Sintértelep helyett Menhely!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Sintértelep helyett Menhely! petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#426 Re: Re: Re: Nagyon tetszik, ahogy megmondtad neki, hogy mi a baja.

2014-02-04 10:49

dr.PM

#427 A KUTYA

2014-02-04 10:53

...egy etológus tudományos alapú elemzése alapján.

http://www.typotex.hu/konyv/miklosi_adam_a_kutya_viselkedese_evolucioja_kognicioja

Fülszöveg

Miért ragaszkodnak hozzánk? És mi miért nevezzük őket a legjobb barátainknak? Hogyan tanulnak? Milyen tényezők alakítják személyiségüket? Tényleg a farkastól származnak? Igaz-e, hogy tudnak számolni?

A kutya az egyetlen olyan állatfaj, amely latin nevében megkapta a familiaris, azaz a ’családhoz tartozó’ jelzőt. Mégis tudományos kutatások hiányában eddig gyakran csak általánosságokkal és sokszor éppen tévhitekkel találkozhatott a gyanútlan olvasó.

Az utóbbi években sok szakértő sokféle megközelítésből írt a kutyákról. A legtöbb efféle könyv célja az volt, hogy a szerző egyéni nézőpontjából magyarázza meg a kutyák viselkedését. Szakítva a hagyománnyal, jelen kötet tudományos értelemben, kutatási adatokkal alátámasztva foglalja össze mindazon ismereteket, amit ma a kutyák evolúciójáról, viselkedéséről és gondolkodásáról tudhatunk.

Tizenhat évvel ezelőtt az ELTE Etológia Tanszékén Csányi Vilmos vezetésével kezdődött a kutyák etológiai vizsgálata. Azóta a tanszék kutatói Miklósi Ádám vezetésével új, a gazdákat is bevonó vizsgálati módszereket dolgoztak ki, hiszen csak így lehet a kutyákat természetes környezetükben megfigyelni. A vizsgálatok igazolták, hogy a kutya világa – a farkaséval szemben – emberközpontú. A kutya számára nemcsak fontos az emberi jelenlét, hanem viselkedését is sok szempontból az emberéhez igazítja.

A nemzetközi hírű kutatások eredményeit először angol nyelven publikálta a szerző az Oxford University Press gondozásában 2007-ben, és íme, most már a magyar kutyakedvelők és az etológia iránt érdeklődők is olvashatják.

Az angol kiadás kritikáiból:

„ezt a könyvet minden kutatónak és egyetemistának el kell olvasnia, akit érdekel az etológia általában, és különösképpen a kutyák viselkedése…” Trends in Cognitive Science

„ez a könyv jól igazolja, hogy a kutyákra vonatkozó kutatások előtt fényes jövő áll. Miklósi könyve szakszerű és kimerítő (…), az állati viselkedés, az evolúció és a kogníció kutatásnak egyik alapműve.” Current Biology

Egyszóval a kutya, egyedülüként(!) az állatvilágból és genetikailag determináltan, bízik az emberben!
Nagyon nem szabadna ezzel visszaélni!



dr.PM

#428 A KUTYA

2014-02-04 10:57

még egy könyv Miklósi Ádámtól.

http://www.typotex.hu/konyv/miklosi_adam_topal_jozsef_kutyagondolatok_nyomaban

Fülszöveg

Bár több tízezer év óta társunk, a tudományos érdeklődés mindmáig elkerülte. Az utóbbi tíz év azonban forradalmi változások kezdetét jelzi. Vajon mi az, ami ennyire vonzóvá teszi az ember számára a kutyát a világ minden táján? Segíthet-e a modern tudomány e kérdés megválaszolásában?

Etológusok, pszichológusok, állatorvosok, szociológusok és filozófusok egymás munkáját kiegészítve igyekeznek feltárni az ember-kutya kapcsolat evolúciós mozgatórugóját, a háziasítás szerepét és hatását, illetve a kutya viselkedésének biológiai alapjait. Közben pedig kiderül, hogy az ember nem egyszerűen kutyát „csinált” a farkasból, hanem egyben a saját maga „képére” is formálta.

Ebben a kis kötetben az ELTE Etológia Tanszékének munkatársai több mint tíz év kutatási eredményeit foglalják össze. A hazai etológia külön sikere, hogy e területen élenjárók vagyunk, és a bemutatott munka döntő része itthoni kutatások eredménye, amelyhez rengeteg kutyaszerető ember is hozzájárult.
dr.PM

#429 A KUTYA

2014-02-04 11:02

...dr.Csányi Vilmos, a hazai kutya etológia megteremtője.

http://www.libri.hu/konyv/csanyi_vilmos.a-kutyak-szoros-gyerekek.html

Bukfenc és Jeromos könyve nemcsak két családi kutya életét mutatja be, hanem azt is, hogy hogyan lehet a kutyalélek rejtelmeit tudományos vizsgálatok tárgyává tenni. Azoknak szól, akik szeretnének a kutyaetológia világába bepillantani a tudományos könyvek szigorúsága és unalma nélkül. Az első kiadást sokan megszerették, azóta angolul is megjelent az Egyesült Államokban, és német nyelvre is fordítják. Az átdolgozott, harmadik kiadás tartalmaz néhány olyan új, érdekes felfedezést is például azt, hogy a kutyák szívesen és sikeresen képesek gazdájukat utánozni , amiket az ELTE Etológiai Tanszékének kutatói tettek az utóbbi években. - Csányi Vilmos Budapesten született 1953-ban, biológus, író, az Akadémia rendes tagja, az ELTE Etológiai Tanszékének egyetemi tanára, a Magyar Etológiai Társaság tiszteletbeli elnöke, a Magyar Tudomány főszerkeszője. Etológiát, humánetológiát és evolúciós rendszerelméletet tanít. Kutatási területe az állati és emberi viselkedés valamint a biológiai és a kulturális evolúció kérdései. Az utóbbi öt évben szépirodalommal foglalkozik

............................................................................................

Összefoglalva, én azt gondolom, hogy le kellene már számolni ezzel a kutya>>>ragadozó>>>szelíd farkas szemlélettel, mert a kutya a közös evolúció okán, a társunk és bízik bennünk!

Nem várom el egy vadásztól, hogy ilyen tudományos igényű és alaposságú könyveket olvasson, de azt elvárom, sok kutyás társammal egyetemben, hogyha valamiről nem tud, ha valamihez nem ért, akkor ne döntsön az általa ismeretlen témakörben, különösen ne úgy, hogy a rossz döntésének az eredménye visszafordíthatatlan...


Vendég

#430 Re: Re:

2014-02-04 16:44

#10: Vendég - Re:

Meg is te ki a f**sz vagy, hogy itt itelkezel mas felett? Talan te teszel akarmit is masokart? Ez ennyivel is tobb, mint a semmi. Kotrodj el innen, ha valami nem tetszik te boszme allat.


Vendég

#431 Re: Re:

2014-02-04 17:26

#10: Vendég - Re:

Na de aszt sem szabad elfeledni hogy az ember ha akar tud magánn segíteni de egy kutya rád van hagyatkozva .. és nézzük meg a statisztikát ... általábann akik kint élnek 90% elitták az eszüket ,, vagy szerencsejátékosok .. tisztelet a kivételnek na akkor szerinted mi a szánalmas . már bocs!!


Vendég

#432

2014-02-04 17:34

Küzdjünk együtt azért, hogy minél több állatmenhely épüljön és szüntessék meg a sintértelepeket !!!!!!

Vendég

#433

2014-02-04 18:55

Eletet nekik nem halalt!!!

Vendég

#434

2014-02-04 21:09

Nem csak a sintértelepek jelentenek problémát, hanem az is, hogy a városokban, így nálunk sem hoznak létre, bekerített kutyafuttatókat, ahol a kutyákat el lehet engedni, hogy mozoghassanak. Ne csak arra kötelezzenek, hogy pórázon lehet csak kutyát sétáltatni, hanem tegyék lehetővé hogy a kutyák biztonságos helyen elengedhetőek legyenek. Nem büntetni, hanem megelőzni!

Vendég

#435

2014-02-05 08:49

Ez nem Europa! Ellenörizni kellene az ebtartókat, és ogen kellene az ebadó, csak a chippelt és ivartalanított kutyák után ne kelljen fizetni. Másképp nem lehet megszüntetni az esztelen szaporítást. A tenyésztők fizessenek adót, azt számítsák bele az árba, legyen érték a kutya! A szaporítógyárakat fel kell számolni és keményen megbüntetni!

Vendég

#436 Re: Re: Re: Re:

2014-02-05 11:27

#14: - Re: Re: Re:

Na látod, pont az ilyen elmebeteg emberek hozzászólásai miatt fordult el a többség az emberek segítésétől. Az ember igenis tud magán segíteni, ha akar, tapasztalatból mondom. Nem egy embert és családot ismerek, akik mertek lépni és nem alkoholra meg cigire költötték a segélyt, siránkozva azon, hogy mijük nincs. Lehet ezt így is. Ha neked más a fontos, akkor ne a "meleg szobácskádból" írogass, hanem menj ki a hidegbe és segíts. De előbb vedd fel a szőrmebundád, kend fel az állatokon tesztelt rúzsodat és egyél egy kínai macskahúsos pörköltet. Undorító, képmutató véglény vagy. Mondanám, hogy szervezz segítő csoportot, alapítványt, de egy ilyen gyűlölködő, aki saját magát sem szereti, inkább ne ártsa bele magát a tiszta szívvel segítők munkájába.

Talex

#437

2014-02-05 12:59

Azért kíváncsi lennék,hogy ,aki sír,hogy nincs mit ennie,az hogy netezik?

Vendég

#438

2014-02-05 18:25

Örülök, hogy van lehetőségem itt is csatlakozni az állatvédők nagy táborához. Drasztikus változásra lenne szükség, mert ami most van, az nem állatvédelmi törvény. Kényelmesebb az illetékeseknek a "szőnyeg alá söpörniük" a problémát, mint hathatós intézkedéseket hozni.Felháborító,és undorító!

Vendég

#439

2014-02-06 06:25

Nagyon szép ötlet ,bár sikerülne megvalósítani ! A mai politikai " elit" nem arról híres hogy sok emberség szorult volna beléjük .Legalább annyi becsület lenne bennük , hogy ha már ilyen szegényekké tettek tömegeket és nincs pénzük a gazdiknak , az ivartalanítást támogathatnák .

Vendég

#440

2014-02-06 08:40

Tisztelem a munkájukat ! Járjanak sikerrel !
foltika

#441

2014-02-06 12:58

Szerintem sem szabadna egészséges Kutyàkat és Macskàkat elaltatni! Minden àllatnak meg kellene adni a lehetöséget, hogy hàtha valamikor szeretö gazdàra talàljon! A kutyàk és macskàk amugy is nagyon hàlàsak tudnak lenni,és ezt igazàn csak az tudja értékelni, akinek van.A menhelyeken lehetöség nyilna arra,hogy normàlis emberi körülményekhez képest élhessenek! Ezt az Àllamnak is tàmogatni kellene,nem pedig kivégezni ezeket a szerencsétlen,tehetetlen àllatokat!Reméljük valora lehet vàltani! Az élethez embernek, àllatnak egyformàn joga van!!!

Vendég

#442

2014-02-06 16:32

A petíció aláírása nem elég, akik ellen szól, tesznek rá, akikért szól, nekik ez nem elég segítség. Gyakorlati megoldás kell, ha valakinek van jó ötlete, rám számíthat.

Vendég

#443

2014-02-06 19:01

Sajnos ebben az országban az állatok nem sok jóra számíthatnak hiába az állatvédelmi törvény. Amikor meg embereket kell megkeresni romok alatt vagy mert eltűntek akkor persze előveszik őket. Ők megteszik amit kérnek tőlük az emberek meg így bánnak velük.

Vendég

#444

2014-02-06 20:53

Remélem sikerülni fog!!!
Zele.Timi

#445

2014-02-07 09:29

Állatbarátok! Írjátok alá!

Vendég

#446

2014-02-07 09:52

örülök hogy elinditották!

Vendég

#447

2014-02-07 12:02

megerősitem , mert nagyon egyetértek vel

Vendég

#448 Re: Re: Re: Re:

2014-02-07 18:48

#14: - Re: Re: Re:

Segíts magadon, vagy dögölj meg! Hülye barom! Na, az ilyen tetű férgeket kellene elpusztítani egytől egyig! Az állat az nem tud magán segíteni te gyökér! Az ki van szolgáltatva a barmoknak mint amilyen te is vagy! Igen sok család nélkülözik de erről nem az állatok tehetnek. A kutyus nem tud magának enni adni ha te nem adsz neki. És ne gyere azzal, hogy neked sincs mit enni, mert nem dögöltél éhen, sok szerencsétlen halálra éheztetett kutyussal ellentétben. Sőt meleg otthonod is van mert ha internetre telik akkor másra is.  Ha ilyen rohadékok nem lennének mint amilyen te is vagy, mennyivel szebb világban élnénk mi is és az állatok is.

Adél

#449 megerősítés

2014-02-10 20:08

Egyetértek a petícióval. Kiegészítem azzal,hogy mindenhová elérhető közelségbe bekerített biztonságos kutyafuttatókat! Ne büntetést,hanem megelőzést!

Vendég

#450

2014-02-11 22:08

KUTYUSOKON SEGITSSUNK NE ZSEBRE DOLGOZANAK.