát és küzd amíg csak lehet a trauma megmentéséért.

Vendég

#33 Re:

2012-03-12 18:16

#29: SANYA - Szeretnék szólni és megkérném arra,kikérem magam és kollégáim nevében a szakmai leminősítést és azt, hogy bármi rosszat feltételezzen hisz nem a dolgozók és az ellátó személyzet tehet arról, hogy ilyen körülmények között dolgozik talán, ha a vezetés oda figyel és nem a saját koncát félti Mi is dolgozhatnánk XXI- dik századi körülmények között. Köszönjük a hozzászólást de nem hátrálunk.

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2012-03-12 21:06



Vendég

#35

2012-03-13 10:16

Kedves Sanya,a 29-es hozzászóló!!!

Annak ellenére,hogy úgy gondolja a kórházunk nem alkalmas a 21. századi európai betegellátásra,megmentettünk nem egy,nem két olyan beteget,akikről más kórház már lemondott!!!Végzünk olyan műtétet is,amit Budapesten más nem csinál!!Mindezt olyan körülmények között,amiről nem mi tehetünk,hanem a "vezetés"(az mindegy is,hogy melyik)!!Úgy tűnik nekem,hogy önnek az sem számít,hogy ezekre a változásokra bizony emberéletek mehetnek rá!Mind a betegeké,mind a dolgozóké,akik a megélhetésükért harcolnak az utolsó pillanatig.Remélem önnek ezt a helyzetet sosem kell megtapasztalnia!!!
Ha gondolja és szeretné megismerni a munkánkat szívesen látom valamelyik ügyeletemben,akár a trauma ambulancián,akár az intenzíven!!!
Üddvözlettel:Kriszta "megélhetési dolgozó"

Vendég

#36 Re:

2012-03-13 12:32

#23: -

Kovács Andrea

 


Vendég

#37

2012-03-13 21:51

BÍZZUNK!!!!!!!!!!!!!!

Vendég

#38

2012-03-13 22:52


UGYE A PÁRTKÓRHÁZAT A KÚTVÖLGYIT NEM AKARJÁK BEZÁRNI? DE MÉG ÁGYCSŐKKENTÉS SEM LESZ IGAZ ?????????

Vendég

#39

2012-03-13 22:59


A 29-es hozzászolónak irnám: Valószinü álomvilágban él ön ! Ez tutti !!Nemcsak a bezárás,hanem a munkahely is veszélybe kerül.JÓ REGGELT !!!A beteg nem versenyezni akar , hanem a legrövidebb idő alatt szakértő kezek közé kerülni. Őn valószinü,hogy ilyen levél után a Kútvölgyibe jár ugye ????

Vendég

#40

2012-03-14 10:37

odafigyel,mi.................?
a zemberek érzékenysége a kormányváltás óta nullára esett.

Vendég

#41

2012-03-14 10:59

#29: SANYA -

sztem meg pont sanya, azaz 29. hozzászólóra szükség volt, hogy mindannyian szembesüljünk végre a hatalmi retorikával.

Sanya ui. valszeg nem egyszerüen átlagbeteg, nehogy azt higgyük, vagy ha az is, feltétel nélkül hiszi, ami a médiából sugárzik.Ne felejtsük, ehhez a site-hoz  is ugy jutottunk, hogy a peticiók-aláirás,felháborodás-tenniakarás, tiltakozás  vezetett mindannyiunkat.

Elolvasni, beszólni- csak az teszi, aki rém egyszerü gondolkodásu, nem volt még beteg igazán, és mindent elhisz annak, aki azt kommunkiálja, hogy ez a betegeknek is jó

Pedig  másik kórház nyakábavarrni egy ilyen hatalmas ellátóterületet, ami   a leendő fogadókórháznak sem érdeke, mert nyilván finanszirozását nem fogják ennyivel növelni- ez a végső cél -, a leendő ellátóosztályok tulterhelése, a betegek tumultusa, a várakozási idők növekedése a végeredmény

sanya nyilván személyesen nem érintett abban sem, hogy mi lesz az itt dolgozó x ember és családjuk jövője

Környezetemben-én is eü.-ben dolgozom- nemegy kórház-és osztálybezárás történt.

A rengeteg utcárakerülő személyzet elvándorlása, a rezidensek felmondása- ugye érthető, miért érdekelné a jelenlegi eü.kormányzatot?

Egy rezidens helyére fognak kapni azonnal egy elbocsátott orvost.

Hogy mi zajlik ott belül- kit érdekel?

 

 

 

 

 


Vendég

#42

2012-03-14 11:17

A valóban jó szakembereket alkalmazni fogják a többi egészségügyi intézmények, a "nemtörödöm " orvosok, ápolók,gyógytornászok, betegszállítók , adminisztrátorok pedig munka nélkül maradnak

Nem.
Tévedés
A jó káderek fognak elhelyezkedni.A bólogatójánosok.Vége a képességek alapján történő elismeréseknek, kedves betegek.......

Vendég

#43

2012-03-14 13:22

Minél többen írjátok alá, annál jobb lesz! Lássák az összetartást, s hogy nem hagyjuk szó nélkül az átgondolatlan terveket, amiket véghez akarnak vinni! Bár ismerjük ezt a kormányt, mindent véghez visznek, amit a fejükbe vesznek, de talán kis gondolkodásra bírjuk őket! S amit nem is értek! - olyan osztályt akarnak megszüntetni, akik nem mondták, s mondják le az ügyeletüket, más kórházaknak nem kell kisegíteniük! Ilyen dolgokat miért nem vizsgálnak felül, mielőtt bármi döntést hoznak? Hmm, kórházakat nem zárnak be! - ez eddig így igaz, csak osztályokat szüntetnek meg, a többit majd idővel - mert követni fogják a trauma sorsát is! Senki nem érezheti magát nyeregbe!
Tamara

#44

2012-03-14 18:08

A Webdoktor 2012. 03. 13-án "Lázár János kiegészítette Szócskát" címmel közölt cikke szerint Lázár János, idézzük :"a nagyobbik kormánypárt képviselőcsoportjának vezetője újságírók előtt kijelentette: a Fidesz frakció nem tárgyalt ágyszámcsökkentésről, nem is ez a cél, hanem az, hogy Magyarországon jól működő egészségügyi ellátórendszer legyen."
Ehhez képest az újpesti Károlyi Sándor Kórház munkavállalói 2012. március 5-én arról kaptak tájékoztatást, hogy 2012. május 1. dátummal megszűnik a 40 ágyas Ideggyógyászati Osztály és a 100 ágyas Baleseti Sebészeti Osztály, ezenkívül további osztályokat érintő ágyszámcsökkentés eredményeként az intézményi aktív kórházi ágyak száma kevesebb, mint a felére csökken.
A bezárásra ítélt osztályok eddig megkerülhetetlen szereplói voltak régiónk beteg- és sérült ellátórendszerének. Szorgalmazzuk, hogy a fent idézett kijelentés szellemében a végleges döntés a sajtóban is megjelent előzetes tervekkel szemben az állampolgárok érdekeit, az ellátási kapacitások megőrzését és a szakmai közösségek egyben tartását szolgálják. Ez mindannyiunk közös felelőssége!

Vendég

#45

2012-03-14 20:07

Remélem sikerül!!!!!!!!!!!!!

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2012-03-14 20:08


Dolgozó

#47 Re:

2012-03-14 23:38

#29: SANYA -  

 Nos...csak remélni tudom,hogy fiatal vagy és még nem látod át a dolgokat!Reagálnék:1.Mint dolgozó nem hiszem,hogy nem szakszerűen látom el a betegeimet(legalábbis a visszajelzésekből másra következtetek).2.Nem a kerületről van szó,hanem az ágyak számáról...nem lesz hova feküdni!3."Nemtörödöm"-Dublinból idejött egy férfi,mert ott már leakarták vágni a lábát...és ezek a drága doktorok akik egyébként nem törödnek semmivel-felvették a harcot és megmentették a fiatal ember lábát.4.Erre igazán nincs mit mondanom...a traumatológiára nem utalják az embereket...hozza a mentő-tudod balesetek...és nincs ezen az osztályon prevenció sem...És még fokozhatnám,de inkább szakemberhez kéne fordulnod!


Vendég

#48 dolgozó

2012-03-15 10:24

Sanya 29
Itt nem arról van szó,hogy a beteg utazik még 2-3 megállót és akkor már rögtön a 21.sz. ellátás várja. Nem kérem rögtön egy zsúfolt sürgősségi osztály várja, ahol a törött bokájú beteg mellett, egy égett kezű ember, mellette olyan ember akinek vakbélgyulladása lehet, olyan akinek a szemébe ment vmilyen kosz, olyan aki mellett betolnak egy combnyak törött idős embert.... folytathatnám még elég sokáig. El lehet képzelni, hogy mire ezt a rengeteg embert kivizsgálják, és mire a rtg vizsgálatot, labor vizsgálatot elvégzik stb, hány órába kerül, mire a végleges ellátást mindenki megkapja! 21.sz= szép kórház ,csili-vili aulával , 6-8órás várakozással.
24 éve dolgozom az egészségügyben ,s rengeteg csodát láttam. Olyan embereket, akiket ide hoztak be polytraumatizáltként, majd 2-3 hónap múlva kontroll vizsgálaton találkoztunk ,lábán jött be(mankóval) ,vagy kómából felébredt betegeket, folytathatnám....
TIMI

#49

2012-03-16 02:40

Jut eszembe- gondolkodva a 29-es kommentelő sorain!
Az elmúlt időszakban a bezárásra ítélt Árpád kórház épületeinek felújítására mintegy 500 millió forintot költött a korábbi tulajdonos Főváros és Újpest önkormányzata. Ennek eredménye a kiválóan felszerelt 10 ágyas Intenzív osztály, a 40 ágyas Ideggyógyászati osztály ideköltöztetése és felújítása, a 100 ágyas Traumatológiai osztály 4 modern műtője és 18 férőhelyes,műtővel is rendelkező szeptikus részlege, az épületek belső felújítása, intézményünk mindhárom telephelyét ellátó központi laboratórium és a központi sterilizáló kialakítása. A 29-es hozzászóló valószínűleg soha nem járt kórházunk egyetlen osztályán sem, erről árulkodnak teljesen megalapozatlan sorai, de hát a valós helyzet ismerete tőle nem is várható el. Ugyanakkor elvárjuk, hogy a fenntartó ne így járjon el, hanem az érintett osztályok szakmai munkájának tárgyilagos értékelése után és a létesítmények valós állapotának ismeretében hozza meg végső döntését. Azt a döntést, amely a beteg- és a sérültellátás biztonságát, az újpesti lakosság érdekeit, a baleseti sebészeti és az ideggyógyászati osztály további zavartalan működését, valamint a jól működő szakmai műhelyek egybentartását egyaránt biztosítja. Úgy legyen!
papa55

#50

2012-03-18 23:31

#29 Sanya ! Menjen egyszer el az Árpád Traumatológiára, amikor az az Észak-Pesti ügyeletes. (menjen, nem kívánom, hogy mentő vigye). Apró cseprő, de szakellátást igénylő sérüléssel én már voltam este, és hétvégén is. Meglepődne, azon a gyors, a feszített tempó mellett is emberi hangú, összehangolt teammunkán amit ott tapasztalni fog. Kezdve az 5-10 percenként kinéző orvosoktól, akik gyorsan felmérik és rangsorolják a frissen érkező ambuláns sérülteket, a RTG gyorsaságán át, a szakszerű, néha gyors konzultáción alapuló ellátásig. Most ez az ambuláns ellátást igénylő sérült mennyiség ami az ügyeleti napokon rázúdul az Uzsokira és az amúgy is tele ÁEK-ra, ott csak futószalag ellátást fog okozni. No akkor menjen törött ujjal, vagy metszőollóval elvágott kézzel, mint beteg oda.