Mentsük meg az újpesti Károlyi Sándor Kórház Traumatológiát

Tiltakozás

Az újpesti Károlyi Sándor Kórház 1899 óta áll a lakosság egészségének szolgálatában. Történetét emberöltőkön át a fejlődés, a szakmai színvonal folyamatos emelkedése jellemezte. Újpest, Rákospalota, Zugló, Angyalföld, Óbuda lakosain túl az Észak-pesti agglomerációban élők teljes körű egészségügyi ellátásának mindenkor megbízható pillére volt.

Az egyre nehezülő finanszírozási feltételek ellenére korszerű szakmai színvonalú, számtalan szakterületen pedig kiemelkedő ellátást biztosított betegeknek, baleseti sérülteknek egyaránt.

Mi, az újpesti Károlyi Sándor Kórház dolgozói tudásunk legjavát igyekszünk nyújtani a hozzánk forduló embereknek. Hivatásunk szellemében minden nehézség ellenére mind a mai napig hűségesen kitartottunk betegeink és intézményünk mellett.

Most úgy tűnik megszakad ez a történet Intézményünk állami tulajdonba vételét követően 2012. március 5-én arról értesültünk, hogy fenntartónk a Neurológiai és a Traumatológiai osztályt bezárásra ítélte, a Belgyógyászati, a Sebészeti és a Központi Intenzív osztályok jelentős mértékű ágyszám csökkentését rendelte el.

Hazánk lakosságának egészségi állapota, a szűkülő költségvetési források és az egyre súlyosabb szakemberhiány fokozott erőfeszítést követelnek az egészségügyi ellátó rendszer minden szereplőjétől. Az újpesti Károlyi Sándor Kórház Budapest és az Észak-közép magyarországi régió egészségügyi, ezen belül a baleseti sérült ellátásában nélkülözhetetlen szerepet játszik. Meggyőződésünk, hogy intézményünk teljes ellehetetlenülését, végső soron megszűnését eredményezheti.

Mi, az újpesti Károlyi Sándor Kórház dolgozói aláírásunkkal tiltakozunk a tervezett lépések, intézményünk és a régió beteg és sérült ellátó képességének szűkítése ellen.

 


Zányi Sándorné SZB elnök    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével